UA | RU
Контактна інформація
Київ

Складаний ніж Ganzo G735 – бюджетний мультиінструмент для активного відпочинку

Ножи Ganzo – невід'ємний аксесуар для носіння в міських та похідних умовах. Їхня гострота приходить на допомогу, коли потрібно перерізати мотузку, розкрити картонну коробку або консервну банку, нарізати продукти харчування та інше. Однак у деяких ситуаціях гострого леза недостатньо, і потрібний практичний мультитул із наявністю додаткових функцій. У такому випадку перед користувачем постає складний вибір: купити повноформатний мультиінструмент, який має велику вагу і габарити, або задовольнятися портативним складаним ножем. Бренд Ganzo пропонує альтернативу – ніж Ganzo G735, який поєднує легкість та простоту кишенькового клинка з функціональністю мультитула.

Розпакування

Модель G735 постачається у стандартній картонній упаковці чорного кольору з надрукованою назвою бренду та наклейкою, на якій позначено назву виробу та її колір. Ніж виготовляється у чотирьох кольорах:

  • чорний;
  • помаранчевий;
  • зелений;
  • чорно-жовтогарячий.

Найбільшою популярністю користується останній варіант через яскравість дизайну, який також впливає на практичність інструменту: яскраві відтінки роблять ніж видимим на землі або в густій рослинності, знижуючи ймовірність випадково втратити меч під час відпочинку на природі.

Разом із ножем усередині упаковки знаходиться чорний чохол для зберігання інструменту та інструкція з короткою характеристикою виробу.

Тип інструменту складний ніж
Матеріал клинка нержавіюча сталь 440С
Твердість 57-59 HRC
Форма клинка Drop Point
Тип заточування прямий
Довжина клинка 8.6 см
Товщина клинка 3.5 мм
Тип замка Axis Lock
Матеріал рукояті склотекстоліт G10
Довжина в розкритому положенні 20.5 см
Довжина в закритому положенні 11.9 см
Вага 139 г< /td>

Клинок

Складаний ніж Ganzo G735 виготовлений з урахуванням того, що його головне призначення - використання в польових умовах, де неминучий контакт з агресивними середовищем. Тому в якості основи для клинка була обрана сталь 440C - корозійно-стійкий матеріал з твердістю в межах 57-59 HRC. Склад сталі 440С:


Хром (Cr) Марганець (Mn)< /td> Молібден (Mo) Фосфор (P) Кремній (Si)< /strong> Сірка (S)
0.95-1.2% 16-18% 1% 0.75% 0.04% 1% 0.03%

Завдяки високому вмісту хрому, сталь 440C стійко переносить контакт з вологою і не потребує спеціального догляду. Головне – стежити за чистотою і сухістю клинка, щоб згодом на його поверхні не з'явилися темні плями. Однак висока твердість вносить корективи у поводження з інструментом: він заточується довше, ніж клинки з м'якших марок сталей, і не терпить особливо складної роботи через ламкість леза. Для уникнення утворення дрібних сколів на ріжучій кромці ми не рекомендуємо використовувати ніж у силових роботах. При упорі на клинок немає люфта і можна безпечно виконувати роботу середньої складності.

Рукоятка

За формою рукояті модель G735 можна порівняти з ножем G704 – популярним інструментом для використання EDC. Проте ніж Ganzo G735 має більш незграбну рукоятку, яка надає виробу унікальність.

Рукоятка має шорсткі накладки зі склотекстоліту G10. Це знайомий для ножеманов матеріал, який часто використовується в складних ножах для туризму через ряд корисних властивостей:

  • висока міцність, що знижує ймовірність утворення тріщин при падінні з великої висоти;
  • стійкість до перепадів температур;
  • несприйнятливість до солей, кислот та інших агресивних середовищ;
  • тривале збереження яскравості кольору та форми.

Накладки мають шорстку поверхню, яка не натирає шкіру та зменшує ковзання виробу в долоні. Матеріал не вимагає спеціального чищення та робить невидимими дрібні порізи та потертості на поверхні термопластика.

Усі дрібні елементи на рукояті виготовлені з нержавіючої сталі, включаючи знімну однопозиційну кліпсу. Вона легко чіпляється за кишеню і міцно утримує ніж для комфортного транспортування.

Замок

Щоб дати користувачеві можливість швидко відкрити доладний ніж Ganzo G735, в ньому використаний замок Axis-Lock. Його основа – поршень, який входить у приховані пази всередині рукояті та замикає клинок у відкритому та закритому положеннях. Рух поршня здійснюється за допомогою тиску на сталевий важіль збоку ручки. Це можна зробити однією рукою, що дозволяє швидко привести інструмент у готовність.

Замок відрізняється простотою та надійністю, але потребує догляду. Після використання ніж необхідно перевіряти на чистоту всередині: не можна допускати, щоб рукоятка та внутрішній механізм забивалися дрібними піщинками та стружкою, оскільки це швидко виводить замок з ладу.

Додаткові інструменти

G735 – це не просто ніж , а практичний мультитул, який, крім основного клинка, включає кілька корисних доповнень:

  • склобій;
  • стропоріз;
  • відкривачка для банок та пляшок.

Всі інструменти виготовлені з нержавіючої сталі, а відкривачка для пляшок має приємний бонус – інтегрований стрипер для зачистки проводів.

Для зручного виймання потрібного інструменту передбачено невелике виїмка у верхній частині рукояті, яке дозволяє захопити елемент двома пальцями та встановити в робоче положення.

Підіб'ємо підсумки

Ніж Ganzo G735 – це поєднання повноцінного туристичного ножа та функціонального мультитулу. Він включає клинок довжиною 8.6 сантиметрів з нержавіючої сталі і три додаткові інструменти з різними можливостями.

Модель призначена для виконання робіт середньої складності. Клинок невибагливий у догляді, яке форма дозволяє легко довести гостроту ріжучої кромки до ідеалу з допомогою простого точильного каменю. Рукоятка оснащена кольоровими накладками зі склопластику з текстурованою поверхнею, що зменшує ковзання в руці та покращує ергономіку інструменту.

У ножах Ganzo завжди робився акцент на ефективність інструменту, що розширювало сфери використання моделей. Всупереч позиціонуванню G735 як ножа для виживання, його не можна відносити тільки до даної категорії, оскільки його компактність та функціональність стануть у нагоді в міських умовах або під час заміського пікніка. Тому ми рекомендуємо придивитися до цього виробу цінителям портативних інструментів, які можна носити з собою в кишені та використовувати для дрібних завдань, які можуть виникнути вдома, на вулиці або на природі.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: