UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ніж є найважливішою частиною побуту-без нього не впоратися на кухні, риболовлі, полюванні, пікніку, а деяким користувачам інструмент необхідний за родом служби. Людина щодня користується ножем, але часто нехтує правилами догляду та обслуговування клинка, що в довгостроковій перспективі стає причиною затуплення леза, утворення корозійного нальоту і безповоротної втрати первинних характеристик.

Незалежно від типу виробу, існують загальні вимоги до догляду та експлуатації ножа, які необхідно виконувати для продовження його терміну служби:

  • своєчасна заточка;
  • очищення клинка після кожного використання;
  • регулярна чистка конструкції;
  • мастило всіх елементів і механізмів.

Варто враховувати особливості конструкції виробу. Ніж складається з двох основних частин: клинка і рукояті, але може мати поворотний механізм і навпаки – фіксоване лезо. Чим складніше конструкція, тим більше дрібних деталей, які потрібно утримувати в чистоті.

Догляд за ножами

Якісне обслуговування клинка-ключ до довговічності інструменту. Процедура включає наступні етапи:

Чистка

Після використання ножа потрібно усувати забруднення і вологу зі сталевої поверхні клинка. Необхідно промивати аксесуар під чистою, проточною водою і витирати насухо. Догляд за складними ножами вимагає більшої ретельності, і тут не обійтися без застосування дрібних пензликів і щіточок для чищення важкодоступних місць у внутрішній частині конструкції.

Полірування

Клинок потребує полірування, як тільки помічені перші ознаки окислення на сталевий поверхні. Воно проявляється у вигляді зміни кольору металу і появи темних плям. Полірування здійснюється за допомогою полірувальних паст, спеціалізованих спреїв, поліролей для автомобілів і коркового дерева.

Мастило

Незважаючи на високу якість сталей, використовуваних в сучасних інструментах, клинки все одно вимагають періодичної мастила. Масло позитивно впливає на метал і запобігає появі іржі. Декількох крапель годинного або рушничного масла досить, щоб попередити корозійні процеси.

Заточування

Регулярна експлуатація призводить до затуплення і зношування ріжучої кромки, що впливає не тільки на зручність, але і на безпеку користувача. Щоб клинок ефективно різав і не підводив у відповідальний момент, його слід періодично точити. В асортименті бренду Ganzo є Точила, які допоможуть впорається з цим завданням на професійному рівні.

Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
11
Точилка для ножів Ganzo Razor Pro
В наявності
Оплата частинами, розстрочка 3 місяці Privatbankx 3 міс.
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
16
Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel, GTPS
Немає в наявності
Оплата частинами, розстрочка 3 місяці Privatbankx 3 міс.

Мультитули Ganzo-функціональні вироби, які складаються з безлічі інструментів. Даний аксесуар здатний вирішувати широкий спектр побутових завдань і може частково замінити набір інструментів, який не завжди доречно носити з собою в силу масивності і великої ваги.

Як і всі інструменти, мультитул необхідно тримати в чистоті:

Ополіскування

Важливо ретельно промивати інструмент у воді після контакту з агресивними середовищами, здатними запустити корозійний процес: соки, морська вода, кров, кислоти та інше. Такі реагенти можуть стати причиною появи темних плям на металі, а пізніше – іржі, від якої не захищені навіть найдорожчі види клинкової сталі. Досить кілька разів відкрити і закрити інструмент під водою для усунення залишків забруднень.

Чистка

Регулярне очищення пазів і заглиблень продовжує термін служби запірного механізму і зберігає естетично привабливий зовнішній вигляд інструменту. Чистка проводиться ватною паличкою, зубочисткою, зубною щіткою середньої жорсткості – всім, що можна знайти вдома. Головне-видалити всі забруднення, які забиваються у важкодоступні місця конструкції. Після чищення мультитул потрібно ретельно промити: занурити його в ємність з теплою водою і по черзі відкрити/закрити всі інструменти. В кінці можна струсити мультитул, щоб позбутися від дрібних крапель, і обов'язково просушити за допомогою м'якого рушники.

Мастило

Час від часу мультитул вимагає мастила. Пару крапель годинного, рушничного або легкого машинного масла формують на сталевий поверхні тонкий захисний шар, який запобігає появі іржі. Масло також впливає на плавність відкриття інструментів, підвищуючи зручність експлуатації.

Поширені помилки в експлуатації

Яким якісним і функціональним не був інструмент, існує ряд маніпуляцій, які заборонено виконувати з ножем:

1

Піддавати виріб впливу агресивних засобів і не мити його після використання.

Навіть просте яблуко або томат несуть небезпеку для сталі: продукти містять кислоти, які надають руйнівний вплив на метал і сприяють виникненню корозії. Тому усунення залишків їжі та інших частинок з клинка – обов'язкова умова для збереження зовнішнього вигляду і можливостей сталевого аксесуара.

2

Застосовувати інструмент в роботі з матеріалами, чия твердість вище твердості стали.

Можливості клинка не безмежні, тому тверді сорти деревини, бетон та інші матеріали не піддадуться навіть самому гострому лезу і лише негативно вплинуть на його цілісність.

3

Відкривати ножем консервні банки.

Сталевий клинок Ganzo витримує високі навантаження, але використання не за прямим призначенням може привести до появи відколів. Вістря-найбільш вразлива частина клинка, тому краще уникати екстремальних навантажень, які інструменту не по плечу.

Професійне обслуговування

Якщо у вас виникли питання по обслуговуванню виробу, був виявлений дефект конструкції або аксесуар зламався при дотримань правил експлуатації, ви завжди можете звернутися в наш сервісний центр. Компанія Ganzo надає річну гарантію на весь асортимент, яка починається з дня покупки інструменту, і в цей період ремонт або заміна аксесуара є безкоштовними.

Оберіть мову сайту: