UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ganzo G719 VS Buck 110

Пропонуємо вашій увазі огляд нового ножа Ganzo G719, а також його порівняння з моделлю Buck 110, яке зробив блогер Руслан Скімен. Ви дізнаєтеся, який з клинків отримає більше плюсів, і які недоліки будуть виявлені.

Нова модель компанії Ganzo практично як дві краплі води схожа на класичний клинок Buck 110. Більш того, в деякому відношенні китайському виробнику навіть вдалося врахувати і поліпшити допущений в ножі Buck 110 недоліки. Але зважаючи на велику подібність, варто детальніше поговорити про те, які особливості у кожної з цих моделей.

Перше, що кидається в очі — це відсутність виступаючої п'яти, яка у Buck 110 краде близько сантиметра ріжучої кромки при тому, що розміри клинків двох моделей практично однакові. Це перше очко на користь Ganzo. Адже завдяки цій особливості G719 відразу стає більш цікавим і функціональним. Друге очко Ganzo G719 отримує за те, що ця модель — розбірна. І нарешті, Ganzo G719 можна легко відкрити і закрити однією рукою.

Які ще є відмінності? У Ganzo G719 прямі спуски, а у моделі Buck 110 — увігнуті. В цьому відношенні виграє вже Buck, оскільки такі спуски набагато цікавіше. Але, ймовірно, це фахівці Ganzo зробили навмисно. Все-таки, ніж Buck 110 виготовлений з марки сталі 440нс, яка в змозі витримати навантаження при увігнутій формі спусків і довго тримати заточку. Ganzo ж використовує сталь 440С, характеристики якої поступаються. Швидше за все, будь спуски увігнутими, люди б скаржилися, що ніж занадто швидко затупляется.

Зведення у клинка Ganzo G719 - 0,7 і йому далеко до 0,4-0,3 у Buck 110. Можливо цю деталь в компанії Ganzo ще допрацюють. І тоді ця модель точно буде популярна.

А тепер докладніше про клинку. Його форма-clip point, яку ще називають «щучка». Це ніж розвідника зразка 1940 р.його функціональності достатньо для виконання будь-яких щоденних завдань і тих, з якими можна зіткнутися під час відпочинку на природі. Ніж легко поріже ковбасу та інші продукти, допоможе розкрити упаковку, розрізати волосінь на рибальських снастях і так само легко впорається з багатьма іншими видами робіт. Що стосується розмірів ножа, то це 8,5 см леза і 11,5 см рукоятки. Відповідно, Повна довжина відкритого ножа становить 20 см.важить Ganzo G719 147 г. для ножа такого розміру, він важкуватий. Можливо, варто було зробити його на 10-20 доларів дорожче, але виготовити рукоятку не зі сталі, як це зроблено, а з титану. Тоді вага була б значно менше, а ціна навряд чи злякала б цінителів хороших якісних ножів.

За підгонці рукоятки, звичайно, причепитися ні до чого. Метал і накладка з пластику G10 дуже щільно прилягають один до одного. Колір накладки можна вибрати чорний або зелений. Це досить стандартні і непомітні кольори. Можливо, варто було б включити в лінійку цієї моделі і більш яскраві варіанти: помаранчевий, фіолетовий, синій. Тоді ніж був би набагато більш помітний на природі, якщо він впаде в траву.

У моделі Ganzo G719 встановлений замок Auto lock, який дозволяє дуже швидко відкрити ніж однією рукою. Цей замок дуже добре фіксує ніж і не залишає ні поздовжніх, ні поперечних люфтів.

В цілому, у Ganzo G719 відмінні розміри, прекрасна можливість відкривання однією рукою. Але через вагу його не можна назвати шедевром. Зате Buck 110, в порівнянні з ним, — це «дідусевий ніж», який буде продаватися завжди. Що б варто було змінити у Ganzo G719, так це використовувати більш якісну сталь, яка дозволить зробити увігнуті спуски. У місці кріплення притискної кліпси до рукоятки, зазор трохи більше, ніж слід було б. Та й впирається в рукоятку кліпса тільки однією точкою, а не прилягає всією площею вигину. Кінчик ж, навпаки, занадто стирчить вгору. Всього за кілька хвилин за допомогою фрези по металу можна зробити додаткову виїмку в рукоятці в місці вигину кліпси. Таким чином, вона буде набагато більш щільно прилягати і надійніше триматися, наприклад, на кишені. Можливо, виробники все ж врахують дану та інші перераховані особливості і допрацюють ніж. Тоді він має всі шанси стати справжнім бестселером.

Купити ніж Ganzo G719 в Україні

Написати коментар
8 коментарі
Дима
Димаfenix.ua4 січня 2017 19:07
классический такой ножичек, стильный
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua27 січня 2017 16:55
замок Автолок отлично работает в этой модели. Нареканий к клинку и рукояти нет.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua2 лютого 2017 16:43
Достойная реплика!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua6 лютого 2017 12:36
Красивая рукоять, замечательная форма клинка (щука), ну и , конечно, очень уместно покрытие стонвош.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua19 вересня 2017 10:56
Ганзо делают отличные реплики!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua21 вересня 2017 14:28
Здравствуйте, Давид. Спасибо Вам за положительный отзыв!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua13 жовтня 2017 14:52
Хорошая копия, Ганзо могёт!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua16 жовтня 2017 17:04
Абсолютно с Вами согласны, Прохор! Ganzo действительно может! Может делать конкурентоспособный продукт по доступной цене.
Оберіть мову сайту: