UA | RU
Контактна інформація
Київ

Як вибрати мультитули?

Мультитул: правильний вибір

Кожен день ми стикаємося з найрізноманітнішими завданнями, як в домашніх, так і в похідних умовах, коли потрібно щось відрізати, відкрутити, або навіть зробити дрібний ремонт. Природно, для комфортного, безпечного і швидкого виконання подібних завдань, будуть потрібні відповідні інструменти. Одним з таких є мультитул. 

У повсякденному житті наявність при собі хоча б мінімального комплекту інструментів гарантовано полегшує вам процес виконання безлічі завдань, а в умовах дикої природи, мультитул може стати і зовсім основним пристосуванням, за допомогою якого ви зможете вибратися навіть з самих екстремальних ситуацій. Саме тому, до вибору мультиінструменту слід підходити з максимальною відповідальністю.

Мультитул являє собою невелике пристосування з розкладною конструкцією, що поєднує в собі безліч різноманітних функцій. Найчастіше, він виконаний у формі пасатижів, в рукоятках яких «ховаються» інші, додаткові інструменти. Саме завдяки такій конструкції, мультиінструмент ідеально підходить для вирішення різноманітних завдань в таких сферах як: полювання, риболовля та туризм. До того ж, завдяки невеликим розмірам, Мультитули відмінно підходять для повсякденного носіння в кишені.

Список додаткових функцій для мультитула може варіюватися в залежності від моделі, проте найчастіше вони комплектуються такими інструментами:

Пасатижі. У будь-якому мультитулі, даний інструмент є основним, і лише зрідка, в деяких моделях, Пасатижі можуть бути замінені секатором або подібним інструментом.

Ножа. В одному мультиінструменті може бути кілька різних клинків, які відрізняються по довжині, формі леза і специфікації.

Викрутка. У сучасних мультитулах Викрутки часто зустрічається в обох видах: як плоска, так і хрестоподібна. До того ж, сьогодні досить часто зустрічаються мультиінструменти з можливістю застосування змінних насадок-біт для викруток, завдяки чому ви зможете викрутити будь шуруп, маючи всього одне пристосування.

Ножиці. Найчастіше мають зовсім невеликі габарити і призначені для акуратного різання картону, паперу і подібних матеріалів.

Шивши. Найчастіше цей інструмент додатково має невеликий отвір, завдяки чому він може використовуватися як керн.

Відкривачка. Як зрозуміло з назви, цей інструмент призначений для відкриття різноманітної тари. Слід зазначити, що в деяких моделях цей інструмент суміщений з плоскою викруткою.

Гострозубці. Призначені для розрізання різних матеріалів на зразок проводів або дроту. Найчастіше, цей інструмент об'єднаний з пасатижами.

Пила. У більшості випадків вона виконана в невеликих розмірах і призначена для зрізання найдрібніших гілочок.

Напилок. Найчастіше він суміщений з пилкою.

Лінійка. Зазвичай виконана у вигляді розмітки на рукоятках мультитула.

Як можна зрозуміти, в мультитулах досить часто використовується рішення суміщення 2-3 інструментів в один. Це робиться для найбільшої функціональності пристрою з урахуванням збереження найменших габаритів.

Всі Мультитули умовно можна розділити на три групи:

Повнорозмірні. Такі Мультитули можуть стати чудовою альтернативою величезній кількості інструментів, особливо в польових умовах. До того ж, завдяки міцності, вони здатні витримувати по-справжньому великі навантаження і можуть застосовуватися для ремонту автомобіля та іншої великої техніки. Недоліком же є габарити і вага, через що даний тип мультитулов досить незручно носити в кишенях брюк.

Кишеньковий. Дані Мультитули є зменшеною копією попереднього виду і часто мають менше додаткових інструментів. Основним їх перевагою є малі розміри і вага, завдяки чому їх можна носити в кишенях брюк або на поясі.

Мультітули-карти/брелки. Такі Мультитули мають зовсім малі габарити, завдяки чому поміщаються в гаманець або нагрудну кишеню, часто мають зовсім небагато функцій, проте цього цілком достатньо для міських умов.

У разі, якщо ви зважилися придбати мультитул, то ми рекомендуємо вам спочатку визначитися, для яких цілей він буде використовуватися і пам'ятати про те, що його вага і габарити безпосередньо залежать від кількості додаткових інструментів.

При виборі мультитула, звертайте увагу на наступні характеристики:

Список інструментів. Уважно ознайомтеся з даним списком, так як найчастіше, він індивідуальний для кожної окремо взятої моделі. Тобто, ті інструменти, які є в одному мультитулі, можуть бути відсутні в іншому.

Ергономічність. Мультитул повинен бути зручний як у використанні, так і в зберіганні. Звертайте увагу на такі дрібниці, як доступність інструментів і легкість їх відкриття, саме від таких нюансів і залежить загальне враження від експлуатації мультитула.

Безпека. Всі інструменти повинні мати надійну фіксацію, щоб мультитул не закрився або відкрився в самий невідповідний момент.

Технічні аспекти. Під ці пунктом мається на увазі необхідність отримання інформації, щодо того, з якого саме матеріалу виконана та чи інша деталь мультитула. Це допоможе вам не тільки переконатися в якості інструменту, а й приблизно прикинути, на виконання яких завдань він згодиться.

На сьогоднішній день, асортимент мультитулов надзвичайно величезний і ми сподіваємося що, скориставшись нашими порадами, ви зможете підібрати для себе найбільш підходящу модель, яка допоможе вирішити найрізноманітніші завдання, як в повсякденному житті, так і під час походу. 

Написати коментар
9 коментарі
Дима
Димаfenix.ua30 грудня 2016 13:57
Постоянно работаю с проводами (подключение интернета) и мультитул просто необходимость!! Свой потерял на днях. Посоветуйте достойную модель, пожалуйтста?
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua23 січня 2017 17:54
Видел в магазине данную продукцию. Покрутил в руках-все очень неплохо сделано. Подумываю о покупке)
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua27 січня 2017 19:40
Мультики от ганзо уже давно на рынке. У меня уже третья их модель. первую потерял, вторую забыл в другом городе)) Всегда брал разные модели. Ни к одной нареканий не было.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua6 лютого 2017 14:31
Самое главное, чтобы в мультитуле были все или почти все инструменты, которые вы постоянно используете.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua13 вересня 2017 10:15
Берите мультитул с фиксаторами инструментов!!Намного легче и безопасней работать!!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua9 жовтня 2017 16:06
Лучше всего брать с максимальным количеством инструментов, что бы больше функционал был.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua16 жовтня 2017 17:11
Согласны с Вами, Валерий. Но не маловажной функцией является такая как фиксация инструментов и возможность замены ножей кусачек на плоскогубцах.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua12 жовтня 2017 17:12
Уже второй мультитул Ганзо дарю в подарок. Понравилось качество и набор инструментов.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua16 жовтня 2017 17:12
Спасибо за Ваш отзыв, Олег. Надеемся, что это не последние покупки в нашем магазине.
Оберіть мову сайту: