UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ganzo G707: огляд автоматичного стилета від Ganzo

Стилет - не найпопулярніша, але одна з найоригінальніших різновидів ножа, яка сьогодні використовується в різних сферах: від вирішення побутових завдань до допомоги мандрівникові в похідних умовах. Вперше стилет з'явився в Італії в XV столітті, а в наступному столітті поширився по інших країнах Європи, завоювавши любов користувачів не тільки дизайном, але і зручністю носіння.

Стилет - це своєрідний Кинджал, який відразу можна дізнатися на тлі простих туристичних ножів: він має тонкий клинок і вузьку рукоять, що в сукупності робить виріб одним з найбільш компактних і зручних для транспортування серед існуючих типів ріжучих інструментів. Сучасні виробники створюють безліч цікавих інтерпретацій стилетів, включаючи рідкісні колекційні моделі, виготовлені з дорогих типів сталей і в точності повторюють форму древніх клинків. Однак подібні інструменти марні в побуті, оскільки в сьогоднішніх реаліях потрібні максимально ергономічні, міцні і надійні ножі, здатні виконувати широкий спектр завдань. Для користувачів, які не готові відмовлятися від ефективності інструменту на користь його оригінального дизайну і в той же час втомилися від банальних клинків, компанія Ganzo пропонує складаний ніж Ganzo G707. Це викидний інструмент, в якому поєднані особливості стилета і ергономічність туристичного складання.

Базові характеристики Ganzo G707

У більшості випадків сучасні стилети мають високу вартість, що обумовлено складністю конструкції. Однак ніж Ganzo G707 є приємним винятком, що дає користувачеві можливість стати володарем унікального і ефективного інструменту за доступною ціною.

Багато ножемани вибирають стилет для використання в якості колючого інструменту в силу його загостреного клинка. Однак дана модель також пропонує досить якісний рез, який справляється із завданнями різного ступеня складності за винятком особливо міцних матеріалів, як, наприклад, деревина. За відчуттями це гідна альтернатива класичним EDC-ножам, яка може стати цікавим доповненням в колекцію міських і туристичних складней.

Матеріал клинка сталь 440C
Твердість сталі 58-60 HRC
Тип заточування прямий
Форма клинка Наконечник списа
Товщина обуха 3.8 мм
Тип замка Блокування кнопок
Матеріал рукояті нержавіюча сталь зі вставками з дерева
Загальна довжина у відкритому положенні 204 мм
Довжина в складеному положенні 118 мм
Довжина клинка 85 мм
Вага 115 г

Клинок

Складаний ніж Ganzo G707 володіє типовою для стилетів формою Spear Point зі спусками від середини клинка, що полегшує виконання ударних робіт, де потрібно тонке вістря. Довжина ріжучої кромки відчутно менше стандартних туристичних інструментів бренду, але її достатньо для виконання базових завдань, як перерізання мотузок, шнурів, волосіні або проводів, а також роботи з продуктами харчування, що неминуче потрібно від ножа в похідних умовах.

Клинок моделі виготовлений зі сталі 440C-один з КЛАСІВ високовуглецевої сталі 440, яка в більшості випадків використовується у виробництві туристичних і EDC-ножів. Класи сталі 440 відрізняються підвищеним вмістом вуглецю в складі: від 440A з найнижчим вмістом в межах 0.65-0.75% до 440C з включенням вуглецю порядку 0.95-1.2%. З усіх класів марка 440C є найкращим (і від того більш дорогим) матеріалом для клинків, оскільки він має більш високу твердість, що дозволяє виконувати більший спектр завдань.

Склад сталі 440C
C Cr Mo Міна. Так S P
0.95-1.2% 16-18% 0.75% 1% 1% 0.03% 0.04%


Ближче до рукояті обух клинка має розширення для упору під великий палець. Ця особливість конструкції полегшує силову роботу під час експлуатації туристичного ножа, проте в моделі Ganzo G707 цьому заважає один з вигинів ножа, який виконує роль гарди. Він заважає зручному розташуванню великого пальця на обуху, перешкоджаючи надійному хвату і зводячи до нуля функціональність наявного упору.

Замок

Автоматичний ніж Ganzo G707 відкривається за допомогою натискання кнопки. При чому вона не втоплена, як це зроблено в більшості виробах подібного типу від конкурентів, а відчутно вище поверхні рукояті. Даний факт дозволяє швидше намацати необхідну кнопку і миттєво привести ніж в бойову готовність.

Замок Button Lock нечасто зустрічається в ножах Ganzo, оскільки бренд віддає перевагу створенню інструментів з більш класичними механізмами, як Liner Lock, Axis Lock та інші. Тому багато початківці ножемани задаються питанням: наскільки даний механізм міцніше і износоустойчивее класичних замків. Тут потрібно розуміти наступне: замок button Lock значно спрощує відкриття ножа і не вимагає застосування для цього сили. Але натомість він вимагає великої уваги до догляду, оскільки частинки пилу і бруду, що потрапили всередину, призводять до заїдання механізму і швидкого виходу з ладу. В іншому замок такий же надійний, як і інші їх різновиди, і намертво замикає клинок в будь-якому положенні.

Рукоятка

Матеріал рукоятки ножа Ganzo G707-нержавіюча сталь з невеликими дерев'яними накладками. В першу чергу вони виконують декоративну функцію: велика частина стилетів виготовляється з дерев'яними рукоятями, просоченими естетикою Середньовіччя. По-друге, це частково покращує хват, мінімізуючи ковзання інструменту в долоні. Примітно, що вага рукояті відчутно перевищує вагу клинка. Це зроблено для того, щоб при відкритті ножа він не вилітав з руки.

Рукоять оснащена знімною металевою кліпсою, яка забезпечує тугу фіксацію інструменту на одязі. Однак при покупці моделі потрібно враховувати наступні фактори:

  • розташування кліпси робить зручним використання ножа тільки для правшів;
  • кліпсу не можна зафіксувати в іншому положенні від початкового;
  • при фіксації інструменту в кишені хвіст рукояті все одно буде залишатися видимим для оточуючих.

В іншому кліпса в ножі Ganzo G707 одна з найбільш зручних серед інструментів бренду: вона несприйнятлива до іржі і відразу чіпляється за одяг завдяки піднесеному кінця.

Підбити підсумок

Спочатку стилет створювався як заміна мечам, в яких відпала необхідність в кінці XV століття. Даний тип ножів мав тонкий клинок, вузьку рукоять і компактні габарити, що дозволяють носити інструмент на поясі і використовувати в якості зброї для нападу або навпаки, для відбиття клинка недоброзичливця. Сучасні стилети перейняли початковий дизайн даного типу ножів і отримали актуальні доповнення в конструкції, які відчутно розширили можливості інструментів.

Викидний ніж Ganzo G707 поєднує в собі функціональність туристичного складного ножа і естетику середньовічного стилета. Він пропонує користувачеві вузький клинок довжиною 8.5 сантиметрів, сталеву рукоять з дерев'яними накладками, що зменшують ковзання моделі в долоні, і зручний механізм відкриття і блокування клинка Button Lock.

Основне призначення виробу-виконання нескладних колючо-ріжучих робіт. Клинок стійко переносить вплив вологи, не темніє і не іржавіє з часом і довго утримує гостроту ріжучої кромки без необхідності частого заточування. Рукоять виготовлена зі сталі і має велику кліпсу, яка зручно фіксує ніж на одязі, поясі або сумці. В цілому модель Ganzo G707-це досить якісний аналог більш дорогим стилет, який володіє всіма якостями цього незвичайного типу інструментів і може служити практичним ножем на кожен день, не позбавленим естетичної краси.

Перевага:
  • оригінальний дизайн, що імітує середньовічний стилет;
  • гострий клинок, виготовлений зі сталі нержавіючого типу твердістю в межах 58-60 HRC;
  • швидке відкриття і фіксація клинка за допомогою замка Button Lock;
  • ударостійка сталева рукоятка з дерев'яними накладками;
  • велика частина ваги припадає на рукоять, що забезпечує безпечне утримання ножа під час його відкриття;
  • знімна сталева кліпса;
  • компактні габарити і легка вага.
Недостатки:
  • не годиться для силових робіт;
  • підходить тільки для правшів;
  • потенціал передбаченого упору під великий палець неможливо використовувати в повній мірі через виступаючої сталевої гарди;
  • замок вимагає періодичної чистки від забруднень.

Купити Ganzo G707 та інші автоматичні ножі бренду можна в нашому онлайн-магазині з довгостроковою гарантією від виробника.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: