UA | RU
Контактна інформація
Київ

Огляд новинки від Ganzo – G806 із фіксованим клинком

До недавнього часу універсальний ніж для виживання був представлений трьома моделями з 8-ї серії, яких відрізняє масивний клинок, широка рукоять і функціональні піхви. Новий Ganzo G806 має ряд відмінностей та виконаний з огляду на шведські традиції, які високо цінуються у ножовому світі за якість виконання та практичність.

Що може запропонувати новинка з фіксованим клинком – розберемося у нашому огляді.

Особливості

  1. Ніж Ganzo G806 – основні характеристики
  2. Особливості конструкції
    1. Клинок
    2. Рукоять
    3. Піхви
  3. Де купити ніж Ganzo G806?

Знижка 5% за промокодом:
G806

копіювати

Купон скопійований

Ніж Ganzo G806 – основні характеристики

Новинка поставляється у простій картонній упаковці та доступна у чотирьох кольорових варіантах:

Модель відноситься до бюджетного класу інструментів, тому приємно порадує своєю ціною, яка не перевищує 20$.

Матеріал клинка

8CR14

Матеріал рукояті

ПП, ТПР

Тип заточування

прямий

Загальна довжина

216 мм

Форма клинка

Drop Point

Довжина рукояті

118 мм

Довжина клинка

98 мм

Вага

88.5 г

Товщина обуха

2.3 мм

Матеріал піхв

пластик

G806 позиціонується як утилітарний ніж для виконання широкого спектру завдань, тому його можливості не обмежуються тільки експлуатацією в умовах виживання.

  • Для дому. Не можна передбачити, яка проблема може виникнути у побуті. Гостре лезо новинки у ящику стола – гарант готовності до будь-якої ситуації, коли потрібно перерізати пластикову трубу, підчепити дрібні предмети або просто нарізати продукти харчування.
  • Для гаража. Відрізати кабель або мотузку, нарізати гуму – клинок ефективно справляється з різом матеріалів різної щільності завдяки загартованості близько 56 HRC.
  • Для професійних потреб. Ніж простий і безпечний у використанні, а шорстка поверхня рукояті полегшує утримання долонею у щільній рукавичці. У комплект із ножем включені міцні піхви, тому модель можна носити у ящику з іншими інструментами, не переживаючи за цілісність ріжучої кромки та загальний вигляд.
  • Для полювання та риболовлі. Новинка цілком здатна послужити заміною мисливському ножу. Для цього вона має міцну, нескладану конструкцію, ергономічну рукоять, а головне – твердий і гострий клинок, яким можна не тільки перерізати волосінь, але й обробити рибу або дичину.
  • Для подорожей. Як ніж для походу та туризму, G806 здатний різати, пиляти, проколювати та заточувати, тому ефективний при розчищенні місця для табору та розведення багаття, приготуванні їжі, заточенні дерев'яних колів для встановлення намету.

Особливості конструкції

Незалежно від колірного варіанта всі моделі мають ідентичні характеристики та лаконічний дизайн, який перегукується з популярними шведськими ножами. Однак дізнатися руку Ganzo все ж таки можна за формою клинка Drop Point із тонким зведенням до 0.4 мм, що робить інструменти бренду надефективними всупереч невисокому ціннику.

Клинок

Основу складає клинок із прямим заточуванням зі сталі 8Cr14 – бюджетної марки нержавіючого типу. Матеріал близький за властивостями до 8Cr13, але завдяки більшому вмісту хрому відрізняється поліпшеною опірністю до корозійних процесів. Однак сталь все ж таки не є нержавіючої на 100%, тому настійно рекомендується витирати клинок насухо після кожного використання і стежити за тим, щоб він зберігався в сухому місці.

Склад 8Cr14

C

Cr

Mn

Mo

P

Si

V

0.80%

13%

0.40%

0.15%

0.02%

0.50%

0.10%

Ніж для виживання загартуванням 56 HRC витримує «золоту середину» між твердістю та пластичністю. Твердість більшості якісних інструментів становить у межах 54-58 HRC, і G806 входить до їх числа, однаково якісно справляючись як із розрізанням картону, так і роботою з твердішими матеріалами, включаючи деревину.

Тонкий обух 2.3 мм позитивно сприяє на якість різання. Для порівняння: у Ganzo G8012 його ширина досягає 5 мм – надійний варіант для роботи з особливо твердими матеріалами, але незручний для завдань, що потребують акуратного різання. На цьому фоні новинка вирізняється тонким та точним зрізом, який розширює її функціонал.

Рукоятка

Як основний матеріал у рукояті використовується термопластик із посиленням у вигляді скловолокна. Це поєднання створює міцний матеріал, який не боїться ударів, механічного та ультрафіолетового впливу, різких перепадів температур. Зовнішня сторона доповнена тонким шаром гуми з текстурованою поверхнею для комфортного хвату.

Рукоятка не має жодного гострого кута, тому комфортно відчувається в руці, у тому числі при ударних навантаженнях на клинок. Однією з головних її переваг є довжина 11.8 см, яка передбачає вільне розміщення всіх пальців та повний контроль інструменту як у рукавичках, так і вологою долонею. У хвості є широкий отвір під темляк, який може бути прикрасою і додатковою підстраховкою від випадання виробу з рук. Враховуючи темну поверхню рукоятки, рекомендується використовувати темляк яскравого відтінку, щоб швидко знайти інструмент у разі падіння на землю або густу траву.

Піхви

Найкращі ножі для виживання із фіксованими клинками обов'язково йдуть у комплекті з піхвами, і Ganzo G806 – не виняток. У його випадку це цілісні піхви з термопластика в колір елементів на рукояті з тугою прищіпкою для фіксації на поясі або сумці. Вага піхв складає близько 26 г.

Дрібною, але приємною деталлю є можливість фіксації ножа в піхвах у будь-якому положенні, тому модель зручна не тільки для правшів, але і шульг. Про фіксацію говорить глухе клацання, після чого інструмент можна спокійно носити на поясі, не переживаючи, що ніж випаде при нахилах та під час активного руху.

На дні піхв присутній один отвір для зливу залишків води і вільної вентиляції, що запобігає іржавінню металу через вплив вологи. Однак краще не зловживати цим фактором і своєчасно прибирати краплі води з клинка, щоб метал не втратив блиск і не вкрився темними плямами.

Знижка 5% за промокодом:
G806

копіювати

Купон скопійований

Де купити ніж Ganzo G806?

Кращі туристичні ножі з фіксованим клинком представлені в асортименті Ganzo Україна – дистриб'ютора продукції від провідного виробника інструментів та інших аксесуарів для використання в тактичних, туристичних та повсякденних цілях.

Сподобався новий Ganzo G806? Замовити його вже можна у нашому онлайн-магазині з офіційною гарантією, що становить 1 рік з моменту покупки.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: