UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ножі Firebird FH – з ними не захочеться розлучатися

Нас часто запитують: «Скільки коштує гарний ніж?». Відповідь проста: «Стільки, скільки ви готові за нього заплатити». Проте не поспішайте з висновками — ціна необов'язково має бути надхмарною.

Тип відповідного інструменту залежить від його передбачуваного використання. Але незважаючи на безліч варіантів ножів вищого цінового сегмента, більшість повсякденних потреб з головою покривають класичні складані моделі, подібні до кишенькових ножів Firebird серії FH.

Чим особливі інструменти Firebird і який вибрати? Ми підготували невеличкий путівник по асортименту цієї лінійки, який відповість на ваші запитання.

Зміст

  1. Ножі Firebird FH – переваги інструментів
  2. ТОП 5 ножів серії – вибір нашої редакції
    1. Firebird FH924
    2. Firebird FH91
    3. Firebird FH71
    4. Firebird FH923
    5. Firebird FH12-SS
  3. Де купити кишеньковий ніж на кожен день?

Ножі Firebird FH – переваги інструментів

Торгова марка Firebird належить компанії Ganzo, яка є лідером з виробництва портативних інструментів на світовому ринку. Бренд випускає безліч серій, кожна зі своїми характерними відмінностями у матеріалах та дизайні.

Ножі Firebird входять до категорії преміальних інструментів, зокрема лінійка FH — одна з найбільших у портфелі торгової марки.

Серія складається тільки зі складаних ножів із двома ключовими особливостями:

  • Клинки зі сталі D2. Це одна з найпоширеніших марок у ножовій промисловості. У ній витримано баланс між твердістю, легкістю в заточуванні та вартістю, тому метал вважається одним із найкращих для виробництва EDC ножів.
  • Довічна гарантія на кожний ніж. Яку б модель не вирішив замовити користувач, він може бути впевнений, що став власником ретельно сконструйованого, по-справжньому якісного інструменту, що відображає довічна гарантія.

У серії Ganzo Firebird FH можна знайти ножі з класичним клинком Drop Point або з лезами специфічних форм, із суцільнометалевою конструкцією або ергономічними накладками. Але попри різноманітність варіантів, ці моделі мають одну загальну мету — забезпечувати якісний різ матеріалів різної щільності під час виконання завдань вдома, на пікніку або під час подорожі.

ТОП 5 ножів серії – вибір нашої редакції

Вибір відповідного ножа залежить тільки від вас. Але ми хочемо трохи полегшити завдання, тому представляємо вам список із ТОП 5 ножів серії Firebird FH, кожен з яких може стати вашим надійним помічником у повсякденних ситуаціях.

І перша на черзі модель FH924 — новинка бренду, яка вже встигла підкорити серця любителів мініатюрних ножів.

Firebird FH924

Маленький складаний ніж Firebird FH924 — відмінний варіант для власника невеликої долоні. Завдяки компактним габаритам новинка також стане чудовою заміною великому інструменту, якщо хочеться, щоб конструкція повністю поміщалася в кишені одягу.

Всупереч довжині клинка 6.5 см, він здатний жалити, як бджола. Це забезпечує форма wharncliffe з ідеально рівною різальною крайкою і гострим кінчиком, який встромляється в будь-який матеріал, як в тануче масло. Співвідношення розмірів леза та руківʼя з накладками G10 (його довжина становить 95 мм) підвищує контроль ножа під час різу, а нержавіюча сталь D2 гарантує, що на поверхні не з'явиться іржа протягом тривалого терміну експлуатації.

Овальний отвір у клинку дозволяє миттєво розкрити конструкцію одним пальцем. І нехай візуальна мініатюрність моделі не вводить вас в оману — їй «по плечу» високі навантаження завдяки замку Liner Lock, що намертво фіксує лезо після відкриття.

Компактний клинок FH924 легко впорається із завданнями, які більшість людей щодня покладають на свої ножі. Тож для тих, хто вважає за краще контролювати процес різання «від» і «до», ця модель — найкращий вибір.

Запірний механізм Liner Lock Матеріал руківʼя G10
Форма клинка Wharncliffe Повна довжина 16 см
Довжина клинка 6.5 см Довжина руківʼя 9.5 см
Товщина клинка 3.4 мм Вага 84 г

Firebird FH91

Від кишенькового варіанта перейдемо до класики — моделі FH91.

Кожна деталь цього ножа сконструйована з думкою про ідеальну збалансованість між якістю різу та ергономікою руківʼя. Довжина клинка дорівнює 88 мм при товщині 3.5 мм, що з урахуванням форми Drop Point перетворює інструмент на справжнього універсала. На руківʼї є звичні для багатьох опуклі накладки G10, внаслідок чого модель, як влита, лягає в долоню і виключає випадкове вислизання в процесі експлуатації.

Щодо механізму відкриття та закриття FH91 не пропонує нічого унікального, але саме цей аспект робить ніж одним із найуніверсальніших в асортименті. Основу конструкції становить замок Liner Lock — один із найпростіших і найпоширеніших серед складаних інструментів. Розкриття конструкції здійснюється за допомогою плавця з дрібними насічками, що дозволяє миттєво привести інструмент у бойову готовність.

Приємно дивує легкість відкриття клинка завдяки металевим підшипникам, і цей фактор у сукупності зі зручністю експлуатації ставить туристичний ніж складаний FH91 на один рівень з інструментами, які мають у кілька разів вищий цінник.

Запірний механізм Liner Lock Матеріал руківʼя G10
Форма клинка Drop Point Повна довжина 20.3 см
Довжина клинка 8.8 см Довжина руківʼя 11.5 см
Товщина клинка 3.5 мм Вага 119 г

Firebird FH71

Якщо ви шукаєте справжнього «робочого коня», але попередня модель для вас важкувата, то можна розглянути FH71, що на 21 грам легший. Інструмент багато в чому схожий на FH91 — у нього майже ті ж самі габарити та ідентичний замок Liner Lock, який витримує навантаження ±70 кг. А ось форма сталевого клинка більше адаптована під здійснення тонких надрізів завдяки обуху, що плавно знижується до лінії різальної крайки.

Користувач може відкривати клинок за допомогою плавця або отвору в клинку. Довжина відкритої конструкції складає 199 мм. Склотекстолітові накладки з плавними вигинами забезпечують повний контроль над інструментом, чому також сприяють множинні заглиблення у матеріалі.

Мінімалістичний дизайн доповнює сталева кліпса для зручного носіння у кишені. Хочеться зробити ніж ще легшим? Не проблема. Для цього можна відкріпити кліпсу, що фіксується двома гвинтами, і отримати ще легший ніж EDC. Для кріплення на сумці або ремені можна використовувати темляк — для нього передбачено невеликий отвір в задній частині руківʼя.

Запірний механізм Liner Lock Матеріал руківʼя G10
Форма клинка Drop Point Повна довжина 19.9 см
Довжина клинка 8.7 см Довжина руківʼя 11.2 см
Товщина клинка 3.5 мм Вага 98 г

Firebird FH923

В огляді лінійки Firebird FH не можна обійти стороною FH923, який миттєво приковує до себе увагу завдяки формі клинка із задерикувато піднятим вістрям. Ця особливість робить модель схожою на перський кинджал і сподобається, тим хто бажає додати у свою колекцію складаний ніж із неповторною «родзинкою», який буде універсальним в експлуатації..

Ніж є найбільшим у нашому списку: при довжині 202 мм у відкритому вигляді він важить 131 грам. Однак натомість ви отримуєте практично «безсмертний» інструмент, який добре демонструє себе в роботі з матеріалами різної щільності, включаючи тверді сорти дерева.

Лезо довжиною 89 мм відкривається тиском на плавник і утримується замком Liner Lock. На клинку передбачено упор під великий палець. Матеріал накладок на руківʼї — той самий композит G10, але бренд випускає їх у чотирьох кольорах. Серед них є чорний та сірий відтінки для прихильників класики. Також доступні більш нестандартні варіанти з темно-зеленими та жовтогарячими накладками.

Приємний бонус FH923 — двопозиційна кліпса, тому інструмент буде однаково зручний не тільки правшам, а й шульгам.

Запірний механізм Liner Lock Матеріал руківʼя G10
Форма клинка Drop Point Повна довжина 20.2 см
Довжина клинка 8.9 см Довжина руківʼя 11.3 см
Товщина клинка 3.5 мм Вага 131 г

Firebird FH12-SS

І, звичайно, куди без нього — рекордсмена FH12-SS, який протягом кількох років користується незмінною популярністю серед любителів так званих джентльменських ножів. Особливість моделі — повністю металева конструкція з матовим покриттям stonewash, що перетворює інструмент на стильний аксесуар, який доповнює повсякденний образ свого власника.

FH12-SS випускається в класичному кольорі металік, але має і «близнюка» — модель FH13-SS у чорному відтінку. Обидва варіанти оснащені гострими клинками Drop Point довжиною 87 мм, які утримуються за допомогою замка Frame Lock.

У виробництві руківʼя використовується інша сталь, ніж у клинку, але вона також належить до нержавіючих марок, тому конструкція ефективно протистоїть іржавінню. Розмір ножа у складеному вигляді також радує — 118 мм при вазі 112 грамів разом із кліпсою. Вона виготовлена з металу та має колір, ідентичний відтінку основної конструкції.

Запірний механізм Frame Lock Матеріал руківʼя нержавіюча сталь
Форма клинка Drop Point Повна довжина 20.5 см
Довжина клинка 8.7 см Довжина руківʼя 11.8 см
Товщина клинка 3.3 мм Вага 112 г

Де купити кишеньковий ніж на кожен день?

Повний асортимент ножів Ganzo, зокрема моделі Firebird серії FH, представлений в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора інструментів бренду Ganzo Україна.

Кожна модель виготовляється із сертифікованих сталей і проходить тестування в лабораторних умовах на відповідність стандартам якості, тому продукції Ganzo віддають перевагу сотні тисяч користувачів по всьому світу, одним із яких можете стати й ви.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: