UA | RU
Контактна інформація
Київ

Будь-які ножі з часом втрачають своє заточування. Для того, щоб повернути ніж “до ладу”, рекомендуємо скористатися точильними системами Ganzo. Інженери Ganzo, як ніхто, знайомі зі способами якісного заточування лез, що дозволяє створювати точильні верстати для зручної роботи з ріжучими інструментами.

Асортимент точильних систем

Ganzo Touch Pro GTP

Корпус з міцного пластику в поєднанні з металевими направляючими дозволяють точилу витримати зусилля при заточуванні інструментів. До робочої поверхні точильний верстат кріпиться за допомогою пари присосок і під кутом фіксується висувними "ніжками".

Ganzo Touch Pro Ultra GTPU

Поліпшена модель Ganzo Touch Pro. Вона так само має міцний пластиковий корпус і металеві направляючі, проте для кріплення на робочу поверхню використовується одна велика вакуумна присоска, а сама "ніжка" стала більш масивною, за рахунок чого вдалося досягти кращої стійкості. Ще однією перевагою цієї моделі є можливість встановлення меншого кута заточування в порівнянні з попередньою моделлю, завдяки чому можна досягти бездоганної гостроти ножа або іншого інструменту.

Ganzo Touch Pro Steel, GTPS

Головною рисою цієї моделі є повністю металевий корпус і направляючі, завдяки чому даний точильний верстат здатний витримати досить серйозні навантаження та дозволяє краще зафіксувати лезо, що обробляється.

Ganzo Razor Pro GRP

Корпус точилки виготовлений з алюмінію та сталі із захистом від появи корозії. Точильна система здатна працювати з ножами з прямим та серейторним заточуванням, і може використовуватися в тому числі для заточування ножиць та інших невеликих інструментів, які використовуються вдома або в саду.

Правильне застосування точильної системи

Зберіть точильну систему за інструкцією - Ви знайдете її в коробці, або можете завантажити картку товару згідно моделі. Не забудьте зафіксувати систему на робочій поверхні.

Рекомендуємо перед початком заточування занурити точильні камені у воду для більш якісного заточування та для того, щоб камені не “забивалися” металевим пилом.

Зафарбуйте кромку ножа маркером, що йде в комплекті. Так Ви зможете бачити, наскільки рівномірно камінь проходить по краю леза.

Зафіксуйте ніж за допомогою магніту або вбудованого відсіку – залежно від Вашої точильної системи Ganzo. Вузька частина ножа повинна бути паралельна і виступати за край столу для ножа.

Для ножа в хорошому стані рекомендуємо використовувати дрібнозернистий камінь, для більш тупого ножа обирайте камінь середньої зернистості.

При заточуванні не тисніть на камінь, його власної ваги достатньо для заточування леза.

Заточувати лезо потрібно декілька хвилин з одного боку, потім змініть положення ножа для заточування з протилежного боку.

Правильний вибір кута заточування

Є 2 методи вибору кута заточування

Загальний метод - підходить для точильних систем Ganzo Touch Pro та Ganzo Touch Pro Ultra, оскільки на направляючих цих систем встановлені кольорові індикатори. Ви можете вибрати правильний кут у співвідношенні даних по інструкції.

Точний метод - підходить для всіх точильних систем Ganzo

При використанні цього методу рекомендуємо не мочити точильний камінь

  1. Нанесіть трохи чорнила на край ножа за допомогою маркера.
  2. Злегка проведіть каменем по краю леза.

Тепер ви можете бачити, наскільки рівномірно камінь проходить по краю ножа. Порівняйте отриманий результат із трьома можливими варіантами.

Виникнення задирка

Коли дві поверхні, що заточуються, об'єднуються на кромці, метал ламається і утворюється задирок. Його можна відчути пальцем на боці, протилежному останньому куту заточування.

Порада: перевіряйте край щоразу, як Ви змінюєте сторони леза. Видалити задирок просто: встановіть камінь з меншою зернистістю та зробіть кілька легких рухів з обох боків. Після видаліть задир, протріть камінь і ніж. Зробіть пару проходів без тиску, ваги направляючої та каменю буде достатньо для завершення. Під занадто сильним тиском може утворитися новий задир.

А якщо в мене нестандартний ніж?

Точильні системи Ganzo підходять для заточування ножів із серейторним заточуванням, на них можна заточити мачете, ножі з короткими або увігнутими лезами.

Ніж з коротким лезом заточується так само, як і зазвичай, але необхідно закріплювати його так, як показано на схемі.

Заточення серрейторного ножа відбувається лише з плоского боку (де немає зубчиків). Уникайте виникнення задирок.

Довгі леза (наприклад, як у мачете) рекомендуємо розділити на кілька етапів та заточувати їх окремо.

Покладіть лезо на частину з увігнутими спусками так, щоб край був розташований на кінці столу для ножа - це нахиляє лезо до каменю. Для налаштування кута перемістіть направляючу вище на 1 мітку.

Фінішна обробка

Рекомендуємо проводити її керамічним каменем для отримання гладкої та гострої кромки. Почніть від п'яти ножа (більш ширшої частини) і рухайтеся до краю.

Якщо після прочитання інструкції у вас ще залишилися питання - звертайтеся за номером телефону або на адресу електронної пошти. Наші менеджери нададуть оперативну інформацію та допоможуть у скрутному становищі.