UA | RU
Контактна інформація
Київ

Firebird 7551 - «кишеньковий ніж м'ясника»

Якщо коротко, то Firebird F7551 - це по-справжньому оригінальний складаний ніж, який володіє не тільки незвичайним дизайном, а й хорошою ергономікою і надійністю, що дозволяє використовувати його для вирішення найрізноманітніших завдань. 

Однак, для того щоб по достоїнству оцінити всі переваги даної моделі подібного опису явно буде недостатньо. Тому, ми підготували невеликий огляд з розбором всіх нюансів даної моделі.

Комплектація

Ножа Firebird F7551 надається у фірмовій картонній коробці. Крім самого ножа в коробці Користувач також зможе знайти чохол для транспортування, виконаний з нейлону. Варто відзначити, що в даному випадку чохол м'який на дотик і виконаний з більш міцної тканини ніж варіанти, якими раніше були укомплектовані ножі Ganzo, наприклад, G712.

Клинок

Лезо цієї моделі має досить великі габарити і було виконано у формі Sheepfoot, що в поєднанні з гладкою заточуванням ріжучої кромки дозволяє з максимальним комфортом різати що-небудь або навіть рубати. А за рахунок товщини у обуха 3,3 мм і застосування сталі марки 440C, лезо цього ножа здатне витримати досить серйозні навантаження.

Зовні, клинок моделі Firebird F7551 схожий на лезо сікача, що повністю відображає характер робіт для яких призначений даний ніж. Єдиним недоліком такої форми є практично повна неможливість що-небудь проколоти кінчиком клинка.

Поверхня леза Firebird F7551 оброблена методом сатинування, таким чином вдається приховати дрібні потертості і подряпини виникають при експлуатації. На сонці клинок як і раніше відблискує, хоч і не так сильно як при «дзеркальної» поліровці.

Даний ніж виробляється під брендом Firebird, про що свідчить фірмовий логотип, нанесений на поверхню клинка лазерним гравіюванням. Однак, на іншій стороні леза є згадка про компанію Ganzo. Звідси у багатьох виникає питання, чий же це ніж? Тут варто зробити невеликий відступ і трохи розібратися в історії компанії. Спочатку, всі ножі і мультитули робилися тільки під брендом Ganzo (знайомий багатьом логотип з невеликим молотком і гайкою). Трохи пізніше, було вирішено провести ребрендинг і таким чином була створена фірма Firebird. На перший погляд, нічого не змінилося, однак, зі зміною назви також було покращено якість виготовлення, що особливо помітно по новинках від цього бренду.

Лезо встановлено точно по центру і не «йде» в одну зі сторін як в складеному, так і у відкритому вигляді.

Витягується клинок за допомогою двостороннього шпенька, пофарбованого в синій колір. Отвір на клинку виконує суто декоративну функцію і не призначений для відкриття леза.

На обуху присутня велика насічка, що дозволяє більш впевнено тримати ніж в руці.

Рукоятка

У відкритому вигляді, насічка на обуху доповнюється насічками на лайнерах рукояті, що позитивно позначається на надійності хвата. До слова, цьому також сприяють ергономічна форма рукояті і чіпкі накладки з G10, поверхня яких стилізована під карбон і відчувається в руці як шорстка. Множинні глибокі виїмки не тільки виконують декоративну функцію, а й роблять хват більш надійним.

На сьогоднішній день, модель Firebird F7551 представлена з накладками з G10 оранжевого, чорного і зеленого кольору і карбоновими плашками (має назву F7551-CF).

В основі рукоять лежать сталеві лайнери, що забезпечують відмінну жорсткість конструкції. Для того щоб зробити ніж максимально легким, виробник зробив в лайнерах спеціальні отвори. Добре що дане рішення нітрохи не позначилася на міцності ножа.

Ближче до обуху рукояті розташовані отвір для установки темляка і місце для установки комплектної кліпси, виконаної з нержавіючої сталі.

Масивний бекспейсер, виконаний з G10 і пофарбований під стать накладкам робить конструкцію ножа міцніше і за рахунок глибоких насічок забезпечує більш впевнений хват.

Замок

Фіксація клинка у відкритому положенні здійснюється за допомогою замка Axis-lock. У виконанні даної моделі він має досить плавний хід і дозволяє швидко відкрити і надійно зафіксувати лезо навіть однією рукою, що буде корисно при виконанні будь-яких робіт. Складається ніж Firebird F7551 також плавно і швидко.

Єдиним нюансом даного механізму є сприйнятливість до забруднень. Тому рекомендується своєчасно чистити ніж і не допускати сильного засмічення. В іншому ж, він практично нічим не поступається таким механізмам як Liner-lock, залишаючись при цьому одним з найбільш зручних замків в плані управління.

Підсумок

Firebird-це крок вперед у порівнянні з ранньою продукцією бренду Ganzo. І модель F7551 хороший тому приклад, адже представлений ніж володіє не тільки прекрасною ергономікою і відмінною якістю збірки, а й стильним дизайном, який напевно багатьом припаде до душі.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: