UA | RU
Контактна інформація
Київ

Нове точило Ganzo ProSharp — просте рішення для заточування інструментів

Зазвичай точила не входять у ТОП списку необхідних інструментів, проте вони є незамінною річчю, якщо не хочеться отримати пюре замість порізаних на скибочки овочів та фруктів або поранити долоню під час заточування дерев'яних кілочків на природі.

Існує безліч типів точил — від кишенькових моделей до інноваційних електроточил, але жодне з них не може зрівнятися в ефективності з ручними точилами для ножів, які забезпечують поетапну та дбайливу обробку зі збереженням характеристик міцності інструментів.

В асортименті Ganzo є чотири види точильних систем для домашнього догляду за улюбленими ножами. Але що робити, коли потрібно заточити клинок на дачі або в польових умовах? Для таких випадків бренд випустив Ganzo ProSharp — ручне точило з кількома абразивними поверхнями та низкою додаткових модифікацій, які дозволяють обробляти не лише ножі, а й ножиці.

У нашому огляді ми розповімо про всі нюанси новинки Ganzo, яка має всі шанси стати бестселером бренду серед точильних пристроїв.

Вивчаємо особливості точила Ganzo ProSharp

Точило Ganzo ProSharp поєднує в собі ефективність заточування на абразивних брусках і швидкість догляду за допомогою настільної системи. Незалежно від того, бажаєте ви контролювати весь процес заточування від «А» до «Я» або робите вибір на користь швидкої обробки лез, це ручне точило для ножів дозволяє робити і те, і інше завдяки низці інтегрованих точильних елементів.

  • Дві точильні панелі середньої та дрібної зернистості. Якщо ви маєте достатньо навичок у догляді за ножами, вбудовані панелі стануть справжньою знахідкою. За їх допомогою можна заточувати сильно затуплені леза під будь-яким кутом, знімаючи мінімальну кількість сталі та продовжуючи таким чином термін служби інструментів. Панелі розташовані з протилежних боків конструкції: з одного боку знаходиться пластина зернистістю 400 гріт, а з іншого — 800 гріт.
  • Два пази для одночасного заточування леза з двох боків. Матеріал точила у кожному пазі різний: карбід з лівого боку, кераміка з правого. Карбід підходить для грубого заточування з формуванням крайки, у той час як кераміка забезпечує основний етап обробки з м'яким доведенням. У пазах вже виставлено універсальний кут, що дає змогу вдвічі скоротити час роботи з інструментом.
  • Вбудоване точило для ножиць. Заточення затуплених ножиць більше не проблема — цей пристрій вбудовано в руківʼя точила та повертає ножицям гостроту за кілька проведень. Щоб скористатися цим точилом, достатньо трохи відкрити ножиці та вставити кожну половину у відведені отвори, витримуючи кут, що виставлено в пазах.

Важливо, що для використання Ganzo ProSharp не потрібно попередньо змочувати клинок і застосовувати спеціалізовані масла, а наявність пазів з виставленим кутом дозволяє зручно заточувати леза навіть тому користувачу, який не володіє досконалими знаннями в особливостях процесу обробки інструментів.

Окремо хочеться відзначити дизайн конструкції. Вона цілком виготовлена з поліпропілену — безпечного пластику, який витримує вплив температури близько +100°С і протистоїть появі тріщин у разі падіння. Корпус має гладку поверхню, яку достатньо протерти сухим або вологим рушником, щоб прибрати залишки металевої стружки після заточування інструментів.

Розмір конструкції в довжину становить 29 см, а ширина верхньої частини дорівнює 5.7 см. Таке компактне точило без проблем поміщається в кухонному ящику або туристичному рюкзаку, якщо потрібно взяти точильний інструмент на дачу або на пікнік. Вага теж радує: з урахуванням функціональності моделі, вона важить 207 грамів, тому не викликає дискомфорту в руці під час тривалої експлуатації. У хвості руківʼя є великий отвір трикутної форми, який можна адаптувати, наприклад, для підвішування аксесуара на гачок.

Для багатьох користувачів важливим питанням є ціна, і тут новинці теж є що протиставити іншим точилам. Модель з парою абразивних пластин, двома пазами для швидкого заточування та пристосуванням для догляду за ножицями зараз обійдеться до 500 грн, що у 2-2.5 рази нижче в порівнянні з настільними системами бренду. При цьому нове точило механічне значно портативніше і простіше в експлуатації, ніж повноформатні аналоги.

Буде справедливим відзначити, що Ganzo ProSharp має свої недоліки:

  1. Точило підходить для обробки лез тільки з прямим заточуванням. Тому якщо у вашому арсеналі є серейтори, краще не економити та придбати профільний верстат Ganzo Touch Pro або Ganzo Touch Pro Steel, де передбачена така опція.
  2. Відсутність точильної поверхні наддрібної зернистості для фінішної обробки під довільним кутом. Цей нюанс не відчує на собі більшість користувачів, тому що для цього є паз з керамікою з виставленим кутом. Але тим, хто бажає обслуговувати свої інструменти, дотримуючись усіх етапів догляду з самостійним витримуванням необхідного кута, доведеться додатково використовувати окремий абразив із розміром зерна від 1500 грит і вище.

Наш вердикт

Новинка Ganzo ProSharp обходить в ефективності багато механічних точил для ножів цього цінового сегмента завдяки наявності безлічі точильних елементів. З її допомогою можна самостійно заточувати інструменти різного типу та розміру клинка — від кишенькових ножів EDC до масивного кухонного інвентарю.

Переваги
  • 4 точильні пристрої для заточування ножів різного ступеня затупленості;
  • наявність окремого точила для ножиць;
  • гладкий, ударостійкий корпус із поліпропілену, що легко очищається;
  • компактний корпус вагою всього 207 грамів;
  • доступна ціна.
Недоліки
  • підходить для заточування ножів тільки з прямою крайкою;
  • немає окремої пластини наддрібної зернистості для фінішного полірування клинка під будь-яким кутом (для цих цілей призначений паз з керамічним точилом із вже виставленим кутом).

Ґрунтуючись на нашому досвіді, достатньо використовувати таке точило раз на місяць, щоб уникнути надмірного затуплення ножа та продовжити його термін служби. Якщо хочеться регулярно підтримувати гостроту улюбленого ножа, можна уникнути поетапного заточування на грубозернистих абразивах і 1 раз на 1-2 тижні робити доведення леза на пазі з керамічним точилом. Таким чином клинок завжди буде залишатися гострим, приносячи тільки задоволення від експлуатації.

Купити точило ProSharp від Ganzo можна в онлайн-магазині Ganzo Україна — офіційного дистриб'ютора інструментів бренду. Модель поставляється у фірмовому пакованні разом з офіційною гарантією, яка діє протягом 1 року з моменту придбання моделі.

Товари новини

Оберіть мову сайту: