UA | RU
Контактна інформація
Київ

Гарячі новинки Ganzo літа 2023

«Зміни — єдина константа в житті», — цей вислів Геракліта найкраще описує принцип, з яким бренд Ganzo підходить до роботи зі своїм асортиментом інструментів. Багато компаній вже відійшли від виробництва стандартних EDC ножів, які користувалися популярністю ще кілька років тому, і сконцентрувалися на створенні кишенькових моделей, що поєднують інноваційний дизайн та портативність конструкцій. І Ganzo не стали винятком.

Шукайте для себе новий, по-справжньому міцний та ефективний інструмент? Тоді вам сподобається наш ТОП кишенькових ножів із літніх новинок, серед яких є універсальний ніж Ganzo G6805, модель FH924 з клинком wharncliffe та мініатюрний складень Firebird F759MS з комбінованим заточуванням.

Що ще цікавого можуть запропонувати ці ножі — розбираємось у нашому огляді.

Головні особливості новинок Ganzo

Все хороше — це забуте старе, але у випадку з Ganzo це не зовсім так. З самого початку виробник не забуває дотримуватися низки основних факторів, які продовжують термін служби ножів і перетворюють їх на ефективних помічників у будь-яких завданнях.

Аналогічний підхід був реалізований у новинках бренду, здатних похвалитися трьома відмінними характеристиками:

  1. Клинки із нержавіючих сталей. Чим вище вміст хрому у складі металу, тим нижче ймовірність того, що клинок покриється корозійними плямами. Звичайно, не останню роль відіграє якість догляду за інструментом, але за умови дотримання простих правил використання клинки ножів Ganzo здатні протистояти іржі протягом усього експлуатаційного терміну.
  2. Ергономічні руківʼя з накладками. Джентльменський, суцільнометалевий ніж — це стильний аксесуар для носіння в межах міста, але якщо ви шукаєте щось універсальне та зручне, то оптимальним варіантом буде саме інструмент із фігурними накладками, які не «наминатимуть руку» під час тривалого використання. Як матеріал накладок у новинках застосовуються жаро- та удароміцні полімери, надійність яких перевірена часом, тому ви точно не отримаєте «кота в мішку», якщо вирішите купити ніж Ganzo.
  3. Якість збирання конструкцій. Люфт клинка, довільне відкриття та закриття леза — це точно не те, з чим хочеться мати справу під час експлуатації інструменту. Тому навіть у бюджетних виробах бренду осьові гвинти ретельно затягнуті, а механізмам блокування під силу навантаження різної інтенсивності.

Тепер перейдемо до найцікавішого — огляду характеристик літніх оновлень асортименту Ganzo.

Ganzo G6805 – простота та універсальність

Сталь клинка 8CR14MoV Матеріал накладок G10
Форма клинка Drop Point Довжина клинка 86 мм
Тип заточування прямий Довжина руківʼя 112 мм
Замок Liner Lock Вага 105 г

Останнім часом у каталозі Ganzo дедалі частіше з'являються універсальні ножі кишенькових габаритів. Цього літа в центрі уваги знаходиться модель G6805. У ній ви не знайдете якихось нововведень у плані дизайну або механізмів — натомість бренд пропонує просту «робочу конячку», яку не шкода використовувати навіть у найважчих завданнях.

Ключові характеристики:

  • Клинок зі сталі 8CR14MoV. Ganzo трохи відійшли від використання сталі D2 в клинках своїх ножів, тому для багатьох любителів інструментів бренду модель G6805 може стати своєрідним відкриттям. Тут застосовано марку 8CR14MoV. Вона відрізняється високим вмістом не тільки хрому (близько 14.5%), що робить метал нержавіючим, а й вуглецю (±0.7%) для твердості. Загартованість сталі також знаходиться на висоті та становить 57 HRC.
  • Універсальне лезо для будь-яких завдань. У ножі немає жодних вишукувань, але саме тому він і подобається. Клинок класичної форми Drop Point з прямим заточуванням може різати й проколювати практично будь-які матеріали, а його товщина, що дорівнює 2.8 мм, витримує «золоту середину» між акуратністю різу та міцністю.
  • Ергономічне руківʼя з накладками різного кольору. Якщо ви в пошуку компактного та одночасно зручного ножа, то G6805 безперечно вартий уваги. При вазі всієї конструкції у 105 грамів довжина руківʼя досягає 112 мм, що сподобається власникам широкої долоні. Крім того, виробник не забув і про візуальну складову — на вибір доступні ножі Ganzo з трьома відтінками руківʼїв: чорним, зеленим та сірим.

Говорячи про G6805, не можна не згадати про ніж Ganzo G6804. Він має практично ідентичний дизайн щодо новинки з різницею у формі упору під великий палець. І на нашу думку, в новій моделі упор є більш зручним для силових робіт внаслідок його форми, що виступає за лінію обуху.

Firebird FH924 – коли малий, але завзятий

Сталь клинка D2 Матеріал накладок G10
Форма клинка Wharncliffe Довжина клинка 65 мм
Тип заточування прямий Довжина руківʼя 95 мм
Замок Liner Lock Вага 84 г

Ganzo вирішили трохи відійти від того, що ножемани звикли бачити від компанії, і представили ніж FH924 під своєю торговою маркою Firebird. Це компактний інструмент вагою не більше 84 грам, який позиціонується як модель EDC формату.

Ключові характеристики:

  • Сталь D2 як матеріал клинка. Інструментальна марка D2 цінується за баланс «ціна – якість», тому цей ніж Firebird хоч і є найдорожчим у нашому списку, але все ще входить до категорії бюджетних інструментів, які не позбавлені зносостійкості. Цей метал практично не піддається іржавінню, довго утримує гостроту після заточування і легко обробляється.
  • Клинок wharncliffe довжиною 65 мм. Ми не дарма зробили наголос на розмірі леза, оскільки цей ніж Firebird має досить короткий клинок, який підійде не для всіх. Його головне призначення — здійснення точних надрізів за допомогою гострого кінчика клинка wharncliffe, але різальну крайку можна адаптувати й під інші завдання, що вимагають рівного різання.
  • Портативність конструкції. Клинок ховається в руківʼї довжиною 95 мм, яке можна майже повністю сховати в кишені одягу завдяки сталевій кліпсі. Але в разі екстреної необхідності ніж можна швидко дістати завдяки нековзним накладкам на руківʼї та розкрити за допомогою широкого отвору в клинку.

Мініатюрний FH924 доступний у чотирьох варіантах: з накладками з G10 у трьох кольорах (чорному, сірому, зеленому) і з накладками з карбону, поверхня якого характерно переливається під променями сонця.

Firebird F759MS – компактний ніж із великими можливостями

Сталь клинка 440С Матеріал накладок скловолоконний нейлон
Форма клинка Drop Point Довжина клинка 75 мм
Тип заточування комбінований Довжина руківʼя 100 мм
Замок Back Lock Вага 67 г

Щодо ефективності деякі кишенькові ножі можуть стати в один ряд з повноформатними аналогами, що доводить ще один ніж торгової марки Firebird — F759MS. Візуально модель нагадує знаменитого «щура» від Ontario, але варіант від Ganzo радує куди приємнішим цінником. І це при тому, що складень Ganzo має підвищений функціонал завдяки комбінованому заточуванню.

Ключові характеристики:

  • Лезо з прямою та зубчатою крайкою. Комбіноване заточування завжди грає в плюс різальному інструменті, особливо якщо в планах використовувати його не тільки вдома, а й у польових умовах. Ближче до основи знаходиться серейтор з великими зубцями, які буквально вгризаються у волокнисті матеріали, прискорюючи роботу з мотузками, стропами, канатами та деревиною. Область від середини леза до кінчика має пряму крайку. Вона дозволяє робити тонкі надрізи та проколи, чому також сприяє форма Drop Point.
  • Накладки на руківʼї з нейлону зі скловолокном. Така комбінація матеріалів робить накладки практично вічними — вони не бояться перепадів температур, впливу агресивних середовищ та ударів внаслідок падіння з великої висоти. Крім того, їхня текстурована поверхня зводить до нуля ймовірність вислизання ножа з мокрої або жирної долоні.
  • Мініатюрна конструкція вагою 67 грамів. Якщо зручність носіння знаходиться в пріоритеті, F759MS є що запропонувати. Довжина складеної моделі дорівнює 10 см, а легка вага робить конструкцію практично невідчутною під час транспортування.

Також слід зазначити, що в цьому ножі використовується замок Back Lock. Він вважається одним із найнадійніших замків, який довів на практиці, що простіше зламати клинок під час екстремальних навантажень, ніж спробувати вивести з ладу сам запірний механізм.

Де купити складаний ніж Ganzo?

Бажаєте оновити свою колекцію ножів чи просто бути в курсі сучасних тенденцій на ножовому ринку? В онлайн-магазині Ganzo Україна представлені всі останні оновлення виробника за найнижчою ціною, оскільки ми є офіційним дистриб'ютором інструментів бренду.

Складані та нескладані ножі, мультитули, лопати та сокири – у нас є все, щоб ваше життя було наповнене комфортом, де б ви не знаходилися.

Товари новини

Оберіть мову сайту: