UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ganzo&Firebird презентувала світові свій черговий шедевр FH41

Хороша новина, друзі. Компанія Ganzo&Firebird презентувала свій черговий шедевр, ще одного чудового представника серії FH. Модель FH41-надійний повнорозмірний фліппер, виконаний в кращих традиціях блискучої лінійки ножів. Чотири варіанти забарвлення, високоякісна сталь D2, легка вага, багатофункціональний клинок поширеної форми Drop Point. Firebird FH41 вже надійшов у продаж на офіційному сайті виробника, а поки цей стильний ніж завойовує серця покупців, ми розповімо про особливості новинки.

Перш за все, як було сказано, універсальна гармонійна форма леза у вигляді витягнутої краплі води. Клинок такого різновиду однаково успішно ріже і коле, застосовується в різних ситуаціях, але особливо хороший для полювання. Обух прямий, гладкий, біля основи має насічку для зручного захоплення рукою. Зупинимося докладніше на металі. Виготовляючи свій продукт, виробники застосували вже звичну високоякісну сталь D2. Відмінність цього матеріалу - в його стійкості до корозії, твердості і здатності довго зберігати гостру ріжучу кромку. Крім того, це сталь, стійка до зносу. Вона без проблем витримує компресійні навантаження, також здатна переносити абразивні впливу. Твердість в межах 64 одиниць по Роквеллу. Це означає, що ніж з подібної сталі готовий до самих різних випробувань, і буде служити своєму власникові довго, а головне – ефективно. 

Рукоятка зроблена з сучасного високоміцного матеріалу G10. Це не що інше, як нитяна склотканина, скріплена в єдине ціле за допомогою епоксидних смол. Для споживача це означає, що, купуючи ніж з подібним матеріалом, він отримає легке, надійне, якісний виріб. Інструмент, якому не страшні температурні перепади, механічні навантаження і впливу всіляких хімікатів.

Шорстка поверхня ручки, вдала з точки зору ергономіки – ніж з подібною рукояткою не буде ковзати в долоні. Що до зручності застосування, то в цьому китайські майстри однозначно завжди були підковані. FH41 лише недавно винесли на суд споживачів, але пам'ятаючи про попередні моделі, можна припустити, що і в цей раз Ganzo показала нам приклад мрії завзятого ножемана. Форма і зовнішній вигляд Firebird FH41 настільки привабливі і витончені, що спонукають якомога швидше скористатися новинкою. Ніж з хітової лінійки так і проситься в руки користувача.

Коль скоро ми згадали про колишніх моделях серії, то не зайвим буде зробити невелике порівняння нового примірника зі старими. Наприклад, зіставити FH41 з ще однією недавньою моделлю FH51. Як і новий продукт Ganzo, FH51 володіє поширеним типом клинка Drop Point. На відміну від свіжого екземпляра, даний ніж має більш масивне і незграбне лезо, що розширюється від обуха до рікассо. Насічка більша і рельєфна, вага і розміри скромніше, ніж у FH41. Так, Вага FH51 становить 87 грам, у FH41 він 101 грам, що, втім, теж дає йому право вважатися легким і компактним. Загальна довжина FH41 - 202 міліметра, у FH51 цей показник відповідає 185 міліметрів. Для якихось практичних ситуацій виграш в довжині вельми зручний, додамо, що клинок у новинки більш обтічний і витягнутий. Можна зробити висновок, що форма клинка FH51, швидше за все, означає спеціалізовану модель, в той час як клинок FH41 дає йому більше функцій.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: