UA | RU
Контактна інформація
Київ

Набір алмазного каміння для заточування GANZO G501

Всі знають, що працювати гострим ножем приємніше і легше, ніж тупим. Для його заточування можна використовувати ручний брусок, але це вимагає певних навичок. Простіше, а часом і швидше, використовувати верстат для заточування.

Такий верстат являє собою струбцину, в якій затискається ножик, а бруски для заточування ходять по напрямних, дозволяючи зберегти постійний кут заточування.

Раніше у компанії GANZO в асортименті були Точильні верстати з абразивними брусками. Тепер же з'явилася модель з чотирма алмазними брусочками різної зернистості.

Набір представляє з себе яскраву пластмасову коробочку, всередині якої знаходяться всі елементи: викрутка, рукоятка, 4 бруска, струбцина, підстава для рукояті, масло.

Інструкція наклеєна на дні упаковки.

Усередині упаковки хоча все і розкладено по своїх відділеннях, але при транспортуванні все одно інструменти зміщуються і торохтять.

Алмазні бруски закріплені на пластиковій основі з виїмками для кращого утримання. З одного торця виступає металевий штир, який не має фіксатора і його можна вийняти. На жаль, на кінці штиря немає загину і під час роботи він може діставатися з направляючої. Штир в бруску тримається за допомогою гумових ущільнювачів в отворі.

Бруски в наборі чотирьох видів зернистості: 360, 480, 600 і 800. Як бачимо, немає зовсім дрібного бруска для додання дзеркального блиску. На бруску з зернистістю 480 є борозна для заточування рибальських гачків.

Струбцина, в якій затискається ніж, складається з двох алюмінієвих половинок скріплених 2 гвинтами. Гвинти дозволяють затиснути навіть ніж зі спусками від обуха. До Струбцини кріпляться 2 пластикових напрямних з різними кутами для вибору правильного положення. Доступні 10, 14, 17, 23, 28, 33 градуса.

При заточуванні ножа виробник рекомендує застосовувати масло - в комплекті є пляшечка. Воно необхідне для збільшення служби брусків, щоб вони менше забивалися і краще ковзали по лезу ножа.

Верстат може встановлюватися на пластикову рукоять, яка, в свою чергу, може кріпитися до стійкої робочої поверхні. Але можна точити ніж і без неї, просто утримуючи затиснутий ніж за його ж рукоятку.

Процес заточування і складання набору показаний на відео нижче. Але думаю, і на фото все видно досить наочно.



До мінусів набору я б мабуть відніс:

- відсутність фіксації направляючої спиці в бруску;

- напрямна спиця не має на кінці обмежувача (через це іноді вилітає з направляючої, якщо захопитися);

- пластикові напрямні для виставлення кутів (хоча на них і немає силового навантаження, але все одно метал надійніше);

- червона ручка з комплекту виглядає дуже кволо.

Плюс:

- великий вибір кутів заточування;

- алмазні бруски;

- хороший комплект поставки;

- досить бюджетний набір;

- можливість затискати майже будь-які леза (навіть зі спуском від обуха).

Написати коментар
6 коментарі
Руслан
Русланfenix.ua3 січня 2017 14:10
Взял эту заточку как необходимый аксессуар к 732 ножику.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua24 січня 2017 16:27
Купил точилку по совету друзей. Алмазные камни точат клинок но на раз. В комплекте есть все необходимое. Теперь заточка ножей стала намного проще и эффективней.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua1 лютого 2017 14:56
В этом наборе есть все необходимое для быстрой и точной заточки. К тому, же все упаковано в компактную коробочку.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua6 лютого 2017 19:33
Хороший подарок мужчине
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua15 вересня 2017 15:15
Очень хороший набор. Есть все популярные углы заточки и полный набор камней
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua25 вересня 2017 12:33
Здравствуйте, Сергей. В данном наборе камни подобраны таким образом, чтобы была возможность полностью заточить нож как сильно затуплен он не был. Им можно как и сформировать новую режущую кромку так и произвести финишную шлифовку лезвия.
Оберіть мову сайту: