Завантаження
UA | RU
Контактна інформація
м. Київ

вул. Жилянська, 75 (офіс)

Стругачка Ganzo EDGE PRO

Якими б пацифістами і миролюбними людьми ми не були, але все одно ніж використовує кожен. А працювати добре заточеним ножем набагато приємніше ніж тупим. Щоб заточити ніж, найкраще користуватися спеціальними інструментами. Саме до таких інструментів і відноситься точилка Apex EDGE PRO (репліка Ganzo). Звичайно, якщо вже є вироблений навик, ніж можна заточувати і без всяких хитрих пристосувань, але з ними зробити це все ж зручніше і швидше.

Почнемо з упаковки. Це досить велика картонна коробка чорного кольору з описом Точила російською мовою на бічній грані.

Усередині упаковки знаходиться інструкція і чохол, в якому лежать всі деталі верстата для заточування ножів.

Чохол-органайзер складається з двох відкритих кишень, в яких розташовані точильні камені і складений столик верстата. У центрі-Довга кишеня, що закривається на липучку, де розташована центральна штанга. У комплекті поставляється:

  • інструкція;
  • чохол-органайзер;
  • столик;
  • штанга, на яку кріпляться точильні камені. Вона ж-напрямна;
  • вертикальна штанга з нанесеними кольоровими мітками для установки різних кутів заточування;
  • чорний маркер (для перевірки вірності установки ножа);
  • точильні камені (4 штуки з різною зернистістю: 120, 320, 600, 1500 ); vмахровая серветка.

Підставка-столик для ножа має 2 складні ніжки і 2 липучки для фіксації на рівній поверхні. Виготовлена підставка з пластику, а у верхній частині конструкції є напрямна притискна пластина для фіксації ножа. Лиття пластику місцями не дуже акуратне-по краях залишається багато надлишків матеріалу, які не були видалені під час обробки. Але пластик-товстий, без неприємного запаху, що дозволяє думати про непоганому його якості.

У частину корпусу над присосками встановлюється вертикальний стрижень з кольоровими мітками. На своєму місці він фіксується виступаючим штифтом.

На стрижень нанесено 5 міток для заточування кухонних ножів і більш товстих клинків.

Для заточування кухонних ножів:

  • чорна – 10 град) - клинки з серрейторной заточуванням;
  • Червона – 15 град) - тонкі леза;
  • Зелена (18 град) – товсті леза.

Для заточування мисливських, кишенькових і складних ножів:

  • жовта – 21 град) - тонкі леза;
  • Блакитний (24 град) — товсті леза.

На вертикальній штанзі устанавлваем шарнір направляючої на потрібний кут, ставимо саму направляючу.

Далі встановлюємо точильний камінь потрібної зернистості. Камені приклеєні до пластикової основи і фіксуються на направляючої за рахунок притискної пружини. Щоб маркування каменів залишилася і не стерлася, я завдав її маркером зі зворотного боку кожного каменю.

Маркер, що входить в комплект точильного верстата, необхідний для чіткого визначення кута заточування. Проводимо по ріжучої кромці маркером, після чого — каменем і, збільшуючи або зменшуючи кут, знаходимо таке положення, щоб камінь при проході знімав максимально багато маркера з ріжучої кромки.

Слід зазначити що ніж фіксується притискної пластиною, але в якості додаткової фіксації можна використовувати потужні неодимові магніти зі зворотного боку підставки для ножа. Біла пластикова деталь на притискній пластині необхідна, щоб не подряпати лезо при його затиску. Якщо заточувати вузькі Кухонні ножі то її треба знімати, інакше камінь чіпляється тільки за неї і не дістає до леза ножа.

Заточка проводиться мокрим каменем, напрямна рухається уздовж кромки ножа вперед і назад. Заточка триває до сходження заточуються крайок з обох сторін і утворення задирки, після чого потрібно перейти на камінь меншої зернистості.

У комплекті з набором йде дуже докладна і детальна інструкція російською мовою. По ній запросто розібратися, що і як робити.

Перші рази користуватися верстатом досить незвично, і часом навіть не зовсім зручно, тому ідеальний результат з першого разу не виходить. Але поступово, з появою розуміння процесу, результат стає відмінним.

Плюс:

  • хороша інструкція;
  • непоганий вибір кутів заточування для більшості типів ножів;
  • універсальний набір для заточування з 4 камінням різної зернистості.

Мінус:

  • забагато пластику в конструкції;
  • для заточування вузьких кухонних ножів треба знімати пластикову частину з притискної пластини.
  • Написати коментар
    2 коментарі
    Ganzo.ua
    Ganzo.uafenix-ua.com20 вересня 2017 12:01
    Отличный станок! Запасные камни всегда в продаже.
    Ganzo.ua
    Ganzo.uafenix-ua.com21 вересня 2017 12:35
    Добрый день, Николай! Станок действительно оправдывает свою стоимость, а наличие запасных камней позволяет не беспокоиться по данному по поводу их замены по факту износа!
    Оберіть мову сайту: