UA | RU
Контактна інформація
Київ

Огляд можливостей точилок Ganzo G505 та G506

Цього разу блогер Руслан Скімен випробує роботу двох точилок від Ganzo: Точильні верстати G505 і G506. Він знайде відповіді на питання про те, які ножі краще точити з їх допомогою, а також — хто зможе виконати цю операцію і наскільки це буде складно або легко.

Спочатку випробуємо модель Ganzo G505. Це компактна точилка, яку, за запевненнями виробників, можна використовувати в домашніх умовах або на природі. Точилка-двостороння з карбідною поверхнею для грубої заточки і керамічної для фінішної доведення. Отже, пробуємо заточити нею ніж, який в принципі і так непогано ріже папір. Як бачимо, карбідна поверхня дуже ефективно знімає метал: на ній навіть видно невеликі стружки, що залишилися після заточування. Така поверхня буде хороша для дуже сильно затупилися ножів і клинків, що вимагають виправлення. А ось для ножів в хорошому стані її краще не використовувати — надто вже сильно зрізається метал.

Друга сторона теж досить інтенсивно знімає метал, формуючи ріжучу кромку. Після такої заточки ніж непогано було б довести шліфуванням. За результатом досвіду зрозуміло, що цю точилку можна поставити на кухні, оскільки користуватися нею досить просто. Для побутових потреб її можливостей цілком достатньо. Особливо - для заточування кухонних ножів з тонким лезом. А туристичний ніж з товстим клинком після використання Ganzo G505 папір ріже непогано, але зовсім не ідеально і вимагає подальшої шліфовки. 

Друга модель в сьогоднішньому огляді-Ganzo G506. Це універсальний верстат для заточування ножів і ножиць. На поверхню точильного каменю нанесено Алмазне покриття, гритность якого з одного боку становить 360 мікрон і призначена для грубої заточки, а з іншого — 600 Мікрон, що підходить для фінішної заточки. Конструкція верстата розкладна, що особливо зручно для мисливців або рибалок. Ця точилка навіть з першого погляду виглядає більш серйозною, ніж попередня модель. 

Спробуємо виконати з її допомогою ту ж процедуру, що і з минулого точилкою. Головне-потрапити в потрібний кут, в якому ніж вже заточений і проводити заточку рівно по всій довжині клинка. Це скоріше питання навичок, які досягаються з часом. Якщо відповідних умінь поки немає, краще потренуватися на старому кухонному ножі, оскільки ця точилка досить ефективно знімає метал і, не вміючи, ніж можна затупити.

 

Коли необхідна гострота ножа досягнута, поміняйте сторону точильного каменю на більш дрібнозернисту і повторіть ті ж дії. А тепер ще раз перевіримо ніж на папері. Як бачимо, алмаз теж залишає на ріжучої кромці дрібні задирки, які варто збити точилкою з ще більшою гритностью. А якщо у ножа товсте зведення на ріжучу кромку, як у цього, то остаточне доведення краще виконати шліфуванням. Як підсумок по другій точилці: інструмент гідний і зручний. Її непогано мати про всяк випадок в рюкзаку або в багажнику машини. Алмази добре працюють і швидко справляються з заточуванням. Для мисливців такий інструмент буде в самий раз.

Написати коментар
1 коментар
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua20 вересня 2017 10:01
505я модель у меня всегда в походном рюкзаке. Быстро и качественно подточить нож вполне подойдет!
Оберіть мову сайту: