UA | RU
Контактна інформація
Київ

Новинка Ganzo G766 - перший ніж-метелик від Ganzo

Балісонг або ніж-метелик-складний інструмент з унікальною конструкцією, яка часто вводить людей в подив, коли вони стикаються з ножем вперше. Досі достеменно невідомо про походження ножа балісонга. За однією версією він є винаходом Філіппінських рибалок на початку XX століття, за іншою — був сконструйований європейськими майстрами і продавався в Європі ще в XVII столітті. У будь-якому випадку історія ножа-метелика налічує більше одного століття, і це пішло інструменту тільки на користь: хоча конструкція виробу залишилася колишньою з моменту винаходу ножа, багато її елементи удосконалювалися від виробника до виробника. Новий балісонг від Ganzo G766-один із прикладів перетворення ножа з історією в сучасний інструмент, який здатний здивувати користувача цікавими рішеннями без втрати своїх головних особливостей.

Знижка 5% за промокодом:
G766

копіювати

Купон скопійований

Характеристики Ganzo G766

Ніж Ganzo G766-Перший ніж-метелик від Ganzo, який має ряд характерних особливостей, властивих виробам даного бренду.

По-перше, це якісна сталь в клинку, яка перетворила інструмент з красивого аксесуара, яким можна виконувати базову роботу, в повноцінний ніж на кожен день. На користь цього факту також говорять характерні накладки зі склотекстоліту G10, які передбачені у всіх туристичних ножах і інструментах EDC-типу.

По-друге, модель є найлегшим ножем-метеликом на ринку з вагою всього 50 грам проти 100 грам і більше у аналогічних виробів інших виробників.

Матеріал клинка сталь 440C
Твердість 58 HRC
Ширина клинка 15 мм
Товщина в обуху 3 мм
Матеріал рукояті склотекстоліт G10
Тип замка балісонг
Довжина у відкритому положенні 203 мм
Довжина клинка 89 мм
Довжина рукояті 114 мм
Вага 50 г

Конструкція Ganzo G766

Новинка має типову для даного інструменту конструкцію з роздвоєною рукояттю:

Нож-бабочка Ganzo G766

  1. Клинок
  2. Обух
  3. Штифт хвостовика
  4. Безпечна рукоять
  5. Небезпечна рукоять
  6. Засувка

Специфіка ножа-метелика Ganzo полягає у вазі конструкції і його розподілі між клинком і рукояттю. З 50 грам велика частина ваги припадає на клинок, що дозволяє миттєво розкрити ніж, коли потрібно швидко ним скористатися.

За фіксацію балісонга у відкритому і закритому положеннях відповідає однойменний механізм, в основі якого знаходиться сталевий штифт. Він кріпиться до небезпечної половині рукояті і вставляється в паз, розташований в другій половині, запобігаючи випадкове роз'єднання рукояті під час роботи з ножем.

Особливості клинка

Клинок Ganzo G766 має класичну форму і виготовлений з хромистої сталі 440С.

CCrМіна.MoPSТак
0.95-1.2% 16-18% 1.2% 0.75% 0.04% 0.03% 1%

Порівнюючи її зі сталями, які використовуються в сучасних інструментах, можна виділити наступні особливості:

  • Підвищена твердість в межах 58 HRC. Їй сталь зобов'язана високому вмісту вуглецю в складі, що дає можливість використовувати інструмент в роботі, яка вимагає великих зусиль.
  • Легкість в заточуванні. Сталь легко піддається заточуванню за допомогою звичайного абразиву середньої зернистості.
  • Тривале утримання гостроти. При регулярному використанні клинок потребує правки раз в кілька тижнів.
  • Зносостійкість. При правильному догляді клинок має необмежений термін служби. Досить стежити за тим, щоб на його поверхні не залишалося вологи і забруднень після використання, і зберігати його в сухому місці.
  • Безпека. Кількість шкідливих домішок в сталі знаходиться в межах встановленого стандарту і не має шкідливого впливу на здоров'я людини. Завдяки збалансованому складу, матеріал використовується в тому числі у виробництві кухонних ножів.

Сталь 440C без проблем витримує високі навантаження без утворення деформацій, що в сукупності зі зручною формою клинка дозволяє використовувати ніж для виконання грубої роботи. Однак потрібно мати на увазі, що незважаючи на високий вміст хрому в складі, сталь схильна до появи темних плям на клинку, якщо не дотримуватися основних правил по догляду за інструментом.

Рукоять моделі G766

На відміну від класичних балісонгів, які мають повністю металеву конструкцію, Ganzo вирішили оснастити своє дітище більш практичними рукоятями з накладками G10. Дане рішення підвищує комфорт під час утримання інструменту, а також дає можливість використовувати його незалежно від температури повітря, оскільки склотекстоліт не нагрівається, не тріскається і не змінює форму під впливом негативних середовищ.

Єдиний недолік конструкції - вона позбулася звичної для ножів Ganzo металевої кліпси для мінімізації загальної ваги виробу. Це ніяк не впливає на загальні враження від використання інструменту, але зменшує кількість варіантів його носіння.

Знижка 5% за промокодом:
G766

копіювати

Купон скопійований

Де купити ніж Ganzo G766?

Ніж-метелик Ganzo вже доступний для замовлення в нашому онлайн-магазині в трьох кольорах рукояті:

Виріб поставляється разом з офіційною гарантією від виробника, яка становить 1 рік з моменту покупки.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: