UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ganzo G722: складник-важкоатлет

Є думка, що якісний ніж повинен приємно віддавати вагою в руці. Але наскільки вірно це припущення?
Модель Ganzo G722, напевно, можна назвати однією з найважчих в модельному ряду, оскільки її вага - майже чверть кілограма. Звучить страхітливо, але це «всього» 230 грам.

Комплект поставки ножа-чорна картонна коробочка, гарантійка і тканинний мішечок для ножа.

Велика вага ножа пов'язаний з його конструкцією і дизайном. Ніж має тільки одну накладку на рукоять з матеріалу G10. Друга половинка рукояті - це товста сталева плашка, яка і дає більшу частину ваги. У лінійці компанії є кілька версій цієї моделі, які відрізняються кольором накладок. Доступні для вибору чорний, зелений і помаранчевий кольори. Малюнок на рукояті я б не назвав ухватистим. В цьому плані, накладки моделі 720 найвдаліші, на мій погляд.
По дизайну рукояті і формі леза Ganzo G722 дуже схожий на модель G720. Закритий ніж має довжину близько 9 см, а відкритий — 21 см.
Зі зворотного боку рукоятки є проставка-бекспейсер. Також передбачено отвір для темляка.

Лезо ножа отримало обух товщиною 4 мм.Довжина клинка становить 9 см. Клинок досить потужний і дозволяє виробляти силову роботу. Є двосторонній шпенек для однорукого відкриття. На обуху ножа є хвиляста насічка для упору великого пальця при роботі. Аналогічна насічка розташована на рукоятці і вона дуже вхописта.

Заточка леза непогана, але назвати її бритвеної не можна.Ріжуча кромка триває до самої п'яти кінка. Спуски леза довгі, але не від самого обуха. Хід леза плавний, а на осі клинка встановлені латунні Шайби.

Замок в ножі конструкції лайнер або фрейм-лок. Він відрізняється від аксіса, який найчастіше застосовується в ножах Ганзо, але він простіше у виготовленні. Замок надійно фіксує лезо, його пружина розташована на частині рукоятки без накладки.
Кліпса ідентична тій, що у 720-ї моделі. Вона кріпиться одним гвинтом, що виконує функцію "склобою", а її розташування може бути вибрано власником на власний розсуд. Відкрутивши гвинт, її можна повернути на сторону, зручну для носіння ножа.

Мені здається, ножик швидше за все буде оптимальний для великої руки. Комфортність утримання, можливо, страждає через наявність тільки однієї накладки. Ну і немаленький вага теж вельми відчутний і дуже незвичний. Також, вага може бути обтяжливим при тривалому носінні.

Ножик Ganzo G722 вийшов вельми цікавий: йому притаманні масивність, надійність і простота. Але мені здається, слід також звернути увагу на 720-ю модель.
До мінусів ножа я б відніс велику вагу, незвичність рукояті з однією накладкою. В іншому, ножик залишає дуже приємні враження.

Написати коментар
5 коментарі
Дима
Димаfenix.ua4 січня 2017 13:12
Судя по фото, сборка довольно неплохая. Большой вес? Не знаю, для меня это не минус.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua26 січня 2017 12:29
Люблю массивные тяжелые ножи. Отличная модель, надежный замок.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua2 лютого 2017 13:19
Мощная "ковырялка". Большой вес-не проблема.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua3 лютого 2017 19:32
Получил я сегодня этот ножичек. Все описание полностью соответствует. Спасибо менеджерам за вежливость и быструю доставку.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua18 вересня 2017 15:08
Отличный массивный нож!
Оберіть мову сайту: