UA | RU
Контактна інформація
Київ

​ТОП 5 ножів Ганзо/ФБ 2020 року

Підводячи підсумки минулого року, ми виділили п'ятірку найпопулярніших ножів Ganzo /Firebird у наших покупців. Розповімо коротко про кожного з них. Можливо, вас вони теж зацікавлять!

Скимен

Наш ТОП почнемо з так полюбилася всіма моделі Skimen – первістком з нової серії ножів бренду Ganzo – Adimanti. Дана лінійка задумана як та, в розробці якої беруть участь сторонні дизайнери і майстри. Модель створювалася спільно з майстром по ножах – Русланом Стаценко (більш відомого, як Ruslan Skimen). Ніж відрізняється лаконічністю і практичністю у використанні. Він привабливо виглядає, при цьому дуже зручний. Є досить універсальним, щоб брати його в походи, на риболовлю або полювання, а також носити з собою кожен день.

Клинок виготовлений зі сталі D2 з міцністю + /-60 HRC, що відрізняється зносостійкістю. Ця сталь добре протистоїть корозійним процесам, довго тримає заточку. Довжина клинка-8,5 см, товщина – 3,5 мм, форма-drop-point (добре ріже і коле матеріали). Рукоять виконана з міцного і довговічного композитного матеріалу G10 – не боїться високих/низьких температур, вологи. На кінці рукояті є склобій. Лезо фіксується надійним замком типу "flipper", є виступ для вказівного пальця і ребриста насічка на клинку для упору великого пальця. Це робить модель ще більш комфортною-відмінно лягає в руку, не вислизає. Також модель зручно розташовується в кишені за рахунок металевої кліпси.

G8012

Багатофункціональний, практичний і незамінний в туристичних походах. Допоможе і їжу нарізати, і багаття розвести. Справляється з різними навантаженнями, готовий допомогти навіть в найбільш екстремальних ситуаціях. Укомплектований зручними піхвами з вбудованою алмазної точилкою і стропорізом. Також є кресало, розташоване в піхвах. Одного цього ножа вистачить, щоб розпалити багаття.

Клинок виготовлений з нержавіючої сталі 7Cr17 з твердістю 57 HRC – аналога сталі 440А. ця марка наділяє лезо хорошим різом, при цьому легко точиться і правиться. Спрощує процес заточування і догляду прямий тип заточування. Довжина клинка - 11,5 см, Товщина – 5 мм.Модель нескладна, що підвищує її міцність і практичність. Вся довжина становить 24,5 см.

Ніж виглядає дуже стильно. Рукоять і піхви зроблені з пластику ABS. Він термостійкий, не боїться води, кислот і лугів, зносостійкий і довговічний. Має ергономічну форму, насічки проти ковзання, виїмки під вказівний і середній пальці для надійності хвати і посилення при різі. Також є ребристі насічки під великий палець для упору.

Продуманий дизайн, якісні матеріали і багатофункціональність роблять цю модель дійсно привабливою для багатьох, особливо виживальників, туристів, може використовуватися як тактичний ніж.

F759M

Агресивний на вигляд, але практичний у використанні складаний ніж зі сталі 440C. хороший для щоденного використання, міцний і зручний. Клинок фіксується замком back lock-вельми надійним і довговічним. Це одна з найлегших за вагою моделей з нашого огляду. Вага становить всього 67 гр, однак і клинок тут найкоротший – 7,5 см при товщині 2,8 мм.Твердість використовуваної у виготовленні клинка стали становить 58 HRC, тип заточування – прямий, форма клинка – drop-point. Таким ножем можна різати продукти і найрізноманітніші матеріали непродовольчого ряду.

Рукоять виконана з нейлонового скловолокна (його ще називають армований або склонаповнений нейлон). Це довговічний, вологостійкий, легкий, добре піддається обробці матеріал. Ніж приваблює користувачів своєю компактністю і оригінальним виглядом.

FH41

Модель, яка об'єднала мінімалізм, практичність і якість. Трохи легше, ніж Skimen (Вага – 101 гр), Довжина клинка – 8,8 см, товщина – 3,5 мм, тип сталі – D2 з твердістю 60 HRC. Форма клинка-універсальна, класична normal blade, замок-лайнер, який можна відкрити однією рукою. Заточка-пряма, проста в правці, гострота леза тримається довго.

Рукоять виконана з G10 з текстурованою поверхнею-міцно сидить в долоні і не прослизає в будь-яких умовах, навіть в мокрих руках. Є поглиблення для упору вказівного пальця, на кінці спинки рукояті – темлячное отвір. Ніж зручний для різних умов: щоб брати в походи, для кемпінгу, риболовлі і просто використовувати в повсякденному побуті. Кліпса зроблена так, щоб не випирати з кишені, що також робить його зручним для постійного носіння з собою. Стриманий зовнішній вигляд робить його досить універсальним, відповідним для користувачів з різними смаками.

Мачете F804

Завершує наш ТОП мачете F804, виготовлене у формі традиційного кукрі (соколиного крила). Така форма мачете з внутрішнім заточуванням клинка і зміщеним центром ваги, робить його ідеальним варіантом для нанесення рубають ударів по чагарниках, гілках, інший рослинністю. Цінне знаряддя для любителів відпочинку на дикій природі. Рукоять виконана з термостійкого прогумованого пластика, на поверхні – спеціальний текстурний малюнок для надійного хвата, не вислизає навіть з вологих долонь. Рукоять має зручну ергономічну форму з упором для вказівного пальця.

Клинок виготовлений зі сталі 5cr14 (загартована до твердості ~54 HRC). Ця марка стійка до динамічних ударів. На поверхню клинка нанесено захисне покриття проти корозії і виникнення відблисків, тип заточування – прямий, що спрощує догляд за лезом. Довжина клинка - 28,6 см.у комплекті є зручний чохол, щоб носити зброю через плечі або на нозі (лямки знімаються). Важить мачете-544 гр. Оригінальний і зручний інструмент для лісу і подорожей по пересіченій місцевості. 

Написати коментар
Оберіть мову сайту: