UA | RU
Контактна інформація
Київ

Складаний ніж Ganzo G727. Порівнюємо з «Щуром»

Тим, що китайці випускають копії товарів відомих марок, вже нікого не здивуєш.

Модель ножа Ganzo G727 є реплікою на Ontario Rat. Але це не повна репліка. Ніж має трохи зменшені габарити і замок іншого типу.


Продається ножик в непоказній картонній коробці. У комплекті тільки гарантійний талон.

Знижка 5% за промокодом:
G727

копіювати

Купон скопійований

Оскільки у мене є оригінальний Ontario Rat, то буду орієнтуватися на нього.

Загальна довжина розкритого ножа - 21 см а довжина леза — 8,9 см.

У порівнянні з оригіналом, копія трохи менше, але не набагато. Це практично ніяк не відбивається на зручності роботи з ножем.

Матеріал накладок у ножів однаковий-G10. Заокруглення країв при обробці у них трохи вище, але це помітно, тільки якщо порівнювати два ножа поруч. Забарвлення: у Онтаріо їх набагато більше, але і модель довше на ринку. У Ганзо є 4 кольори: помаранчевий, чорний, зелений, камуфляж.

Тепер перейдемо до деталей, де і криється різниця. Замок у Ontario це Liner, а у Ganzo — Axis. Якщо в перших серіях ножів Ganzo, коли компанія тільки з'явилася на ринку можна було говорити, що якість замків може бути краще, то тепер компанія врахувала помилки. Замок працює все так само надійно, а головне — плавність ходу блокуючого штифта стала вище.

У обох ножів є отвір для темляка. Накладки кріпляться до плашок гвинтиками. Видно, що у Ganzo їх значно менше. Але я б не сказав, що через це впала жорсткість конструкції рукояті. Також, у обох ножів немає проставки бэкспейсера.

На обуху клинка є насічка для упору великого пальця при роботі. У Ganzo вона симетрична, а у Ontario має орієнтацію в бік рукояті, щоб палець легше в неї впирався.

Проставочні Шайби на осі клинка латунні у обох ножів. Кліпса у Ontario може бути розташована в чотирьох позиціях, а у Ganzo передбачені тільки дві.

Сталь клинка в обох випадках нержавіюча. У Ganzo-440 — я, у Ontario-AUS-8. Заточка з коробки у Ontario була трохи краще. У Ganzo заточка непогана, але я б ще довів її до бритвеної гостроти. Товщина клинка по обуху приблизно однакова: 3,5 мм у Ganzo і 3 мм у Ontario. Спуски в обох ножах йдуть від обуха.

Мені здається, що модель Ganzo G727 є цікавою альтернативою ножу Ontario Rat. Схожий дизайн і різні колірні варіанти вирішення рукоятки роблять її дуже привабливою. До мінусів я б все ж відніс те, що, як не крути, а це спрощена версія хорошого фірмового ножа, де більше уваги приділили деталям. Але враховуючи ціну майже в 2 рази нижче, ніж у оригіналу, я б вибрав Собі Ganzo. Тим більше, за ціну одного Ontario, можна вибрати 2 ножа з різними колірними рішеннями і брати їх в залежності від настрою і ситуації.

Купити ніж Ganzo G727 в Україні

Знижка 5% за промокодом:
G727

копіювати

Купон скопійований

Товари новини

Написати коментар
8 коментарі
Дима
Димаfenix.ua4 січня 2017 13:55
Мне все-таки замок в виде лайнера привычней и удобней. Может просто дело привычки.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua27 січня 2017 11:56
Да, ножи сравнимы. Порадовала сборка и качество материалов варианта ножа от Ганзо.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua2 лютого 2017 13:52
Ножи очень схожи и по дизайну и по качеству.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua3 лютого 2017 19:46
Ножи схожи, отличаются замки. Качество ножей сравнимо.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua18 вересня 2017 16:33
У Онтарио вид конечно по-приятнее, но разница в цене огромная.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua21 вересня 2017 16:37
Да, Виктор, Онтарио действительно имеет большую цену за счет за счет более длинной истории и раскрученности брэнда, но в эксплуатации Вы существенно разницы не увидите.
Makunochimaster
Makunochimaster21 лютого 2020 20:05
На Ganzo поставить бы D2 сталь, то все конкуренты загнутся
Makunochimaster
Makunochimaster21 лютого 2020 20:07
Одни Firebird новые с D2 чего стоят, вот это вещь, побольше б версий с этой сталью
Оберіть мову сайту: