UA | RU
Контактна інформація
Київ

Ще один цікавий ніж - GANZO G740

Мої думки, викладені в попередніх оглядах, щодо ножів GANZO-підтверджуються. Компанія випускає нові моделі, змінюючи дизайн, але залишаючи, при цьому, перевірені матеріали і доступні ціни. Не знаю, що за модель послужила прототипом або з чого був скопійований ніж G740, але він мені дуже сподобався. Я не зміг пройти повз нього ще на виставці "полювання-рибалка", де він був представлений на стенді з ще однією новинкою Ганзо.

На виставці я, в першу чергу, порівняв 740-й з 727-й моделлю, яка мені хоч і сподобалася, але в руку не лягла: якась Коротка у неї для моєї долоні рукоять. А ось з появою моделі G740, інженери Ganzo ніби почули мої побажання!

Видно, що рукоять стала товщі, трохи ширше, а сама накладки, начебто, трохи товщі (хоча я можу помилятися).

Комплектація стандартна для Ganzo: чохол, ніж. Відразу ж скажу, як ніж лежить в руці: трохи гірше ніж G720м (його рукоять вужча і накатка на накладках простіше), але набагато краще, ніж 732-й.

За якістю і легкості різу всі три ножі різні, і якщо тестувати їх разом, це буде дуже наочно.

G732 дуже добре ріже, так як має найменшу з усіх товщину обуха. Вгризається в дерево він дуже сильно, але тонкий кінчик не передбачає колупання і сильних бічних навантажень.

G720 - ніж ломик. Товстий кінчик дозволяє колупати, але за рахунок товстого відомості, ріже він набагато гірше, ніж 732-й.

G740 - в якійсь мірі є компромісом між першими двома. Ріже він трохи гірше 732-го, але краще 720-го. Колупати їм теж не бажано, як і 732-м, але все ж, він простить більше, хоча і не стільки, як G720.

G740 чимось мені нагадав відомий багатьом ніж Cold Steel Pocket Bushman.

Тепер подивимося на Ganzo G740 уважно. Виготовлений ніж акуратно. З мінусів, що я помітив, - замок з коробки був туговат, зведення кінчика і п'яти клинка. Заточка як завжди радувала-голила волосся на руці і різала папір на вазі. На осі клинка стоять дві проставочних Шайби: одна латунна, а друга фторопластова. Різні Шайби потрібні, щоб не перетягнути клинок: фторопласт м'якше і він не дасть заблокувати клинок.

На рукоятці є отвір для темляка, кліпса може встановлюватися з двох сторін рукоятки.

На передній частині рукоятки, яка переходить в обух, розташована наполеглива насічка для великого пальця. Шпенек на клинку двосторонній, так що ніж спокійно можна відкривати як лівою, так і правою рукою.

Якби мене запитали наскільки хороший G740, я б вагався з відповіддю. Так як це ніж своєї ніші, яка десь між 740 і 732.

Ніж володіє всіма плюсами бренду Ganzo, а його мінус - несиметричне зведення заточування на п'яті клинка, що не критично для його цінової категорії. Можливо, потім компанія виправиться, так як на інших моделях подібний недолік не був помічений. У будь-якому випадку, ніж гідний уваги, як і інші моделі компанії.

А ось фото другого ножа, який мені сподобався на виставці, - Ganzo G8012.

Написати коментар
5 коментарі
Богдан
Богданfenix.ua3 січня 2017 12:22
Видел нож на выставке. Отличный сбалансированный нож за свои деньги!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua24 січня 2017 13:16
Согласен с автором статьи, отличный сбалансированный нож!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua1 лютого 2017 12:43
Как владелец этого ножа, скажу, что нож себя показал отлично. Удобна рукоять и упор под большой палец. К клинку претензий нет.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua6 лютого 2017 17:56
Нессиметричное сведение клинка на пятка-это мелочь, учитывая стоимость ножа.
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua13 вересня 2017 14:43
8012 - вообще неубиваемая модель. То, что нужно для похода!
Оберіть мову сайту: