UA | RU
Контактна інформація
Київ

Кращий складаний складаний ніж на кожен день

Стереотипна думка про те, що висока ціна виправдовує високу якість давно не актуально, і складаний ніж на кожен день з високою вартістю не гарантує відмінної якості.

Вимоги до хорошого складаного ножа завжди залишаються незмінними:

  • міцне лезо зі збереженням гостроти протягом тривалого часу;
  • простота в заточуванні;
  • ергономічна рукоять;
  • надійна система фіксації леза;
  • стійкість до виникнення корозії і впливу хімічних речовин;
  • невелика вага.

Балансуючи між усіма перерахованими критеріями, виробники намагаються вивести ідеальну формулу складного ножа, який буде виконувати завдання різної складності і не обійдеться покупцеві в копієчку. Кращим чином це виходить у бренду Ganzo, чий асортимент має велике видове розмаїття.

Ми зробили добірку з кращих складних ножів Ganzo, про які неодмінно потрібно знати, якщо хочеться купити ніж на кожен день і не переплачувати.

Кращі Складні ножі на кожен день

Адиманти Скимен

Нож Adimanti Skimen

Відкриє наш рейтинг всім давно полюбився складаний ніж Скимен з серії Adimanti, який став результатом співпраці інженерів Ganzo і майстра по ножах Русланом Стеценко. З моменту свого виходу інструмент не втрачає своєї популярності завдяки вдалому поєднанню матеріалів і практичності. Він є практично ідеальним варіантом для використання вдома, в місті або на природі.

Забігаючи наперед, потрібно сказати, що в моделі Ganzo Skimen не використовуються якісь інноваційні матеріали. Замість цього бренд взяв вже давно відому сталь D2 і буквально розігнав її можливості до максимуму. У підсумку лезо товщиною 3,5 мм з твердістю близько 60 HRC і легка рукоять з композитного матеріалу G10 з текстурованою поверхнею були об'єднані в один лаконічний клинок загальною довжиною 20,5 см і вагою 120 г — відмінне поєднання для ножа на кожен день, що підтверджують численні позитивні відгуки.

Ganzo FH13

Складной нож Ganzo FH13

Коли потрібен універсальний клинок для будь-яких завдань, а класичні моделі з рукоятями з композитних матеріалів порядком набридли, то варто придивитися до FH13. Ніж продається в класичному сталевому кольорі, але найстильніший — чорний варіант, який набуває певний лиск при появі дрібних подряпин на лезі після тривалого використання.

Ніж повністю виготовлений зі сталі D2 і виділяється більш плоскою формою, ніж попередні моделі. Він компактний і зручно лежить в руці завдяки виїмці для упору під великий палець. Окремої похвали заслуговує Механіка ножа: лезо миттєво відкривається при натисканні на плавник і також легко закривається, варто тільки прибрати фіксацію.

Ganzo Firebird FH41

Складной нож Ganzo FH41

Потрібен складаний ніж на кожен день, щоб різати, пиляти і навіть стругати-це FH41. У своїй ціновій категорії це кращий складаний ніж, який легко справляється зі своїми основними функціями за рахунок леза зі сталі D2 твердістю 60 HRC і товщиною 3,2 мм.

Модель позиціонується як туристичний складаний ніж, однак це визначення дуже відносно. Так як вага FH41 становить всього 101 г, ніщо не заважає використовувати його в якості EDC-клинка на кожен день і брати з собою під час прогулянки. Приємна рукоять з матеріалу G10 комфортно відчувається в руці і підійде для долоні як маленького, так і великого розміру. При цьому виріб порадує тих, хто не любить постійно возитися з заточуванням: сталь добре тримає гостроту, що перевірено на практиці.

Ganzo G727

Складной нож Ganzo G727

G727 часто порівнюють з іншим відомим ножем Ontario Rat, офіційною реплікою якого він і є. Але якщо придивитися детальніше, можна знайти ряд відмінностей від першоджерела, які зробили модель Ganzo унікальною, а в чомусь навіть краще оригіналу.

По-перше, це Матеріал клинка: лезо G727 виготовлено зі сталі 440C — найбільш збалансованої марки сталі для EDC-клинків. Так, це не AUS-8, як у знаменитій "щурі". Але справедливості заради потрібно зауважити, що 440C практично ні в чому не поступається своєму японському побратиму, а в плані стійкості до корозії навіть відчутно його перевершує. Твердість на рівні 56-58 HRC забезпечує легкий Різ і без проблем справляється із завданнями вдома, якщо потрібно, наприклад, перерізати провід, або на природі, щоб приготувати бутерброди і напиляти дрібних гілок.

Рукоять виконана з композитного матеріалу G10 з шорсткою поверхнею і відмінно лягає в долоню. При цьому ніж досить компактний (всього 12,1 см в складеному вигляді) і трохи менше Ontario Rat, що йде йому тільки на користь: клинок можна переносити як в кишені одягу, так і в сумці.

Адиманти Скимен Ganzo FH13 Ganzo Firebird FH41 Ganzo G727
Сталь D2 D2 D2 440С
Твердість 60 HRC 60 HRC 60 HRC 56-58 HRC
Товщина леза 3,5 мм 3,3 мм 3,5 мм 3,5 мм
Тип замка Плавник Замок рами Лайнерный замок Блокування осі
Матеріал рукояті G10 нержавіюча сталь G10 G10
Загальна довжина 205 мм 205 мм 202 мм 210 мм
Довжина леза 85 мм 87 мм 88 мм 89 мм
Вага 120 г 112 г 101 г 130 г

Вибір ножа на кожен день серед новинок Ganzo

Окремої уваги варті Складні ножі на кожен день від Ganzo, які вийшли цього року. Незважаючи на те, що вони стали доступні для покупки зовсім недавно, вони вже полюбилися багатьом користувачам завдяки вдосконаленим характеристикам.

Ganzo D704

Це покращена версія ножа G704, яка на відміну від попередника має сталь D2. Дане оновлення було одним з найбільш очікуваних серед шанувальників бренду, оскільки клинок зарекомендував себе як компактний і практично невбиваний інструмент для будь-якої мети, якому бракувало тільки більшої стійкості до корозії і здатності краще тримати заточку. Тепер у оновленої версії є і те, і інше-кращого варіанту для складного ножа на кожен день (та ще за такі гроші) просто не придумаєш.



Ganzo D727

Складной нож Ganzo D727

Ще одна новинка Ganzo, і теж вдосконалена версія старішої моделі Ganzo — D727. По суті модифікація торкнулася тільки одного аспекту: марка сталі 440С була замінена на D2, що ще більше підвищило ріжучі властивості і міцність леза. В іншому клинок залишився таким же зручним і практичним, яким і повинен бути ніж на кожен день в місті.






Ganzo G626

Складной нож Ganzo G626

Цей складаний ніж відразу приковує до себе увагу завдяки яскравому дизайнерському оформленню. Деякі користувачі вже охрестили модель "міні-катаної" в силу її зовнішньої схожості з традиційним японським мечем, і абсолютно всі оцінили її низьку вартість.

За свої гроші G626 - кращий складаний ніж на кожен день в даній ціновій категорії. Звичайно, лезо зі сталі 440А з твердістю 54-57 HRC не творить чудес, але відмінно справляється з базовими завданнями. Рукоять з ударостійкого ABS-пластика несприйнятлива до перепадів температур і добре витримує падіння з висоти. При цьому довжина виробу досягає 21,6 см, з яких 9,6 см припадає на лезо товщиною 0,27 см.

Ganzo D704 Ganzo D727 Ganzo G626
Сталь D2 D2 440А
Твердість 60 HRC 60 HRC 54-57 HRC
Товщина леза 4 мм 3,5 мм 2,7 мм
Тип замка Блокування осі Блокування осі Плавник
Матеріал рукояті G10 G10 ABS-пластик
Загальна довжина 200 мм 210 мм 216 мм
Довжина леза 85 мм 89 мм 96 мм
Вага 134 г 117,5 г 127 г
Написати коментар