UA | RU
Контактна інформація
Київ

Японський кинджал самурая Ganzo G626

Ніж танто, який вперше з'явився в Японії в кінці VIII століття, вважається одним з найдавніших клинків, що дійшли до наших днів практично в незмінному вигляді. По суті це та ж Японська катана, але меншого розміру, яка використовувалася переважно самураями в якості допоміжного кинджала до основної зброї.

Танто є національним надбанням Японії і швидко перекочував в культури інших країн, де характерну форму клинка стали використовувати в створенні як рідкісних колекційних інструментів, так і складних ножів для повсякденного використання. Такої популярності є просте пояснення: форма танто відмінно поєднується з сучасними технологіями, роблячи область застосування інструменту безмежною. Геометрія танто спрощує роботу з продуктами харчування, папером, пластиком, мотузками, лінолеумом та іншим, де при використанні класичного клинка потрібно застосовувати набагато більше зусиль.

Ножі з клинком у формі танто є у багатьох великих виробників інструментів в силу їх практичності. Подібна модель є і в асортименті Ganzo - ніж Ganzo G626. Що виріб може запропонувати користувачеві-детально в нашому огляді.

Особливості Ganzo G626

Дана модель відноситься до бюджетних EDC-ножів складного типу і випускається в чотирьох колірних варіантах:

В першу чергу фліппер призначений для носіння в міських умовах. Він має максимально просту конструкцію і компактні розміри для носіння в кишені. Але при необхідності ніж можна використовувати у вирішенні нескладних завдань в похідних умовах: для цього він володіє достатньою твердістю і зручною довжиною клинка, що становить 9.6 сантиметрів.

Матеріал клинка нержавіюча сталь 440A
Твердість 54-57 HRC
Тип заточування прямий
Форма клинка танто
Товщина клинка 2.7 мм
Матеріал рукояті ABS-пластик
Довжина у відкритому положенні 216 мм
Довжина клинка 96 мм
Вага 127 г

Клинок

У ножі використовується сталь 440С-популярний сплав з підвищеним вмістом хрому. Сталь загартована до твердості в межах 54-57 HRC, яка оптимальна для виконання завдань легкого та середнього ступеня складності.

Склад сталі 440C
C Cr Міна. Mo P S Так
0.65-0.75% 16-18% 1% 0.75% 0.04% 0.03% 1%


Однак при регулярній експлуатації інструменту потрібно стежити за декількома аспектами:

  • Гострота ріжучої кромки. Затуплений клинок небезпечніше гострої бритви, оскільки він може зісковзнути під час роботи і поранити руку. Сталь 440С володіє високою ефективністю, Але не може похвалитися тривалим утриманням заточування. Тому Ніж Ganzo G626 вимагає регулярного доведення леза раз в один-два тижні.
  • Інтенсивність навантаження. При надмірному тиску на клинок на ріжучої кромці можуть з'явитися дрібні відколи, які знизять ефективність інструменту в майбутньому. Тому варто стежити за навантаженнями, що надаються на ніж, і не використовувати його не за призначенням.

Запірний механізм Liner Lock-стандартне рішення в складнях подібного типу. Це простий замок, який фіксує клинок у відкритому і закритому положенні, і має тривалий термін служби. Досить стежити, щоб в механізмі не залишалося бруду, дерев'яної стружки та інших забруднень після використання, щоб відкриття інструмент залишалося таким же плавним, як після покупки.

Рукоятка

Незважаючи на дешевизну і простоту конструкції, ніж Ganzo G626 має досить зручну рукоять. На ній відсутні звичні для туристичних складень протиковзкі накладки і виїмки під пальці — все витримано в японському стилі, що надає моделі особливого шарму.

Матеріал рукояті-ABS-пластик, який перевершує звичайний пластик по ряду параметрів:

  • підвищена міцність, яка оберігає виріб від появи тріщин при падінні і ударі;
  • стійкість до впливу ультрафіолетових променів, кислот та інших агресивних середовищ;
  • тривале збереження кольору і форми незалежно від температури.

Однак під час використання виробу у вологу погоду або утримання мокрою долонею потрібно бути гранично обережним: в силу того, що на рукояті відсутні прогумовані накладки, вона може вислизати при надмірному тиску на інструмент.

Габарит

Складаний ніж Ganzo G626 має стандартні розміри для EDC-інструменту. У відкритому положенні його розміри становлять 21.6 сантиметра. При цьому в складеному вигляді його довжина досягає трохи більше 10 сантиметрів, і він легко поміщається на долоні. Вага моделі адаптований для носіння в кишені, для чого також передбачена металева кліпса. Вона фіксується на рукояті за допомогою двох гвинтів і має незвичайне розташування: в той час як у класичних складних ножів кліпса розташована в хвості рукояті, у моделі Ganzo G 626 вона знаходиться біля осьового гвинта.

Підбити підсумок

Ніж Ganzo G 626-бюджетний представник складних інструментів Ganzo з рідкісною формою клинка у вигляді японського кинджала. Інструмент має простий і одночасно яскравий дизайн, який робить виріб універсальним у використанні. Він зручний для правшів і лівшів, включає перевірені часом матеріали і миттєво приводиться в дію одним помахом руки.

Виробник позиціонує модель як EDC-ніж, проте вона також підходить в якості допоміжного інструменту до основного туристичного клинку, щоб виконувати базову роботу, де потрібно легкий і якісний Різ. Головна перевага моделі-низька вартість. Такий складаний ніж Ganzo не страшно пустити в хід, а стильний зовнішній вигляд надає виробу ефектності. По суті це не просто інструмент, а модний аксесуар, який здатний доповнити образ і здивувати оточуючих своєю яскравістю.

Гідність:
  • проста конструкція, що не вимагає догляду;
  • чотири колірних варіанти з яскравим дизайном;
  • клинок з нержавіючої сталі;
  • оригінальна форма клинка, що підвищує ефективність інструменту;
  • надійний замок, що фіксує клинок у відкритому і закритому положенні;
  • ударостійка рукоять з ABS-пластика;
  • компактні розміри і легка вага;
  • знімна металева кліпса у осьового гвинта;
  • доступна ціна.
Недостатки:
  • клинок вимагає частого заточування;
  • ніж не призначений для високих навантажень.

Купити ніж Ganzo G626 можна в нашому онлайн-магазині. У нас ви знайдете всі існуючі варіанти кольорів моделі, а також інші актуальні вироби бренду з офіційною гарантією від виробника.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: