UA | RU
Контактна інформація
Київ

Снігопад з новинок Ganzo. Що приготував бренд цієї зими?

Снігопад з новинок Ganzo. Що приготував бренд цієї зими?

Здавалося б, ми ледь отямилися від виходу нового фіксованого ножа G807, а бренд Ganzo вже обрушив на нас справжній снігопад із чергових новинок.

До списку зимових «обновок» увійшов не тільки складаний ніж FH-925 з преміальної лінійки Firebird, а й декілька мультитулів з цікавими рішеннями, які не мають базові версії. Що з цього вийшло – розповідаємо у нашому огляді.

Складаний ніж Firebird FH-925 – лаконічність у найкращому прояві

Сталь клинка D2 Матеріал руківʼя G10
Форма клинка smathet Довжина клинка 65 мм
Тип заточування прямий Довжина руківʼя 90 мм
Замок Button lock Вага 100 г

Новий Firebird FH-925 навряд чи є найзносостійкішим ножем у серії, проте йому точно можна позаздрити стосовно мініатюрності, яка позитивно відбивається на зручності носіння.

Клинок ховається в руківʼї завдовжки лише 90 мм, що в сукупності з вагою, яка дорівнює 100 грамам, і кліпсою дозволяє повністю забути про інструмент в кишені одягу, поки він не знадобиться.

Щодо використаних матеріалів тут все просто і звично для «ганзоїдів» (про що ми розповімо трохи нижче), а ось укорочений клинок радує якістю заводського заточування прямого леза, яке хоч і не підходить, наприклад, для рівного різання харчових продуктів, але проявляє себе на 100% під час виконання точкових проколів та надрізів.

Ключові характеристики:

  • Лезо зі сталі D2 і руківʼя з G10. Проста в заточуванні та довговічна в роботі інструментальна сталь D2 відмінно зарекомендувала себе в ножах для повсякденного використання. Єдиний нюанс – середня стійкість до корозії, тому сталь вимагає дотримання базових правил догляду, включно зі зберіганням інструмента в сухому місці. Щодо склотекстолітових плашок на руківʼї, вони забезпечують надійне утримання конструкції, навіть попри її мініатюрність. Приємним бонусом іде різноманітність кольорів руківʼя – від класичного чорного до жовтогарячого. Осібно стоїть модель з карбоновим напиленням на руківʼї, що слугує додатковим шаром для зміцнення.
  • Клинок з профілем smathet. Ніж Firebird FH-925 – перший у своєму роді інструмент з клинком подібного профілю, якого на поточний момент немає в жодному іншому інструменті бренду. Внаслідок плавного зниження обуха до вістря, клинок набуває краплеподібної форми, придатної для виконання не тільки надрізів, але й рубальних робіт Для цього також передбачено ребристий упор для великого пальця, що покращує контроль над інструментом.
  • Шпеник для відкривання клинка та замок button lock. Лезо розкривається за допомогою сталевого шпеника, який є двостороннім, тому цю маніпуляцію зручно здійснювати як правою, так і лівою рукою. Фіксація клинка відбувається миттєво завдяки механізму button lock. В його основі знаходиться кнопка, натискання на яку розблоковує лезо, дозволяючи йому знову сховатись у руківʼя.

На основі наведених вище характеристик, можна з точністю сказати, що Firebird FH-925 – це добротний ніж для повсякденного носіння. Лаконічний дизайн з мінімумом дрібних деталей зводить до нуля ризик випадкового виходу інструмента з ладу, тому модель можна сміливо брати з собою не лише на міські прогулянки, а й доповнити нею повноформатний «фікс» для виживання.

Мультитул Ganzo G303 – 21 інструмент в одній кишені

Матеріал сталь 420 Довжина у відкритому положенні 160 мм
Кількість функцій 21 Довжина у закритому положенні 105 мм
Основний інструмент пасатижі Вага 276 г

Колекція кишенькових мультитулів Ganzo поповнилася новим G303, який поєднує в собі функціональність і компактність, що безперечно сподобається любителям бути «у всеозброєнні» на будь-який непередбачуваний випадок.

В арсеналі новинки є всі інструменти для базового ремонту техніки (і не тільки), водночас конструкція важить не більше 276 г, що також грає на користь моделі.

Ключові характеристики:

  • 21 функція в одному інструменті. Один раз поклавши в кишеню Ganzo G303 можна забути про гнітючу думку «Якби у мене був з собою набір інструментів..». У цій моделі є все необхідне – від пасатижів і складаного клинка до трьох викруток і навіть штопора, який складно знайти в інших мультитулах. Відкрити пляшку чи консервну банку також не проблема – для цього є окремі елементи у вигляді двох відкривачок. Тут також можна знайти мініатюрні ножиці, шило, серейторну пилку, інструмент для зачищення проводів, стропоріз та лінійку, позначки якої нанесені на зворотний бік напилка.
  • Набір біт з тримачем. Змінні біти популярних типорозмірів та магнітний тримач є частиною комплекту та поміщені у спеціальний органайзер, щоб жоден з елементів випадково не загубився під час транспортування мультитула. Набір налічує 9 змінних біт. Вони фіксуються на мультитулі за допомогою тримача, який встановлюється на висувний елемент, що виконує функцію хрестоподібної викрутки.
  • Конструкція зі сталі 420. Відразу слід зазначити, що це не найміцніша марка сталі, тому не варто піддавати модель надмірним навантаженням. Однак зі своїм призначенням у контексті цього мультиінструмента вона справляється на «ура»: сплав демонструє стійкість до іржавіння та надає користувачу можливість самостійно повертати гостроту різальним елементам швидко та без зайвих зусиль.

Нарівні з легкою вагою Ganzo G303 виділяється ергономікою руківʼя. Воно не впивається в шкіру під час утримання, уможливлюючи тривалу експлуатацію мультитула без почуття дискомфорту в долоні.

Носити модель можна і в сумці, і в кишені одягу, оскільки конструкція складається до 105 мм.

Мультитул Ganzo G304 – новий погляд на класику

Матеріал сталь 420 Довжина у відкритому положенні 165 мм
Кількість функцій 10 Довжина у закритому положенні 105 мм
Основний інструмент пасатижі Вага 323 г

Ще один мультитул Ганзо, але цього разу з цікавим нововведенням у вигляді ножиць, що від'єднуються від основної конструкції. Це рішення усуває проблему з функціональністю ножиць, які у звичайних мультиінструментах не мають достатніх габаритів і міцності для виконання завдань вищої складності, ніж різання тонкого паперу. Тому рекомендуємо купити цю модель тим, хто робить ставку на можливості кишенькового помічника.

Цікаво, що модифікація конструкції не зіграла «в мінус» портативності моделі. Її довжина у складеному положенні аналогічна мультитулу G303 і становить лише 105 мм, тому інструмент вільно поміщається в кишені.

Ключові характеристики:

  • 10 функцій в одній конструкції. Головним інструментом незмінно виступають пасатижі з характерними подовженими губками, ребриста поверхня яких підвищує якість захоплення найдрібніших елементів. Функції кусачок виконують заточені бокорізи, розташовані в одній площині з руківʼями. Крім них у комплектації є клинок з прямим заточуванням, пилка з гострими зубчиками, штопор, хрестоподібна викрутка, а на чорному руківʼї ножиць є сантиметрова лінійка.
  • Змінні біти-насадки з тримачем. До комплекту входять 9 біт із чорним покриттям, яке запобігає виникненню корозійних процесів на металевій поверхні. Біти кріпляться на мультитулі в одному положенні завдяки магнітному тримачу – він фіксується на інструменті так само, як і в попередній новинці.
  • Ергономічна форма руківʼя. Руківʼя мультитула розрізняються своїми формами: одна частина (більша) має закруглені краї та призначена для зручного розміщення долоні, а друга (тонка) злегка вигнута назовні, запобігаючи зісковзуванню пальців з металевої поверхні. Подібна форма є нетиповою для мультиінструментів Ganzo та знижує втому запʼястя впродовж тривалої роботи з моделлю.

Матеріал висувних елементів та руківʼїв – нержавіюча сталь 420, тому конструкція максимально проста в обслуговуванні. Але варто враховувати, що вага моделі дещо вища через складову конструкцію та дорівнює 323 грамам.

Де купити новинки Ganzo?

Якщо ви шукаєте довговічний ніж або мультитул, купити в Україні будь-який з цих інструментів можна в офіційного дистриб'ютора продукції Ganzo – в онлайн-магазині Ganzo Україна.

На наших віртуальних полицях представлені актуальні інструменти бренду, ціна на які здатна порадувати своєю доступністю, а якість відображена офіційною гарантією від виробника. Ще більше новинок Ganzo представлено у нашому розділі.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: