UA | RU
Контактна інформація
Київ

Туристична сокира Ganzo GSA-01ye

Давно компанія Ganzo не представляла новинок крім як ножової тематики. Але ось, вельми несподівано, в її модельному ряді з'явився туристичний топірець Ganzo GSA-01ye !

Багато хто, напевно, знайомі з туристичними топірцями Gerber або Fiskars. Ці сокири представляють із себе сталеве топорище і пластикову рукоятку. Пластик забезпечує легкість і технологічність виробу. Ganzo GSA-01ye - відрізняється ще там що у нього є кресало і пила по дереву в комплекті. 

Сокира має транспортувальні піхви. У піхов є ручка для перенесення, кріплення для підвіски на пояс і кресало. Поясний підвіс простий, кріпиться на одному саморізі і може бути розгорнутий як зручно користувачеві, але мені здається кріплення найпростіше зняти і переносити сокиру в рюкзаку.

Про кресало нічого сказати не можу: поки не розводив за допомогою саме цього екземпляра вогонь. Висікати іскру, як я зрозумів, необхідно обухом пилки.

Сам сокира за габаритами ідентичний "класиці" сокир такого типу Fiskars X7. Правда, слід зазначити, що у Fiskars вже було неодноразове поліпшення і доопрацювання цієї моделі, в той час як у Ganzo - це перша спроба, але, забігаючи вперед, можу сказати, що вона цілком вдалася.

Сокира виконана в чорному кольорі. Піхви і рукоять пили - Жовті. Як на мене, то чорний колір - не найкращий вибір. Сокиру такого кольору набагато легше забути десь.

Рукоять сокири трохи тонше в охопленні ніж у Фіскарса, грибок в кінці рукояті трохи менше (правда у ранніх моделей Фіскарса вона була приблизно такого ж розміру). Є отвір для темляка. Довжина рукояті-близько 35 см.у рукояті ховається 30-сантиметрова пила по дереву. Фіксується в своєму гнізді вона стропою з кнопкою. У рукояті пилки є отвір для темляка. Сама пила виконує роль допоміжного інструменту. Можливо, вам знадобиться десь зробити акуратний зріз, який сокира не може забезпечити. При рубці, в рукояті пила не видає сторонніх звуків. На жаль, пила не має розлучення зубів: ширина пропилу буде такої ж ширини як полотно. Самі зуби-трикутної форми, без явно вираженого нахилу (все одно в який бік прикладати зусилля). На жаль, на моєму екземплярі пили є деякий шлюб - на частині зубів залишився сталевий задирок від заточування, в такому вигляді пила погано пиляє і забивається стружкою. Виправити проблему при наявності алмазного надфіля не проблема.

Голова сокири виконана з нержавіючої сталі 3cr1. Заточка сокири-хороша, правда зведення трохи не симетрично (деякі моделі ножів Ганзо також не позбавлені цього недоліку). Покриття леза не здирається при рубці (правда, наскільки воно довговічне, покаже час). За габаритами, голова трохи масивніше, ніж у Фіскарса Х7. Баланс сокири через таку голову трохи зміщений до голови, в чомусь це полегшує рубку.

Також у леза сокири немає напливу металу, який би захищав пластик рукояті, правда у Фіскарса його теж не було раніше, і якщо використовувати сокиру як колун, то можна пошкодити пластик.

За рахунок заточування сокири, він відмінно рубає як суху, так і мокру деревину. Правда, при рубці без робочих рукавичок, рукоять досить сильно віддає в долоню. Все ж Матеріал рукояті відрізняється від Fiskars і він гірше гасить вібрації.

Слід зазначити, що сокири з пластиковою рукояткою не призначені для забивання чого-небудь обухом сокири. Також, якщо сокира застряг в дереві, то його слід витягувати, розгойдуючи у напрямку різу! Не можна розгойдувати або не бажано розгойдувати в сторону (вліво-вправо). Про довговічність рукояті нічого сказати не можу: занадто мало часу пройшло з моменту виходу моделі. Але слід зазначити, що сокири з пластиковими рукоятями досить довговічні, головне - навчитися правильно рубати і не забувати про правила техніки безпеки.

В цілому, у Ganzo вийшов цікавий туристичний сокира, і він цілком заслуговує того, щоб бути одним з кандидатів на покупку. Будемо далі чекати новинок компанії. Можливо, колись вона нас зможе порадувати наборами кухонних ножів... 

Написати коментар
8 коментарі
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua12 вересня 2017 15:11
То что нужно для похода!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua21 вересня 2017 15:20
Здравствуйте, Илья. Вы абсолютно правы. Очень удобная и компактная вещь, а самое главное -полезная в походе!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua20 вересня 2017 14:52
Очень хороший топор-набор. Все необходимое для костра есть в комплекте!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua21 вересня 2017 15:21
Здравствуйте, Виталий. Вы верно подметили. С помощью данного набора можно без труда зажечь костер в походе!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua9 жовтня 2017 16:04
Один из лучших аналогов Фискарс, что я встречал еще и дешевле
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua11 жовтня 2017 11:36
Отличное качество, хорошие материалы. Заводская заточка режет бумагу. Я сделал хороший выбор!
Ganzo.ua
Ganzo.uafenix.ua16 жовтня 2017 14:46
Здравствуйте, Сергей. Спасибо Вам за отзыв. Рады что Вам понравилась покупка!
Игорь
Игорь25 квітня 2018 09:37
Качественные материалы, как для бюджетного топора
Оберіть мову сайту: