UA | RU
Контактна інформація
Київ

Все, що потрібно знати про газові балони Adimanti

Подорож - це не лише випробування сили духу та тіла туриста, а й перевірка його навичок у виживанні. Попри стереотипи, підготовка місця для відпочинку та встановлення намету - не єдині моменти, які можуть спричинити труднощі. Набагато частіше мандрівники без досвіду стикаються з серйознішою проблемою, що виникає, коли справа доходить до приготування їжі в польових умовах.

Ціна за незнання основних правил вибору аксесуарів для кулінарії на свіжому повітрі може бути надто високою. У кращому разі замість гарячої страви туристу доведеться обідати холодними бутербродами, у гіршому - він зовсім залишиться без їжі. Але якщо з підбором газового пальника все гранично просто, то під час вибору газового балона потрібно враховувати низку «підводних каменів», від яких залежить успіх приготування.

На що впливає склад газової суміші та яких запобіжних заходів потрібно дотримуватися, щоб уникнути неприємних ситуацій? У нашому огляді ми розглянемо всі особливості балонів Adimanti by Ganzo, які можна замовити в офіційного дистриб'ютора товарів бренду Ganzo Україна.

Декілька варіантів обʼєму для будь-якої потреби

Балони Adimanti випускаються в кількох варіантах, які відрізняються обʼємом:

Який з них краще вибрати - вирішує користувач на основі тривалості майбутнього походу. Якщо планується коротка подорож на вихідні, то маленького балона буде достатньо, щоб кілька разів приготувати їжу, а для тривалого походу доведеться купити газовий балон збільшеного обʼєму (і частіше не один).

Витрата палива залежить від інтенсивності полум'я горіння пальника, виставленого користувачем. Щоб заощадити паливо, їжа має готуватися швидко. Для цього не забувайте накривати казанок кришкою та використовувати вітрозахист, який дозволяє мінімізувати тепловтрати та допомагає прискорити підігрів їжі.

Легка вага, просте транспортування

Балони важать 230 г та 450 г відповідно. Мінімальна вага та компактний розмір роблять з них ідеальних супутників, зокрема під час тривалих піших подорожей, в яких акцент робиться не тільки на якості, а й на легкості спорядження.

Кожен туристичний газовий балон виготовлений з міцного металу, який є гарантом безпечної експлуатації. Все, що потрібно для транспортування, це помістити балон у туристичний рюкзак таким чином, щоб він не торкався іншого спорядження, здатного пробити оболонку виробу під час тертя.

Універсальний склад газової суміші

Тепер поговоримо про найцікавіше - склад паливної суміші.

Співвідношення компонентів істотно впливає на область застосування балонів, зокрема на сезонність використання. Варто звертати увагу на кількість бутану в суміші, що має високу температуру замерзання. Простіше кажучи, чим більше бутану міститься у суміші, тим вище її температура замерзання.

Газові балони для пальників, які випускає бренд Adimanti, заповнені сумішшю з наступним складом: бутан (39%), ізобутан (36%), пропан (25%). З урахуванням співвідношення цих компонентів, суміш є оптимальною для використання як в теплу, так і в холодну пору року (але не в екстремальні холоди).

На універсальність цієї суміші також вказують показники температури горіння кожного компонента. Для бутану вона становить 0°C, для ізобутану - -12°C, а для пропану вона знаходиться на позначці -40°C.

Сумісність з різними газовими пристроями

Купити балон газовий Adimanti можна як для використання разом зі звичайним туристичним пальником, так і для підключення до газових плит, портативних обігрівачів та інших пристроїв, що працюють на газовій суміші.

Еластичний шланг приєднується до клапана SBN-188 та щільно фіксується за допомогою різьбового з'єднання. Після використання достатньо закрити клапан захисною кришкою, що є в комплекті.

Правила експлуатації

При використанні балона, заповненого газовою сумішшю, необхідно дотримуватися ряду правил, щоб уникнути його займання.

  1. Не використовуйте балон із закінченим терміном придатності.
  2. Перед підʼєднанням до газового пристрою переконайтеся, що на корпусі балона відсутні вм'ятини та інші пошкодження.
  3. У холодну пору року краще попередньо нагріти балон із газовою сумішшю - це підвищить ефективність горіння та стійкість полум'я. Для цього на допомогу прийде спальник чи куртка. Помістіть балон всередину одного з цих аксесуарів за 10-20 хвилин перед запланованим приготуванням їжі, щоб дати газу нагрітися.
  4. Не допускайте перетискання та розтягування шланга, підʼєднаного до балона.
  5. Встановлюйте газовий пристрій на рівну поверхню та не залишайте його без нагляду під час роботи.
  6. Від'єднуйте балон від пальника відразу після використання та закривайте клапан кришкою.
  7. Зберігайте балон якомога далі від багаття, прямих сонячних променів та інших джерел тепла (все, що нагріває корпус, є ворогом для газового балона, оскільки призводить до його займання). Також запобігайте падінню газового балона для пальника та механічним впливам на оболонку.

Також важливо враховувати, що балони Adimanti не можна повторно перезаправляти.

Якщо під час використання балона у вас виникають питання або сумніви, завжди дотримуйтесь вказівок на етикетці.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: