UA | RU
Контактна інформація
Київ

Професійна модель точилки: Ganzo Touch Pro Ultra

Модель Ganzo Touch Pro Ultra позиціонується як професійна модель, яка підходить для заточування ножів будь-якого призначення. У той же час, вона зовсім не велика і легко може використовуватися вдома. Наскільки зручно її використовувати на практиці і загальні враження від інструменту — в цьому огляді. 

У комплектацію інструменту входить набір з 4 каменів (з зернистістю 1500, 800, 600, 300 грит), рушник для протирання ножа, маркер, сама точилка з можливістю виставити кут. Точильний верстат складається з бази, масивної присоски і напрямних. ДО РЕЧІ, присоска дійсно тримає добре, але ставити її потрібно на рівну поверхню. Якщо закріпити точилку на рухомій основі, то під час роботи вона буде соватися, тому краще кріпити її прямо на столі. Напрямна зроблена з пружинкою, на відміну від першої версії, що дозволяє дуже швидко і досить надійно фіксувати точильні камені.

Чи то так попалося, то це звичайна практика, але інструкція не збігається з моделлю інструменту, можливо, вона від іншої Точила. Збирати Ganzo Touch Pro Ultra на металевій платформі: вона гладка, але не слизька. Втім, як вже говорилося, через невеликі розміри самої платформи, вона може ковзати разом з точилкою, так що це вже кому як зручно.

На дотик точилка зроблена добротно, з хорошого пластику, з відшліфованими металевими деталями. Але ось Болти використовуються не найкращі. Це не серйозна проблема, однак мінус.

Для складання точильної системи, потрібно прикрутити до основи присоску. Збирається все легко, можна дуже сильно не затягувати. Перед кріпленням присоску краще змочити водою - так вона буде триматися міцніше. Після цього, встановлюємо точилку на обраній поверхні і притискаємо її спеціальним важелем. Зверху на підставу встановлюється напрямна для заточування, на якій є кольорові позначки, що позначають кут заточування. Вони допомагають підібрати потрібний кут відповідно до призначення ножа.

  • 10° (синя мітка): заточка серрейторних лез;
  • 15° (жовта мітка): заточка тонких кухонних ножів;
  • 20° (Зелена мітка): заточування кухонних ножів з товстим лезом;
  • 25° (Червона мітка): заточування туристичних і мисливських ножів з тонким лезом;
  • 30° (чорна мітка): заточування туристичних і мисливських ножів з товстим лезом;

Для заточування великого кухонного ножа, направляючу встановимо на 25°. Ніж укладається на спеціальний металевий упор таким чином, щоб його край злегка виступав над верхньою лінією підстави Точила. Його потрібно додатково кріпити за допомогою магніту. На жаль, в комплекті таких магнітів немає. Тепер саме час встановити другу направляючу, на якій буде закріплений точильний камінь. Якщо ніж дуже давно не заточувався, почати можна з каменю на 300 грит, щоб добре виправити ріжучу кромку. Перед початком роботи потрібно провести маркером по краю леза. Тоді при заточуванні буде видно, де потрібно підточити ще, а де вже досить.

Після заточування, кухонний ніж успішно пройшов тест на папері.

Мінуси даної моделі:

  • не зручно тримати ніж під час заточування з другої сторони: сили магніту без додаткового утримання не вистачає, а тримати рукою за рукоятку правші буде не зручно. Хоча як варіант, можна використовувати більш сильний магніт;
  • якщо закріпити точильний верстат на рухомій поверхні, він може ковзати разом з цією поверхнею;
  • невідповідність інформації в інструкції даної моделі Точила.

Плюси Точила:

  • невисока ціна;
  • хороший набір каменів в спеціальному чохлі;
  • якісні матеріали для самої точила і точильних каменів;
  • хороша комплектація з усіма необхідними аксесуарами.

Купити точилку Ganzo Touch Pro Ultra в Україні.

Написати коментар
5 коментарі
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua12 вересня 2017 17:00
Лучшего станка для нормальной заточки, на мой взгляд, пока не придумали.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua22 вересня 2017 10:41
отличный выбор для того. кто хочет качественно заточить ножи. Все необходимое есть в комплекте.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua22 вересня 2017 18:23
Здравствуйте, Владислав, да, действительно станок уже укомплектован всеми нужными предметами для заточки, но также к нему есть дополнительные аксессуары, которые смогут облегчить процесс заточки!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua12 жовтня 2017 11:23
Удобно, что можно заточить не только ножи но и ножницы, например.
Кирилл
Кирилл20 березня 2020 20:08
Купил себе, пару ножей очень не дурно наточил. И тут задался вопросом, нет инструкции надо ли замачивать камни перед заточкой? В воде или масле? И ещё докупил камень на 5000, его надо или нет замачивать?
В целом очень доволен кроме 1-го пункта - нет магнита. В остальном - супер.
Спасибо!
Оберіть мову сайту: