UA | RU
Контактна інформація
Київ

Все про точилки Ganzo

Всі ножі тупляться. З часом, від активної експлуатації або при роботі з твердими матеріалами. При цьому, втрачають свою гостроту як бюджетні моделі, так і найдорожчі клинки. Правда "перші «тупляться набагато швидше, адже в більш дешевих ножах застосовуються так звані» м'які" марки стали. А ось моделі класом "вище" мають дійсно міцні і зносостійкі клинки, здатних зберігати прийнятний рівень гостроти навіть після тривалого використання. Однак, періодично точити потрібно і ті й інші ножі, незалежно від їх вартості і якості використовуваних матеріалів, але деякі трохи частіше, а інші — рідше. 

Для цих цілей, в теорії, може підійти практично будь-який точильний камінь або сторонній предмет. Однак, найкраще використовувати тільки ті пристосування, які дійсно призначені для заточування наявних у вас ножів. Це пов'язано з тим, що неправильно підібраний абразив може стати причиною того, що ви витратите на заточку леза багато часу, приклавши для цього багато зусиль або навпаки, ріжуча кромка буде просто фарбуватися замість того щоб нормально заточуватися.

Для подібної мети якнайкраще підійдуть Точила від компанії Ganzo. Чому саме від Ganzo? Тому що ця ж компанія займається випуском різноманітні EDC і туристичних ножів, мультитулів і похідних сокир. І саме її інженери, як ніхто інший, знайомі зі способами якісної заточування лез, що дозволяє їм створювати такі точильні пристосування, які дійсно дозволять комфортно працювати з різними ріжучими інструментами.

Різновиди точилок

В асортименті компанії Ganzo вже є багато різноманітних брусок. При тому, є як невеликі моделі, які легко поміщаються в кишені брюк або куртки, так і більші варіанти, призначені для роботи з ріжучими інструментами в умовах майстерні або будинку. За рахунок такого розмаїття, користувач може вибрати саме таку точилку, яка найкраще підійде під його сценарій експлуатації.

Варто відзначити, що крім розмірів кожна з точилок має ще ряд переваг, про які ми розповімо трохи нижче.

Портативні Точила

Якщо вам необхідна дійсно невелика точилка, що поміщається в кишені, то прекрасним вибором стануть такі моделі як Ganzo G505 і G506.

  • Ganzo G505 - це найкомпактніша точилка в асортименті даного виробника. Усередині пластикового корпусу "ховаються" кілька невеликих точильних каменів (керамічний і карбідний), які дозволяють досить швидко зробити клинок гострим докладаючи для цього мінімум зусиль, адже вам навіть не доведеться підбирати кут заточування. Зручні двосторонні ручки з фактурною поверхнею дозволять надійно утримувати модель G505 в руках в будь-яких умовах. А міцний корпус і чудову якість збірки не дадуть точилці зламатися при падінні з невеликої висоти.
  • Ganzo G506 - ця точилка має трохи більші розміри і вагу ніж модель G505, проте вона як і раніше з легкістю поміщається в кишені брюк. Конструктивно, ця точилка нагадує ножі типу "балісонг «(їх ще називають»метеликами"). Але замість клинка тут встановлено двостороннє точило з алмазним напиленням і різною зернистістю (з одного боку — 360 grit, з іншого — 600 grit). Головною перевагою цієї Точила є те, що користувач може сам вибрати кут заточування. Таким чином, на відміну від моделі G505 де кут заточування не можна змінити, з точилкою G506 ви зможете зробити клинок настільки гострим, наскільки це необхідно, хоч і доведеться витратити трохи більше часу.

Одним з найбільш явних переваг вищеописаних портативних точилок є яскравий дизайн, що дозволяє швидко знайти їх серед іншого спорядження і не втрачати з уваги при роботі. Також до переваг можна віднести зовсім невелику вагу, через якого ці Точила стають практично непомітними для користувача при тривалому носінні.

Точильні верстати

Точильні верстати у виконанні Ganzo - це чудове поєднання простоти в експлуатації і високотехнологічних рішень. А першокласна якість збірки, дозволяє надійно закріпити точильний верстат на робочій поверхні і з максимальним комфортом зробити заточку того чи іншого інструменту без всіляких люфтів і інших малоприємних нюансів.

На сьогоднішній день компанією Ganzo були представлені 4 моделі точильних верстатів. Кожен з них має певні переваги, однак, одна з переваг для всіх моделей загальна — це модульність. Тобто, при необхідності ви швидко зможете їх розібрати і зібрати, а також змінити будь-яке комплектуюче, наприклад, зношений точильний камінь.

  • Ganzo Touch Pro - корпус з ударостійкого пластику в поєднанні з металевими напрямними дозволяють цій точилці витримувати зусилля при заточуванні інструментів. До робочої поверхні цей точильний верстат кріпиться за допомогою пари присосок і під кутом фіксується висувними «ніжками».
  • Ganzo Touch Pro Ultra - ця модель, за великим рахунком можна вважати поліпшенням точильного верстата. Вона також має міцний пластиковий корпус і металеві напрямні, однак, для кріплення на робочу поверхню використовується одна велика вакуумна присоска, а сама «ніжка» стала більш масивною за рахунок чого вдалося домогтися кращої стійкості. Ще однією перевагою цієї моделі є можливість установки меншого кута заточування в порівнянні з попередньою моделлю, завдяки чому можна домогтися бездоганної гостроти ножа або іншого інструменту.
  • Сталь Ganzo Pro Steel - дану точилку можна вважати як подальшим розвитком моделей Ganzo Touch Pro і Ganzo Touch Pro Ultra, так і» самостійним " точильним верстатом. Головною рисою цієї Точила є повністю металевий корпус і напрямні, завдяки чому даний точильний верстат здатний витримати досить серйозні навантаження і дозволяє краще зафіксувати оброблюване лезо. Представлена модель важить на порядок більше попередніх варіантів і тому менш зручна в транспортуванні. З іншого боку, за рахунок її маси забезпечується непогана стійкість.
  • Ganzo G501 - порівняно невеликий точильний верстат, що володіє граничною простою конструкцією. Дозволяє вручну регулювати кут заточування і в цілому, підійде як для новачків, так і для»професіоналів". Єдиним недоліком цієї Точила є трохи нестандартний спосіб установки на робочу поверхню, який передбачає застосування гвинтів або болтів.

Подібні Точильні верстати навряд чи підійдуть для повсякденного використання, адже незважаючи на їх просту конструкцію, для їх складання, налаштування і розбирання необхідно витратити від 5 до 20 хвилин. Однак, для випадків коли у вас накопичилося кілька затупилися ріжучих інструментів і є достатньо часу для того щоб обробити їх, то такі Точильні верстати стануть просто незамінним.

Комплектація

Портативні Точила Ganzo надаються в невеликому блістері /коробці і не комплектуються аксесуарами. А ось Точильні верстати акуратно складені в пластиковий кейс (деякі моделі також комплектуються чохлом з щільного нейлону) де крім самого верстата ви зможете знайти кілька змінних каменів з різною зернистістю, спеціальний маркер для позначки ріжучої кромки і невелику серветку з мікрофібри.

У комплекті з моделями Ganzo Touch Pro, Ganzo Touch Pro Ultra і Ganzo Touch Pro Steel надаються точильні камені (4 шт.) з зернистістю 120, 320, 600 і 1500 grit відповідно.

Модель Ganzo G501 укомплектована точильними каменями (4 шт.) з зернистістю 360, 480, 600 і 800 grit.

Змінні комплектуючі

За рахунок модульної конструкції, ви завжди можете змінити точильний камінь або інше комплектувальний. До слова, камені Ganzo за габаритами і способом кріплення до точильного верстата можна порівняти з варіантами від інших виробників. Таким чином, ви можете застосовувати точильні камені виробництва Ganzo в інших точильних системах або встановлювати в точила Ganzo абразиви від інших виробників.

Варто відзначити, що в асортименті цього виробника присутні як «звичайні» точильні камені, так і алмазні, притому з різною зернистістю. Це дозволить вам не тільки якісно заточити ніж, а й зробити його фінішну шліфовку для того щоб ріжуча кромка була не просто гостра, а в буквальному сенсі слова відбивала сонячні промені.

Практично кожен з вищеописаних точильних верстатів Ganzo штатно комплектується спеціальними магнітами, що дозволяють більш надійно зафіксувати лезо і не дають йому зрушити при обробці. При необхідності, наприклад, якщо оригінальні магніти були загублені, їх можна замінити іншими, що володіють такими-ж габаритами і складом.

Підсумок

Легкі, міцні, прості в експлуатації, невибагливі в обслуговуванні і підходять для роботи з найрізноманітнішими ріжучими інструментами. Саме завдяки цим якостям Точила від бренду Ganzo можна назвати дійсно хорошим вибором як для новачка, так і для»профі". А якщо враховувати їх порівняно невисоку вартість, то стає ясно, що Точила компанії Ganzo, по суті, мають ідеальне співвідношення ціни до якості.

Варто відзначити, що чудова якість виконання характерно як для великогабаритних точильних верстатів Ganzo, так і для більш компактних точилок, які можна носити з собою хоч кожен день. Таким чином, ви можете бути впевнені в тому, що яку б точилку Ganzo ви не вибрали, вона гарантовано виконає покладені на неї завдання і не підведе вас в будь-яких умовах.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: