UA | RU
Контактна інформація
Київ

Компактна алмазна точила Ganzo G506

Точилка-це незамінний предмет, якщо у Вас є ніж. Яким би не був кут заточування, сталь і інтенсивність роботи ножем, рано чи пізно лезо затупиться і його доведеться заточити, щоб повернути колишні якості.

Є безліч точилок для ножів. Зараз же поговоримо про 2-х сторонньому алмазному бруску з двома поверхнями різної зернистості – GANZO G506.

Продається брусок в блістері. Ціна його дуже гуманна на тлі інших більш іменитих фірм. На упаковці інформація представлена російською та англійською мовами.

Конструктивно брусок схожий на ніж» метелик": складна конструкція, де брусок в транспортному положенні захований між рукоятками. Рукоятки виконані з пластика: не особливо товстого, але якщо без фанатизму, то розчавити його в руках буде важко. Колір ручок-яскраво-помаранчевий, що зменшує ризик забути або втратити точилку. За габаритами-125х30х16 мм в складеному вигляді і 288 мм в довжину в розкритому вигляді. У складеному вигляді GANZO G506 чи не більше ножа, так що багато місця не займає, а важить всього 62 грами.

Рукоятки закріплені саморізами. Спочатку вони були не дуже добре затягнуті. Якихось засувок або фіксаторів відкритого/закритого положення немає. Хіба що виступ на одній з рукояток, який не дає ручкам зміщуватися, коли вони затиснуті в руці.

Сама робоча поверхня має 2 типи зернистості: 360 і 600 одиниць. На зернистості 360 можна провести грубу (чорнову) заточку, а потім на зернистості 600 - виконати більш акуратну. Підстава, на якому закріплені точильні поверхні, пластикове.

Оскільки це ручна точилка, то бажано мати навик роботи з нею, щоб дотримуватися обраний кут заточування. Звичайно ж, бажано точити "по мокрому", тобто, капнути на точильний камінь води, щоб знятий точилкою метал менше забивав точильну поверхню.

В роботі точилка мені сподобалася. Її довжини цілком вистачає для спокійної проводки і заточування клинка 8-12 см, а якщо призвичаїтися, то і більшої довжини, щоб за один прохід захоплювати всю ріжучу кромку.

"Прогалини" на точильному камені такі, що вода на них затримується і при заточуванні немає необхідності повторно її додавати.

Особисто мені в роботі така точилка сподобалася набагато більше, ніж звичайний брусочок-муссат.

З мінусів я б назвав тільки те, що спочатку пластик рукояток здається надто тонким, але оскільки на нього немає великого силового навантаження, то цієї міцності достатньо. З огляду на ціну і 2 види зернистості, цей точильний інструмент цілком можна рекомендувати до покупки.

Написати коментар
7 коментарі
Сергей
Сергейfenix.ua3 січня 2017 14:42
Подточить нож по-быстрому в походе самое оно! Компактная, легкая, свою функцию выполняет-что еще нужно?)
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua24 січня 2017 17:23
Да, согласен, в походе, лучше ничего особо и не придумаешь. Купил уже такую точилочку. Лежит в в отделении рюкзака. Мне может и не понадобится, но может быль полезна друзьям.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua1 лютого 2017 16:55
У меня принцип-держать EDC нож острым. Портативной точилкой делаю быструю заточку и рез - идеальный. Дома есть точилка тоже от Ганзо с разными камнями - ее использую реже.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua7 лютого 2017 12:12
Купил эту точилку в прошлом году. Пару раз она меня реально выручила!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua15 вересня 2017 15:59
Точилка только для походов - подточить по-быстрому нож.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua25 вересня 2017 13:21
Здравствуйте, Игорь. Данная точилка может служить не только в походе но и дома для правки кухонных ножей!
Вася
Вася25 квітня 2018 09:45
Я дальнобойщик и эта точилка лежит всегда в машине, что бы ножичек по быстрому подточить)
Оберіть мову сайту: