UA | RU
Контактна інформація
Київ

Firebird FH11CF - універсальний ніж із класичним дизайном

Бренд Firebird продовжує розширювати модельний ряд своїх складних ножів. Не так давно покупцям була представлена новинка під назвою Firebird FH11CF. Ця модель орієнтована на туристів, рибалок і мисливців, а також всіх інших користувачів, для яких важливо мати при собі функціональний, зручний і красивий складаний ніж невеликого розміру.

Ножа Firebird FH11CF являє собою класичну модель універсального призначення зі складною конструкцією. Його буде зручно використовувати як в ході будь-яких поїздок за місто з метою активного відпочинку, так і в межах міста, коли потрібна допомога додаткового інструменту. Цей ніж відмінно ріже продукти харчування та інші більш тверді матеріали, він має лаконічний дизайн і комфортні для кишенькової моделі габарити. Якщо вам необхідний саме невеликий, але надійний і зручний в роботі ніж, то модель Firebird FH11CF стане прекрасним вибором. Але давайте розглянемо особливості цього ножа більш докладно.

Клинок: метал, форма, габарити

Лезо ножа Firebird FH11CF зроблено зі сталі D2, яка була розроблена в США. Це якісний напівнержавіючий сплав з хорошою стійкістю до корозії незважаючи на високий відсоток вмісту вуглецю. Дана марка стали легована ванадієм, молібденом, має в складі марганець, хром і нікель. Вона надзвичайно тверда (до 60 HRC), але її не так вже й складно заточити до великої гостроти. Причому, заточку ніж, зроблений з D2 буде тримати дійсно довго. Ним можна різати матеріали будь-якої твердості, проте варто уникати бічних навантажень, адже саме в цьому полягає слабка сторона сплаву D2.

У моделі Firebird FH11CF клинок має класичну і широко поширену форму Normal blade. Довжина клинка даного складного ножа-87 мм. При цьому лезо є досить товстим, оскільки ширина його обуха досягає 3,3 мм.ріжуча кромка ножа зроблена повністю гладкою, а тому його зручно використовувати для рівних і акуратних розрізів. Метал клинка зберіг свій природний сірий колір.

Особливості рукоятки

Рукоятка ножа не менш важлива, ніж його лезо. Саме вона забезпечує зручність використання інструменту. А в складних моделях ручка також забезпечує довговічність ножа, захищаючи його як від механічних пошкоджень, так і від корозії. Так з чого ж зроблена рукоятка Firebird FH11CF?

У даній моделі накладки виконані з якісного карбонового волокна і прикріплені до сталевої основи. Цей матеріал обраний невипадково, оскільки він вигідно поєднує переваги металу і пластика. Міцність карбону порівнюють з відповідними якостями сталі, оскільки він зроблений композитним і дійсно в змозі витримати великі навантаження. А ось по легкості він можна порівняти з пластиком. Стійкість до корозії у нього теж те саме пластику, як і здатність протистояти вицвітання, захищеність від вологи.

Карбонові деталі рукоятки прикручені до основи за допомогою великого осьового болта, а також двох невеликих болтиків на протилежному кінці рукоятки. З однієї зі сторін прикріплена невелика сталева кліпса для носіння ножа на ремені. Позиція цієї кліпси залишається незмінною і опцій щодо її перекручування не передбачено. Колір рукоятки-чорний, а дизайн обраний якомога більш лаконічним, за рахунок чого дизайн ножа тяжіє до класики.

Важливі елементи складаний конструкції

Оскільки модель Firebird FH11CF зроблена складаний, виробники подбали про те, щоб ніж було зручно відкривати і безпечно носити з собою в кишені. У складеному стані його клинок фіксується за допомогою популярного замка Liner lock. Хоча його конструкція і вважається однією з найбільш простих, вона все ж заслужено визнана і однією з найбільш надійних. Щоб закрити такий ніж, необхідно вручну трохи відсунути в сторону сталеву пластину, яка впирається в п'яту клинка. А відкривається лезо дуже просто - за допомогою фліппера, що виглядає за межі карбонових накладок рукоятки. Таким чином, ніж безпечно використовувати і зберігати, що важливо в будь-якій ситуації, в якій буде використовуватися дана модель.

До речі кажучи, у відкритому стані довжина ножа дорівнює 205 мм. його повна вага – 112 г.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: