UA | RU
Контактна інформація
Київ

Adimanti – новинки 2022 року серед туристичних інструментів

У багатьох любителів ножів торгова марка Ganzo асоціюється з кишеньковими інструментами EDC-формату та функціональними мультитулами, але у своєму каталозі бренд має й іншу продукцію для активного відпочинку (і не лише). Йдеться про лопати та сокири – предмети «must have» для мандрівника, автомобіліста та любителя насолодитися смачним обідом, приготовленим на багатті. коли користувач може розраховувати лише на себе і підручні інструменти.

2022 став плідним для компанії – до масового виробництва надійшла низка новинок серед ножів, включаючи перший в асортименті ніж-метелика, і три моделі інтегрованих систем для систем приготування їжі Adimanti. Оновлення не обійшло стороною і лінійки портативних лопат та сокир, про які ми поговоримо у нашому матеріалі.

Зміст

  1. Навіщо потрібна складана лопата і сокира Adimanti?
  2. Тактична багатофункціональна лопата Adimanti
    1. HK001
    2. HK002
  3. Багатофункціональні сокири Adimanti
    1. AXE-003
  4. Де придбати інструменти Adimanti?

Навіщо потрібна складана лопата і сокира Adimanti?

Набір інструментів – практичний помічник у побуті, на дачі, в гаражі, проте через велику кількість предметів він має відчутну вагу, через що набір незручно брати із собою на відпочинок. Це особливо проблематично, якщо заплановано піший туризм, у якому вага спорядження розраховується до грама. Альтернативний варіант масивному набору – складні лопати та сокири торгової марки Adimanti, які, крім основного інструменту, включають безліч дрібних доповнень для виконання завдань різного типу.

Головною особливістю туристичних інструментів бренду є портативність - вона забезпечується за рахунок складної конструкції. Всі новинки, а це одна багатофункціональна сокира і дві лопати HK001 і HK002, мають живці, що складаються з 2-4 труб-подовжувачів. Вони з'єднуються за допомогою різьблення, утворюючи живець комфортної довжини для безпечної експлуатації. Після використання черешок розкладається і складові кладуться разом для перенесення та зберігання.

Завдяки легкій вазі та компактності похідні лопати та сокири просто не тільки перевозити в автомобілі, а й переносити у рюкзаку. Вони займають мінімум місця і розраховані на навантаження різної інтенсивності: полотна лопат здатні копати як пухкий грунт, так і землю, що пересохла, а сокира без проблем рубає гілки невеликого діаметру, щоб згодом заточити їх під коли або застосовувати для розпалювання багаття.

Крім основних предметів виробу включають низку дрібних доповнень: в одних це ніж і кресало, в інших – склобій, стропоріз, викрутка та інші елементи, які розширюють можливості інструменту. Одна така модель здатна рубати, копати, колоти, різати і т.д, виконуючи функції повноцінного набору інструментів з тією різницею, що вироби від Adimanti мають мінімальну вагу, не обтяжуючи основне екіпірування.

Специфіку конструкцій новинок від провідного виробника похідних інструментів розберемо далі.

Тактична багатофункціональна лопата Adimanti

Лопата є обов'язковою складовою у спорядженні для походу або відпочинку вихідного дня. Вдалині від цивілізації користувач зустрічається з низкою завдань, які неможливо вирішити без допоміжного інструменту. Розчистити територію для встановлення намету, викопати яму для безпечного розведення багаття, зібрати гілки та інше – все це здатне зробити компактна лопата.

Важливо розуміти, що туристичний інструмент – це саперна лопата. Багатофункціональна доладна модель Adimanti оснащена полотном з робочою частиною шириною близько 16 сантиметрів, тоді як аналог саперного типу має ширину в межах від 12 до 14 сантиметрів, тому туристичним виробом простіше і швидше копати.

Крім основного полотна лопати оснащені шістьма різними доповненнями, тип яких відрізняється залежно від моделі. Набір також включає чохол-сумку, яка надівається поверх полотна та закриває загострені краї для зручного транспортування.

Новинки 2022 року, лопати HK001 та HK002, мають практично ідентичний дизайн, але різниця полягає у дрібницях. Для виявлення необхідно детально вивчити характеристики.

Adimanti HK001

Матеріал полотна – сталь Гадфільда. Сплав широко використовується в танкобудуванні, але якість та високий вміст марганцю, що наділяє метал пластичністю та стійкістю до деформування, знайшли застосування і у сфері виробництва інструментів.

Габарити робочого полотна дорівнюють 122 х 165 мм, зберігаючи баланс між компактністю та зручністю в експлуатації. Товщина металу складає 5 міліметрів, дозволяючи виробу стійко витримувати середні та високі навантаження без появи сколів. Це важливий фактор, оскільки краї полотна є імпровізованими пилками: одна сторона має пряме заточування, а друга – серрейторне. Обидві призначені для роботи з деревом, але сторона, що застосовується, залежить від твердості деревини.

З одного боку полотна знаходяться три шестигранні отвори різного розміру – це імпровізований ключ для відкручування гайок та болтів на випадок, якщо під рукою немає плоскогубців. Однак потрібно мати на увазі, що сталь загартовується до твердості HRC 56, тому не розрахована на роботу екстремальної складності у разі надмірного тиску на полотно і примусового прокручування.

Живець складається з чотирьох подовжувачів сумарною довжиною 118 см. При необхідності можна застосовувати лише кілька труб для скорочення довжини. Подовжувачі вилиті з алюмінію і мають текстуровану поверхню, щоб живець не вислизав з долонь у щільних рукавичках.

У черешок інтегровано шість додаткових елементів, а саме: острогу, міні-викрутку, сталеву склобію, кресало для розведення вогню в польових умовах, льодоруб, а також компас у хвостовій області.

Знижка 5% за промокодом:
NEW

копіювати

Купон скопійований

Adimanti HK002

Це спрощений аналог основної моделі HK001, в якій трохи змінена форма робочого полотна і відсутні отвори, пристосовані під відкручування болтів. Гострі краї полотна HK002 мають не пряму, а увігнуту всередину форму, тому леза не зісковзують при тривалому пилянні гілок, забезпечуючи додаткову безпеку.

В іншому це практично ідентична версія попередньої моделі. Багатофункціональна лопата для виживання та туризму оснащена полотном шириною 165 міліметрів та довжиною 122 міліметри при товщині 5 міліметрів. Матеріал – та сама легована сталь Гадфільда, загартована до 56 HRC. Примітною особливістю полотна є можливість його фіксації під кутом 90° щодо черешка та застосування як мотика, щоб розпушувати землю.

Живець збирається з двох пар алюмінієвих подовжувачів з шорсткою поверхнею. Їхня загальна довжина досягає 118 см. У живці знаходяться наступні елементи: льодоруб, ніж з подвійним заточуванням леза, острогу, що нагадує наконечник стріли, склобій, міні-версія викрутки та компас.

Знижка 5% за промокодом:
NEW

копіювати

Купон скопійований

Багатофункціональні сокири Adimanti

Гостро лезо підходить для роботи з тонкими гілками, але лопата має недостатню міцність для рубки гілок великого діаметру - на допомогу прийде незамінна в таких випадках сокира, конструкція якого розрахована на ударні навантаження.

На відміну від столярної сокири, що широко застосовується в господарстві, вироби Adimanti мають полегшену конструкцію, включаючи полотно з легкої сталі Гадфільда та черешок з алюмінію. Тому інструмент не додає зайвих кілограм рюкзаку та годиться для носіння під час піших походів.

Як і доладні лопати, сокири включають безліч дрібних модифікацій, і найширший набір доповнень має новий аксесуар – AXE-003.

Adimanti AXE-003

Сокира має аналогічний дизайн - це алюмінієвий черешок з характерним металевим блиском і мініатюрний чохол, який одягається поверх полотна і фіксується однією липучкою. Але перевага конструкції полягає в тому, що полотно із сталі Гадфільда має темне покриття, яке не тільки надає виробу естетично приємного зовнішнього вигляду, але й служить додатковим захистом металу від корозійних процесів і руйнування за рахунок збільшення міцності матеріалу. Єдиним нюансом є потертості, що виникають на полотні – результат регулярної експлуатації. Це ніяк не впливає на ефективність та ступінь захищеності металу від іржі, але загальний вигляд залишається на любителя.

Сокира має аналогічний дизайн - це алюмінієвий черешок з характерним металевим блиском і мініатюрний чохол, який одягається поверх полотна і фіксується однією липучкою. Але перевага конструкції полягає в тому, що полотно із сталі Гадфільда має темне покриття, яке не тільки надає виробу естетично приємного зовнішнього вигляду, але й служить додатковим захистом металу від корозійних процесів і руйнування за рахунок збільшення міцності матеріалу. Єдиним нюансом є потертості, що виникають на полотні – результат регулярної експлуатації. Це ніяк не впливає на ефективність та ступінь захищеності металу від іржі, але загальний вигляд залишається на любителя.

Знижка 5% за промокодом:
NEW

копіювати

Купон скопійований

Де замовити інструменти Adimanti?

Купити в Україні багатофункціональну сокиру або одну з туристичних лопат Adimanti можна в онлайн-магазині імпортера продукції Ganzo Україна. Новинки вже доступні для покупки в нашому каталозі та чекають на своїх власників, щоб разом вирушити в похід на підкорення нових вершин, дарувати підвищений рівень комфорту на відпочинку або допомагати у несенні служби.

Товари новини

Написати коментар
Оберіть мову сайту: