UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ganzo Firebird - надійний помічник у подарунок найкращому другу

У мого друга дивне ставлення з ножами, як для чоловіка. Він вважає, що раз ріже, значить-відмінно. Я ж фанат високофункціональних, практичних і надійних інструментів і спецснаряжения. Щоб виправити становище, Я покликав товариша в тижневий похід по лісах, а в якості пам'ятного сувеніра вирішив попередньо вибрати і замовити крутий ніж, щоб вручити йому на самому початку походу. Так він гідно оцінить функціонал і практичність якісного інвентарю, плюс – залишиться пам'ятний подарунок про наш похід, який можна буде завжди носити з собою.

Так як сам я вже давно користуюся Firebird, одному вирішив вибирати теж щось з "пташок". Сподобалися три новинки: Ganzo Firebird FH91, FH921 і дизайнерська модель Адиманти Скимен. Зараз розглянемо кожну модель окремо. Перше, що відсію-всі кольори крім хакі і зеленого (це улюблені кольори Андрюхи).

Огляд ножів-новинок Ganzo Firebird FH91, Firebird FH921 і Skimen. У цих ножів багато спільного.

Наведемо порівняльну таблицю.

Всі вони мають зручну рукоять зі склотекстоліту (не ковзає в руці, шорстка текстура поверхні, довговічність і міцність), лезо – надійна сталь D2 з твердістю близько 60 одиниць. Тип клинка з акцентом вістря до центру (drop-point) – популярна універсальна форма з високими ріжучими і колючими здібностями.

Ganzo Firebird FH91-виглядає просто, є виїмка для пальця, глибока кліпса з заглушкою, втоплений лайнер. Практичний і простий – нічого зайвого. Позиціонується, як туристичний: адаптований під різні умови експлуатації, в тому числі найагресивніші. Без проблем підійде для щоденного носіння або активного відпочинку – універсальний, компактний, надійний. Мені сподобався, але для подарунка здався аж надто лаконічним.


Ganzo Firebird FH921-красивий, компактний, практичний і відмінно підходить для туризму. Має зручну і красиву рукоять, яка комфортно сидить в руці. На рукояті є темлячное отвір, що дозволить підвішувати ніж.

Особливість моделі: є отвір на клинку, закрите знімним шпеньком. Без шпенька лезо виглядає ще більш модно і сучасно. Шпенек досить великий: можливо, буде заважати різу – ТРК незначно зменшується. Клинок добре фліпує: ніж легко відкривається і закривається, можна годинами сидіти і кліпувати – гратися цим чарівним звуком "клацання". Чим не іграшка-антистрес? Ах так, відволікся.

Переваги моделі Firebird FH921:

  • ідеальна якість;
  • міцний;
  • ергономічний;
  • привабливий дизайн;
  • наявність знімного шпенька особисто мені сподобалося.

Тримати в руці - одне задоволення. У кишені майже непомітний-кліпса неглибока. Лезо справляється з нарізкою різних матеріалів дуже просто. Цікавий дизайн: практичний, досить простий, але при цьому привабливий. Мені прям все в цій моделі сподобалося.

А тепер найцікавіша модель-перша в історії Ganzo, створена за проектами"народу". Лінійка ADIMANTI робиться по дизайнам і проектам, запропонованим "звичайними" людьми – народом. Ось кожен може запропонувати свою ідею і, можливо, компанія реалізує її. Модель Skimen створена за участю Руслана Скімена-майстра по ножах. Лаконічна, зручна, практична в справі.

Особливість:

  • запірний механізм-фрейм-лок;
  • є склобій з керамічною кулькою на кінці;
  • відсутня темлячное отвір для шнура (воно заховано всередині);
  • зведення клинка - в 0,5 мм, що досить багато, але це додає йому міцності.

Підсумок

Всі ножі хороші. Однак для подарунка я вирішив вибрати все ж другий варіант-Firebird FH921. Його прям хочеться взяти в руки і всюди носити з собою, а це якраз те, що потрібно. При цьому функціональність, надійність і міцність – на висоті. Я вже підготував свій подарунок і наступного тижня пакуємо рюкзаки і вирушаємо в дорогу. Упевнений, цей подарунок-сюрприз змінить думку мого друга про ножі в бік підвищення вимоги до їх якості, а також стане корисним і цінним предметом для щоденного використання і незамінним - в походах і прогулянках по лісі, які ми з ним так любимо! 

Написати коментар
Оберіть мову сайту: