UA | RU
Контактна інформація
Київ

Що приніс новий рік-2020 любителям ножів Файрберд

2020-й рік вступив у права, а разом з ним з'явилися цікаві, чудові оновлення марки Firebird. Бренд "вогняна птиця" на ринку трохи менше п'яти років, проте він дуже швидко знайшов своїх шанувальників. І не дарма, адже продукція торгової марки ефективна, прекрасна і проста. Зручність і дешевизна – ще одні переваги ножів, про які просто гріх не повідомити. Створюючи свою продукцію, виробники моделей роблять її "по вищому розряду". Для цього при виробництві вони використовують виключно сучасні, надійні і практичні матеріали. Наприклад, широко відома сталь марки D2, за рахунок якої ножі і отримують таку твердість і витривалість.

Адже використовуватися мініатюрні EDC-моделі будуть в самих різних ситуаціях. А це означає, що вони просто зобов'язані служити своїм власникам на ура, і в найвідповідальніший момент їх не підвести.

Марка планомірно розвивається, і новинки незмінно поповнюють колекції ножеманів. Новий рік-відмінний привід, щоб представити чергову свіжу продукцію. Знайомитися. Цього разу асортимент поповнився відразу чотирма виробами. А саме: F802-BK, FH11S, FH71, FB727S. саме час поговорити про те, що ж собою являє кожен ніж.

Firebird F802-BK

В першу чергу скажемо, що ніж, який опинився перед нами, відноситься до категорії EDC. Це означає, що застосовувати його можна щодня, а сфера використання моделі надзвичайно широка. Профіль клинка універсальний, і називається він normal blade. Таку форму леза прийнято ще називати фінської, і вона дозволяє успішно справлятися з багатьма роботами. Особливо ефективний ніж в туристичній діяльності, коли потрібно нарізати, стругати, колоти, а великий арсенал інструментів незручний в транспортуванні. Досить взяти з собою одне маленьке виріб, і ви зможете вирішити безліч завдань.

Для зручного захоплення ніж забезпечений спеціальною рукояттю, що має характерні виїмки. Це дає можливість добре зафіксувати ніж, також є підпальцевий упор зверху клинка. Для фіксації леза є кнопка на рукоятці, іменована Button lock. Зазвичай ножі з Button Lock додатково комплектуються автоматичним викидом клинка. Суть конструкції Button Lock полягає в застосуванні двох циліндрів меншого і більшого діаметру і пружини, яка приводить кнопку в робоче положення. На кнопку нанесли малюнок-емблему торгової марки Firebird.

У складі ножа Firebird F802-BK - сталь марки 7cr17. Специфіка металевого сплаву полягає в утриманні матеріалів: 0,7% вуглецю і 17% хрому. Ножові клинки, зроблені з такої сталі, відмінно захищені від іржі і так само чудово протистоять зносу. Твердість леза досягає показника в 56 одиниць за шкалою Роквелла. Рукоять ножа виготовлена із застосуванням ABS-пластика. Це ударостійкий матеріал, відноситься до інженерних пластиків. Непогано витримує ударні навантаження, досить міцний і жорсткий. Застосування такого матеріалу дає ножу необхідну витривалість, зносостійкість і міцність. В результаті виходить якісна модель, яка готова випробувати на собі всілякі впливи. Колір рукояті-чорний. Додатково передбачено отвір для темляка. Щоб ніж можна було зручно зберігати і транспортувати, до нього додаються піхви. Виріб щільно занурюється в спеціальний чохол, і можете бути впевнені, що воно не забрудниться і не пошкодиться.

У довжину модель досягає 21 сантиметра, довжина леза – 9,2 сантиметра, важить ніж 143 грами. Гарантія на нього-один рік.

Firebird FH11S

Цей ніж являє собою, по суті, копію вже відомого примірника FH11. При цьому новинка поступається по довжині попереднику. Якісний інструмент EDC-носіння, з прямою рукояттю і лезом популярного типу normal blade. Такий тип клинка зустрічається досить часто, і його затребуваність обумовлена універсальністю застосування. Він годиться і для проколювання, і для нарізування. Ножик дуже вдалий для використання в туризмі. Будь-які види активності на природі будуть полегшені з побутової точки зору, коли є надійний EDC-ніж. А ця модель саме така: виконана з надійної сталі D2, захищеної від корозії, дуже тверда і стійка до зносу. Це означає, що всілякі випробування і природні умови їй не страшні.

Сталь D2 здатна досить довго утримувати заточку, при цьому, клинок захищений від появи дрібних подряпин і потертостей. Навіть через довгий час після початку експлуатації ножик буде так само бездоганний, як і при покупці. Він розрахований на тривалу службу. Надійна модель, доречна як в міському середовищі, так і в польових умовах. Твердість досягає 60 одиниць за шкалою Роквелла. Для такого типу інструментів-прекрасний показник.

Ручка ножа виготовлена з G10. Сучасний склотекстоліт у складі рукояті забезпечує, з одного боку, термостійкість, міцність і довговічність, з іншого боку, дозволяє експериментувати з дизайном. Легко піддається фарбуванню, в результаті ручки набувають такі різні відтінки. Модель представлена в трьох кольорах-чорної, зеленої, сірої.

Ергономічний ніж, комфортний в застосуванні, його ви зможете прикріпити до кишені, сумці, носити на поясі. Для цього майстри забезпечили виріб металевою кліпсою. За безпеку застосування відповідає замок типу Flipper. Тип фіксації леза Flipper, або, по-іншому, Liner-Lock, зроблений так, щоб можна було управляти ножем за допомогою однієї руки. Клинок в цьому випадку замикається пружною пластиною (Liner). Для відкриття моделі потрібно натиснути на виступ хвостовика клинка, іменований фліппером. Лезо фіксується в розкритому вигляді. Для закриття необхідно натиснути на пластину лайнера великим пальцем руки.

Коли Вам потрібно, клинок буде зафіксований, коли ніж в складеному стані, він захищений від випадкового розкриття. Складні вироби досить популярні у споживачів. Вони легкі і володіють невеликими розмірами, тому завжди будуть під рукою.

У довжину ніж досягає 18,4 сантиметра, Довжина клинка становить 7,8 сантиметра, Товщина клинка – 2,9 міліметра. Вага-82 грами. Легкий, мініатюрний, а міцності і продуктивності йому не позичати.

Модель добре справляється з різом самих різних матеріалів. Ножі торгової марки Firebird відомі тим, що якісно фліппують, мають акуратну збірку і легко переносять навантаження. У ножа Firebird FH11 вже були хороші відгуки. Можна припускати, що і ця новинка без порції захоплення не залишиться.

Firebird FH71

Складаний ножикFH71 з лезом форми drop point. Ручка у даній моделі має заокруглену форму, з плавними обрисами і незначним вигином для захоплення. Зручний EDC-Нік. Лайнери потаємні, 3D-фрезерування, чи то пак, накладки опуклі. Фактурований бекспейсер, на рукоять нанесений ряд неглибоких виїмок. Також тут є отвір для темляка. Фліппує, як і колишні ножі, блискавично, за секунду. При цьому лезо дуже щільно і надійно заховано в лайнерах, виключена навіть невелика ймовірність випадкового відкриття. Безпека на висоті. У клинку є фрезерований отвір, груба насічка на обуху для подпальцевого упору. Ніж пристосований під різні захвати рукою, щоб ви могли працювати їм максимально комфортно для себе.

Під певним кутом на поверхні рукояті з тривимірною обробкою видно концентричні овали. Це додає ручці жорсткості і краси. Новинка представлена в чотирьох кольорах-в чорному, зеленому, сірому і коричневому.

До складу клинка входить високоякісна сталь марки D2. Це стійкий до корозії металевий сплав, захищений від зовнішніх впливів. Сталь надає виробу міцність і зносостійкість. Твердість ножа-приблизно 60 одиниць за шкалою Роквелла. Як матеріал для рукояті застосовувався сучасний матеріал G10. Склотекстоліт, являє собою суміш склотканини і епоксидних смол. Подібний компонент в складі дає моделі термостійкість, стійкість до механічних впливів, міцність. Також G10 чудово піддається фарбуванню. Поверхня рукояті злегка шорстка. При використанні ніж не ковзає, не зміщується.

Є зручна металева кліпса. Ви можете зафіксувати ніж на поясі, на кишені, або прикріпити його, наприклад, до рюкзака. Кліпса незнімна. Довжина виробу досягає практично 20 сантиметрів, довжина клинка становить 8,7 сантиметра. Товщина клинка три з половиною міліметра, важить ніж 98 грам. Маленький і легкий інструмент стане в нагоді для щоденного використання.

Firebird FB727S

Складна модель ножа, яка характеризується, як виріб EDC-носіння. Клинок типу drop-point вважається однаково ефективним як для різу, так і уколу. Таку форму леза можна зустріти у ножів, популярних серед туристів. На обуху є насічка для підпальцевого упору. Рукоять з м'якими, округленими, краями овальної форми. Плавні вигини ручки сприяють більш зручному утриманню ножа. Застосовувати модель легко і комфортно при будь-якому захопленні. У рукояті є отвір для темляка. На вибір доступні три кольори-чорний, камуфляж і сірий.

Лезо моделі FB727S виготовлено із застосуванням високоміцної сталі марки 440С.дану марку часто можна зустріти в складі ножів бренду. Її особливість-стійкість до корозії і чудова міцність. Твердість леза становить близько 58 одиниць за шкалою Роквелла. Прекрасний показник для виробів такого типу, крім того, ножі зі сталі 440С відмінно піддаються заточуванню. Навіть в домашніх умовах їх обробка не представляє складності.

Ручка ножа виготовлена з практичного G10. Це склотекстоліт, являє собою поєднання склотканини і епоксидних смол. Особливості матеріалу-висока термостійкість, стійкість до пошкоджень і зносу. Це міцний компонент, він додасть ножу міцність і довговічність. Дуже практичний матеріал. Також чудово піддається фарбуванню. Що дозволяє легко експериментувати з кольорами і малюнками.

У ножа є металева кліпса для зручності носіння на кишені, на поясі. Можна зафіксувати на сумці або рюкзаку. Також передбачений замок типу Axis lock. Цей механізм являє собою конструкцію, яка забезпечує замикання леза веретеноподібним штифтом. Замок сконструйований так, що виключена ймовірність випадкового відкриття ножа через здавлювання рукояті. Це якісний механізм для захисту, але його ефективність безпосередньо залежить від того, наскільки чистим є ваш ніж. Якщо модель не позбавляти від бруду і засмічення, то і замок може відмовити. Тому, тримайте ніж в чистоті.

У довжину ніж досягає 18,4 сантиметра. Довжина леза 7,8 сантиметра, Товщина клинка 2,2 міліметра. Важить новинка 81 грам. Стане в нагоді туристам, мандрівникам, мисливцям, а також іншим категоріям громадян, хто вважає за краще відпочивати в оточенні природи. На свій ніж виробники дають один рік гарантії.

Висновок

Сміливо намічайте на цей рік нові поїздки і походи, тому що високоякісні ножі вам забезпечені. Чотири свіжі моделі від» вогняної птиці " Ganzo зроблять перебування на природі більш легким і приємним. А також у разі потреби виручать в побуті або на роботі. У цих ножах є все, щоб вони могли вважатися відмінними EDC-варіантами.

Для тривалої та ефективної служби протягом багатьох років дотримуйтеся правил експлуатації. Зберігайте ножі в сухому і теплому місці, бережіть від деформацій, сильних ударів і надмірних механічних впливів. Також не забувайте про те, що ніж це джерело підвищеної небезпеки, тому робота з ним вимагає певних навичок і обережності. Догляд за ножем обов'язковий, хоча б в мінімальному вигляді. При заточуванні виробів важливо дотримуватися інструкції для цих цілей. Виконання таких простих вимог вбереже ножі від поломок.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: