UA | RU
Контактна інформація
Київ

ТОП-3 ножа Ganzo з простою конструкцією для мисливців та туристів

Відпочинок на природі і екстремальні подорожі здатні подарувати незабутні емоції. Але людині, яка турбується про свій комфорт і безпеку в непростих умовах далеко від дому, не обійтися без гострого і надійного інструменту. Туристичний ніж-важлива частина спорядження, яка допомагає впоратися із завданнями різної складності, а в деяких ситуаціях її наявність здатна вирішити питання життя і смерті. І немає іншого бренду, який підходить краще для покупки ножа для риболовлі, полювання і туризму, ніж бренд Ganzo. Тому ми створили рейтинг найпростіших складних ножів Ganzo, які займають мінімум місця в рюкзаку і можуть похвалитися універсальністю в роботі. Але для початку трохи про особливості туристичних ножів Ganzo в цілому.

Туристичні ножі Ganzo: огляд специфіки асортименту

Продукція компанії Ganzo, заснованої більше 20 років тому, користується попитом у всьому світі, і причини затребуваності очевидні.

По-перше, основа асортименту-Складні ножі, які популярні у всіх категорій користувачів, завдяки функціональності, простоті в догляді і портативності.

По-друге, велика частина інструментів компанії-поліпшені або спрощені варіанти бестселерів іменитих брендів, і це знахідка для користувачів, які з якихось причин не можуть або не хочуть купити складаний ніж за ціною вище середньої на ринку.

Ножи туристические Ganzo

Характеристики туристичних ножів Ganzo

При виборі туристичного ножа багато хто помилково плутає його з EDC-клинком, тому що дизайн таких виробів може бути ідентичним. Різниця криється в характеристиках інструментів:

  1. Довговічність. Від даного фактора залежить, зламається ніж при сильному тиску або стійко витримає випробування. На довговічність впливають:
  • марка сталі: у туристичного ножа вона обов'язково Нержавіюча і володіє твердістю в межах 56-60 HRC;
  • товщина обуха: чим товще клинок, тим краще він переносить інтенсивні навантаження.
  1. Кут заточування. Оптимальний кут для туристичного ножа - від 15 до 20 градусів. З такими ножами сумісні більшість сучасних точилок і точильних систем і вони не викликають труднощів в заточуванні в польових умовах.
  2. Надійність конструкції. Безпека-головна вимога до туристичних клинок, тому у такого інструменту виключений люфт, а рукоять обов'язково виготовлена з використанням протиковзких матеріалів.

Туристичні ножі Ganzo відповідає кожному перерахованому пункту з приємним бонусом у вигляді простоти у використанні: інструменти підходять як для досвідчених ножеманов, так і новачків, які понад усе цінують універсальність, гостроту і термін служби виробу.

Що можуть різати ножі Ganzo?

Очевидно, що якщо ніж туристичний, то він зобов'язаний справлятися з більш складними завданнями, ніж нарізування хліба і ковбаси. За час роботи нашого магазину ножі Ganzo тестувалися в різних умовах, і ми можемо гарантувати, що вони ефективні в наступних завданнях:

  • перерізання шнурів, мотузок, текстильних строп і канатів;
  • заморожене м'ясо;
  • гілки невеликого діаметру незалежно від твердості деревини;
  • кокосова шкаралупа.

Ножи Ganzo

Переваги та недоліки туристичних ножів Ganzo

Про особливості ножів Ganzo можна говорити довго, але ми коротко зведемо всі характеристики в одну таблицю.

Гідність
  • сталі високої якості, які мають оптимальне співвідношення твердості, міцності, гостроти і стійкості до корозії;
  • універсальна конструкція, яка розрахована на використання в польових умовах, але в деяких ситуаціях підходить як альтернатива EDC-ножу;
  • легкість у використанні і надійність;
  • ергономічні рукояті з протиковзкими накладками, стійкими до впливу низьких і високих температур.
Недостатки
  • вибагливим користувачам рукояті ножів можуть здатися недостатньо презентабельними.

ТОП-3 туристичних ножів Ganzo

Ganzo G7531

Модель має кілька варіацій, які відрізняються відтінком рукоятей, осьового гвинта і шпенька, але інші характеристики у виробів ідентичні. Ganzo G7531 являє собою класичний складаний ніж з формою клинка Drop Point. Основа ножа-клинок зі сталі 440C, яка використовується в багатьох EDC-інструментах. Вона характеризується оптимальною твердістю порядку 58 HRC, тривалим утриманням гостроти ріжучої кромки і стійкістю до корозійних процесів. Однак сталь вкрай вимоглива до догляду: якщо не витирати клинок після кожного використання і регулярно піддавати його впливу хімічно активних середовищ, появи темних плям на поверхні не уникнути. Тому модель Ganzo G7531 підходить тільки для досвідчених користувачів, які дотримуються правил догляду за інструментами.

Незважаючи на вимогливість в обігу, ніж є одним з найпопулярніших на платформі Amazon серед туристичних клинків. Він користується попитом завдяки механізму G-Lock, який є запатентованим напрацюванням Ganzo і дозволяє легко відкрити і зафіксувати клинок. До переваг замку відноситься зносостійкість і зручність управління для правшів і лівшів. Однак, як і у випадку з клинком, замок потребує догляду: його потрібно регулярно очищати від стружки і забруднень, в іншому випадку він швидко приходить в непридатність.

Рукоять ножа виготовлена зі склотекстоліту G10, який використовується в більшості ножів Ganzo. Матеріал міцніше звичайного пластику, приємно відчувається в руці, а головне — не деформується під впливом низьких і високих температур, що робить його ідеальним варіантом для використання на природі.

Гідність
  • клинок довго утримує гостроту і легко заточується;
  • кілька варіантів з різним кольором рукояті, шпенька і осьового гвинта на вибір;
  • зручна форма леза;
  • плавне відкриття і закриття за рахунок замка G-Lock;
  • термостійка рукоять.
Недостатки
  • не найкращий варіант стали для регулярного використання в польових умовах;
  • замок вимагає регулярного чищення.

Ganzo Firebird FH51

Модель Firebird FH51 має незвичайний дизайн клинка зі скошеним обухом, що створює ефект його заточеності. Дана специфіка клинка не грає ніякої практичної ролі, але надає ножу унікальності, яка сподобається естетам. Інструмент особливо зручний для полювання: клинок з нержавіючої сталі D2 гарантує якісний Різ при роботі з матеріалами різної міцності, зручний упор під великий палець з неглибокими канавками покращує контроль вироби, а тонке вістря дозволяє не тільки різати, але і колоти. Не можна не відзначити заводську заточку: ніж гострий, як бритва, і відразу готовий для роботи без додаткової заточки після покупки.

Рукоять моделі має накладки G10 зі зручною зігнутою формою, яка повторює вигини долоні, покращуючи хват. Однак форма кліпси не така зручна, як у попередньої моделі, через що виріб може злегка бовтатися в кишені брюк, якщо тканина недостатньо щільна. Вага ножа - ще одна його перевага. Він становить 87 грам, і це одна з найлегших моделей в категорії туристичних ножів за винятком наступного героя нашого огляду.

Гідність
  • клинок з нержавіючої сталі D2;
  • п'ять варіантів з різним кольором рукояті на вибір;
  • унікальний дизайн клинка;
  • зручний упор під палець з канавками;
  • хороша заводська заточка;
  • вигнута форма рукояті, що поліпшує хват;
  • компактні габарити і легка вага.
Недостатки
  • не найзручніша кліпса.

Ganzo Firebird FH11

Модель являє собою елегантний інструмент в мінімалістичному стилі з рукояттю чорного, зеленого, сірого і бірюзового кольорів на вибір. Сталь клинка D2 з твердістю 60 HRC не боїться тривалого контакту з вологою і агресивним середовищем. Особливість інструменту-різниця в довжині клинка і рукояті (Довжина клинка дорівнює 78 міліметрів, а рукояті — 106 міліметрів). За рахунок такого співвідношення поліпшується контроль ножа, що особливо важливо при виконанні складної роботи.

Хоча ніж Firebird FH11 не має зігнутої рукояті, за рахунок її тонкощі вона зручно лежить в долоні середнього розміру, що робить модель одним з кращих варіантів для жінок. Якщо потрібен ніж, який буде миттєво відкриватися, то це FH11, який приводиться в бойову готовність за частку секунди завдяки металевому підшипнику в конструкції. Клинок фіксується за допомогою замка Liner Lock і може похвалитися повною відсутністю люфту, хоча в силу легкої ваги механізм може здатися крихким. Закриття ножа також не вимагає особливих зусиль, проте вимагає доведення клинка другою рукою до повного закриття.

Інструмент є одним з кращих туристичних клинків в своєму ціновому діапазоні. Він простий у використанні і догляді, легкий (всього 82 грами) і має довгий термін служби.

Гідність
  • клинок з нержавіючої сталі D2;
  • чотири варіанти з різним кольором рукояті на вибір;
  • миттєве відкриття, завдяки спеціальним підшипникам;
  • клинок коротше, ніж рукоять, що полегшує утримання інструменту під час важкої роботи;
  • термостійка рукоять;
  • ультралегкий вага.
Недостатки
  • механізм відкриття і закриття ножа здається крихким.

Підбити підсумок

За роки тестування продукції Ganzo можна однозначно сказати, що хоч конструкція і дизайн продукції бренду частково запозичується У інших виробників, їх інструменти не можна назвати підробкою або дешевою копією. Туристичні ножі Ganzo виготовлені з високоякісних матеріалів і орієнтовані на користувачів, які люблять подорожі і хочуть мати в своєму арсеналі недорогий клинок, який не шкода пустити в хід в критичній ситуації. І найцікавіше - цьому інструменту дійсно по плечу складні завдання, про що говорить довічна гарантія від виробника.

Говорячи про героїв нашого огляду, кожен з них має право на існування і демонструє високі показники ефективності:

  • Ganzo G7531-класика туристичного ножа за доступною ціною;
  • Ganzo Firebird FH51-володар клинка незвичайної форми і продуманої до найдрібнішого вигину рукояті;
  • Ganzo Firebird FH11-витончений інструмент для туризму і EDC, який підходить для долоні різного розміру.

Купити ножі Ganzo можна в нашому онлайн-магазині. Ще більше туристичних клинків дивіться в категорії: Туристичні ножі.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: