UA | RU
Контактна інформація
Київ

Універсальні точильні системи Ganzo для ножів

Одне з головних вимог до ножа незалежно від його призначення — бути гострим. Тому при покупці леза необхідно заздалегідь думати, як його заточувати, щоб постійно підтримувати в робочому стані. Багато хто воліє віддавати ножі в майстерню, оскільки не володіють достатньою майстерністю в заточуванні ножів. Однак якщо у вас є бажання освоїти цей нехитрий навик, то точильний верстат Ганзо стане хорошим помічником у цій справі.

Точильні верстати Ganzo добре відомі аудиторії, як досить бюджетні і одночасно якісні аксесуари. Виробник не приховує, що при створенні інструментів надихається моделями інших брендів. Однак цей факт навіть йде в плюс-мало хто хоче і може собі дозволити купити точилку за 250 доларів або навіть вище, в той час як точилка для ножів Ганзо має вартість в рази менше і при цьому практично ідентичну якість.

Який точильний верстат Ganzo купити?

Виділивши всього 800-1200 гривень, можна купити професійний пристрій для заточування ножів та інших інструментів для дому від Ganzo. Головна перевага всіх точильних систем Ganzo - їх універсальність. Вони підходять для заточування не тільки туристичних ножів Ганзо, але і для інструментів інших виробників. При цьому за невисоку вартість покупець отримує повністю професійну комплектацію, яка включає саму систему і точильні камені різної зернистості для різних етапів заточування і відновлення пошкоджених лез.

Кожен точильний верстат Ganzo підходить як початківцю, так і досвідченому колекціонеру ножів, але має свої особливості. Ми розглянемо найпопулярніші з систем Ганзо.

Точильний верстат Ganzo Touch Pro

Найдоступніша точилка Ganzo Touch Pro за ціною з функціоналом на рівні дорогих моделей від інших брендів. Точилка йде з набором з чотирьох точильних каменів різної грітності для кращої заточування. Інструмент виділяється ультралегким, портативним корпусом з ABS-пластика з простим кріпленням до поверхні: для цього достатньо зафіксувати точилку за допомогою присосок і висунути дві ніжки. У користувача є можливість змінювати кут заточування для кращої роботи з інструментом.

Точильний верстат підходить починаючому майстру, оскільки він має просту конструкцію, низьку ціну і хороший набір каменів. Інструмент годиться для заточування будь-якого типу ножів з різною шириною леза і простий у догляді-потрібно хіба що змочити точильні камені водою після використання і скласти їх разом з корпусом точильної системи в спеціальний чохол.

Особливість:
  • верстат як для новачків, так і досвідчених майстрів;
  • компактна конструкція;
  • наявність чотирьох точильних каменів різної зернистості від 120 до 1500 грит;
  • фіксація на поверхні за допомогою присосок і висувних ніжок;
  • корпус з міцного ABS-пластика;
  • низька ціна.

Точильний верстат Ganzo Touch Pro Ultra

Брусок >Ganzo Touch Pro Ultra - покращена версія Ganzo Touch Pro. Зміни торкнулися не тільки зовнішнього вигляду, але і зручності експлуатації. Система отримала ще більш стійку конструкцію: якщо пластикові ніжки у Ganzo Touch Pro можуть рухатися під час активного використання Точила, то у моделі Ultra є одна опорна ніжка з великою вакуумною присоскою, яка дає міцне зчеплення з будь-якою поверхнею.

Система має вдосконалену опцію регулювання кута заточування: у порівнянні з попередньою моделлю користувач може встановлювати менший кут для досягнення кращої гостроти лез. Точилка йде в комплекті з ідентичними з моделлю-попередником чотирма точильними каменями. Як і інші Точильні верстати бренду, точилка Ганзо тач про ультра може використовуватися для заточування ножів різних виробників і підійде не тільки новачкам, але і досвідченим майстрам.

Особливість:
  • професійний точильний верстат;
  • у наборі чотири точильних каменю з різною зернистістю;
  • вдосконалене кріплення до поверхні за допомогою міцної опорної ніжки з вакуумною присоскою;
  • корпус з ABS-пластика і нержавіючої сталі.

Точильний верстат Ganzo Touch Pro Steel

На відміну від багатьох точилок на ринку точильний верстат Сталь Ganzo Touch Pro Steel має повністю металевий корпус. У цього є як свої переваги, так і недоліки. Якщо говорити про мінуси, то метал значно додає вагу всієї конструкції, роблячи її менш зручною для транспортування. Однак це одночасно покращує стійкість точильної системи, оскільки в конструкції не передбачені додаткові присоски, і за фіксацію відповідають кілька болтів. Також метал робить верстат більш зносостійким і значно підвищує його термін служби.

Крім матеріалу виробник поліпшив механізм кріплення точильного каменю. Для установки каменю досить просто відтягнути фіксуючу пружину, що займає пару секунд. Разом з системою в комплект входять стандартні чотири камені, що дозволяє заточувати будь-які інструменти.

Особливість:
  • повністю металевий корпус;
  • чотири точильних каменю в комплекті;
  • покращена фіксація ножа і будь-якого іншого інструменту;
  • здатність витримувати великі навантаження;
  • має більшу вагу в порівнянні з попередніми моделями.

Камені для точилок Ganzo

Завдяки розбірним конструкціям, Точильні верстати Ганзо дозволяють міняти камені на інші з різною зернистістю. При цьому камені для точилок Ganzo підходять не тільки до рідних систем, але і до верстатів інших виробників. На вибір є камені з декількох матеріалів, які мають свої особливості:

  • синтетичні Точила-стандартні камені, які підходять для простого заточування інструментів і відрізняються легкою вагою і невеликою вартістю;
  • алмазні Точила - камені для грубої обробки, який призначений для роботи з інструментами з твердої сталі.

Вибирати камінь варто виходячи з призначення аксесуара-від цього, в першу чергу, буде залежати зернистість Точила. Для простої заточування вистачить каменю зернистістю 600-800 одиниць. Для фінальної полірування - 1500-2000 одиниць. А для професійного заточування не обійтися без каменів зернистістю від 2000 одиниць і більше.

Підбити підсумок

Точильна система Ganzo - це універсальний інструмент для заточування будь-якого типу ножа, який однаково добре підходить для новачка, який тільки починає освоювати це ремесло, і досвідченого майстра. Комплекти точильних систем включають стандартний набір каменів для точилок, але мають суттєві відмінності в комплектації.

Перед покупкою варто визначитися, для чого вам потрібен інструмент: якщо потрібно швидко заточити простий ніж, то можна цілком обійтися звичайною точилкою. В іншому випадку не обійтися без великогабаритної точильної системи Ganzo, яка призначена для серйозної роботи з інструментом і гарантовано впорається із завданням практично будь-якої складності.

Написати коментар
Оберіть мову сайту: