UA | RU
Контактна інформація
Київ

Оновлення дизайнерської лінійки Ganzo: нові титанові ножі Adimanti

Важко знайти ножамана, який не знав би про ніж Adimanti Neformat, створений за дизайном Руслана Скімена. Поява перших інструментів цієї лінійки на ринку у 2019 році буквально розколола суспільство надвоє: одні досі критикують форму клинка та розміри конструкції, інші оформляють попереднє замовлення, щоб урвати бажану модель із серії, яка буквально розлітається як гарячі пиріжки.

Ще більше масла у вогонь підливають новинки Ganzo, ті ж самі ножі Adimanti Neformat, але у нових відтінках, які знову підіймають суперечки: любити чи ненавидіти? І перед тим, як ви визначитеся з думкою, розгляньмо ближче оновлення асортименту.

Огляд нових ножів Adimanti by Ganzo

Новинок лише дві, і вони відрізняються кольором конструкцій:

По суті це старі-добрі ножі Adimanti Neformat у їхній найдорожчій варіації: з клинком із порошкової сталі CPM S35VN та титановим руківʼям. І навіть характеристики залишилися без змін.

Довжина у відкритому положенні 20.5 см
Довжина клинка 8.5 см
Товщина обуха 3.5 мм
Вага 92.3 г

Проте естети точно не залишаться осторонь - ці моделі одразу привертають до себе погляд оригінальним дизайном.

Клинок

Сталь CPM S35VN у клинку говорить про якість інструмента. Ця марка належить до найвищого класу щодо сукупності характеристик, які позитивно відбиваються на експлуатації ножа. Серед них: тривале утримання гостроти різальної крайки, зносостійкість і, звичайно ж, ефективна опірність іржі, що дозволяє забути про корозійні плями та інші дефекти, які є наслідком регулярного контакту металу з агресивними середовищами.

Форма клинка підходить як для колючих, так і різальних робіт. Для зручнішого різання передбачені насічки на обуху, які формують упор для великого пальця. Упор досить широкий, хоч і не дуже чіпкий, що деякі ножамани відносять до одного з недоліків конструкції.

У всіх новинок клинки мають матову поверхню, що приховує подряпини, які можуть з'явитися впродовж кількох місяців використання. Але потрібно враховувати, що на чорному лезі потертості є більш явними, тому для частої та жорсткої експлуатації ми рекомендуємо купити ніж з клинком без темного покриття, а ось як інструмент для щоденного носіння чорна модель підходить якнайкраще, поєднуючи ефективність з яскравим зовнішнім виглядом.

Спосіб відкриття конструкції також залишився без змін. Для цього достатньо натиснути на плавець (фліпер).

Руківʼя

Обидва ножі оснащені титановими руківʼями, що характеризуються корозійною стійкістю, високою міцністю та низькою щільністю. Остання якість суттєво зменшує вагу конструкцій, кожна з яких важить лише по 92 грами.

Злегка вигнута форма полегшує утримання руківʼїв, але вони мають критично важливий нюанс. Довжина руківʼя дорівнює 12 см і цього може бути недостатньо для власників широкої долоні, які не зможуть з комфортом розташувати на конструкції всі пальці. Цьому також перешкоджає вугластий виступ у хвості руківʼя (у нижній частині), що також потрібно враховувати під час покупки моделі. А ось власник вузької або середньої долоні цієї особливості конструкції не відчує зовсім. Ширина руківʼя робить хват міцним, зручним, а у відкритому ножі плавець фліпера слугує захисною гардою, яка не дає долоні зіслизнути на лезо під час різання.

Окремо слід зазначити наявність у ножах двох дрібних деталей. По-перше, це склобій у руківʼї, в який інтегрована керамічна кулька. По-друге, туга кліпса. Вона дозволяє повністю сховати інструмент у кишені та практично намертво зафіксувати інструмент для безпечного носіння.

Наш вердикт

Новинки Ganzo стали логічним поповненням дизайнерської лінійки Adimanti, в якій до цього моменту був лише один титановий Neformat у повністю металевому відтінку. Вони здатні різати та проколювати практично все, що трапляється їм на шляху, хоча суцільнометалева конструкція вносить свої корективи в область використання.

Важливо розуміти, що це виключно EDC ножі, які не розраховані на екстремальні навантаження. Нехай титанове руківʼя і має імпровізовану гарду, вона не може забезпечити утримання без будь-якого ковзання руки (тут найкраще демонструють себе версії зі склотекстолітовою плашкою). А ось для виконання робіт малої та середньої складності, наприклад, перерізання шнура або розрізування картонного паковання, ці інструменти є дуже доречними.

Переваги нових ножів очевидні: це першокласні матеріали та ретельна збірка конструкцій, у яких відсутній навіть натяк на люфт клинків. Механіка відкриття гранично плавна, а леза демонструють якісне різання відразу після розпакування.

Щодо недоліків, то їх лише два:

  • не надто чіпкі насічки на обуху;
  • довжина руківʼя, що не підходить для власників широкої долоні.

Де купити новинки Ganzo?

Попри недавній запуск продажів, нові ножі Adimanti вже можна замовити в онлайн-магазині офіційного дистриб'ютора інструментів бренду - Ganzo Україна. На кожну модель діє довічна гарантія від виробника, що гарантує оригінальність ножів.

В асортименті також є базові версії моделі Neformat з кольоровими руківʼями зі склопластику G10.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: